Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Util: Cum alegi produsele pentru spa. La ce trebuie sa fii atent

Util: Cum alegi produsele pentru spa. La ce trebuie sa fii atent

Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 24 mai 2023 Ultima actualizare: 25 mai 2023

Bombele de baie sunt produse de baie efervescente, care contin ingrediente speciale, cum ar fi uleiuri esentiale, sare de baie, coloranti si alte substante pentru a ajuta la imbunatatirea experientei de baie. Acestea sunt destinate sa ofere un mediu relaxant si reconfortant in timpul baii si pot fi gasite intr-o varietate de arome si culori.

Bombele de baie se dizolva in apa de baie si elibereaza ingredientele active. In functie de compozitia lor, ele pot exercita un efect relaxant, calmant sau revitalizant asupra corpului. In plus, au o mare putere de hidratare, astfel incat veti observa pielea moale, hranita si conditionata. Proprietatile sale favorizeaza crearea unei bariere protectoare care mentine pielea in siguranta fata de agentii externi la care pielea noastra este expusa in fiecare zi. Ingredientele din bombele de baie variaza in functie de producator si de tipul de bomba de baie. Cu toate acestea, majoritatea contin urmatoarele ingrediente de baza:

Bicarbonat de sodiu: Acesta este un ingredient comun in bombele de baie si ajuta la efervescenta bombelor de baie.
Acid citric: Acidul citric ajuta la activarea bicarbonatului de sodiu pentru a produce efervescenta.
Sare de baie: Sarea de baie poate fi inclusa pentru a ajuta la relaxarea muschilor si a ameliora durerile.

Uleiuri esentiale: Acestea sunt utilizate pentru a oferi arome si beneficii terapeutice. De exemplu, uleiul de lavanda poate fi folosit pentru a ajuta la relaxarea si reducerea stresului.
Coloranti: Pentru a da bombei de baie o culoare atractiva si placuta, pot fi utilizati coloranti alimentari sau coloranti naturali. Ingrediente exfoliante: Unele bombe de baie pot contine si ingrediente exfoliante, cum ar fi sarea sau zaharul, pentru a ajuta la indepartarea celulelor moarte ale pielii si a imbunatati textura pielii.

Cum se folosesti produsele de tip spa pentru baie

Iata cativa pasi simpli pentru a utiliza o bomba de baie:

Umpleti cada cu apa calda si adaugati o bomba de baie in apa.
Lasati bomba de baie sa se dizolve complet in apa, ceea ce va crea o efervescenta placuta si va elibera aromele si uleiurile esentiale.
Imbaiati-va in apa cu bomba de baie timp de 15-20 de minute, respirand adanc si relaxandu-va.
Clatiti-va bine dupa baie si hidratati-va pielea cu o crema sau ulei de corp, daca simtiti a fi necesar acest pas.

Bombele de baie sunt o optiune excelenta pentru a transforma timpul de baie intr-un ritual de auto-ingrijire care va va ajuta sa obtineti relaxare. Unele dintre motivele pentru care ar trebui sa le utilizati includ:

Acestea sunt o modalitate foarte buna de a reduce stresul si de a va relaxa dupa o zi lunga de munca.
Ajuta la imbunatatirea texturii pielii, lasand-o mai moale, oferindu-i un plus de hidratare.
Unele bombe de baie au proprietati exfoliante care pot ajuta la indepartarea celulelor moarte ale pielii.
Pot avea un efect pozitiv asupra starii tale de spirit, facandu-va sa va simtiti mai relaxat. 
Iata cateva dintre beneficiile experientei de baie cu bombe de baie:

Relaxare: Bombele de baie pot ajuta la relaxarea corpului si mintea, reducand stresul si anxietatea. Aromele calmante, cum ar fi lavanda sau eucaliptul, pot fi utilizate pentru a ajuta la eliberarea tensiunii. Efervescente, pentru a crea sau nu spuma in baie, de diferite forme si culori cu un punct comun important, aroma, bombele de baie emana acel miros care se conecteaza cu simturile si va incita sa inchideti ochii si sa va limpeziti mintea.

Hidratare: Bombele de baie pot ajuta la hidratarea pielii, deoarece multe dintre acestea contin uleiuri naturale, precum uleiul de cocos sau de masline. Da, dincolo de relaxarea bulelor si magia culorilor si texturilor sale, bombele de baie sunt produse spectaculoase, care contin uleiuri esentiale.

De regula, aproape toate bombele de baie sunt hidratante, dar bombele care au cel mai inalt nivel de hidratare pentru piele sunt cele in a caror compozitie se regasesc ingrediente naturale, cum ar fi untul de cacao, shea, uleiul de migdale, avocado sau semintele de struguri, care ofera hidratare suplimentara si nutritie pentru un efect neted si neted.
Ameliorarea durerilor musculare: Bombele de baie pot ajuta la ameliorarea durerilor musculare, deoarece contin sare de baie, care ajuta la relaxarea muschilor. Mai ales daca alegeti unele cu ingrediente care tintesc reducerea intensitatii durerilor. 

Exfoliere: Unele bombe de baie contin ingrediente exfoliante, cum ar fi zaharul sau sarea, care ajuta la indepartarea celulelor moarte ale pielii si la imbunatatirea texturii pielii. Exfolierea, impreuna cu efectul de emoliere, fac din bombele de baie un produs care poate ajuta pielea sa obtina un aspect neted, cu cat mai putine celule moarte, deoarece acestea se elimina datorita capacitatii de exfoliere pe care unele bombe de baie le au.

Aromoterapie: Bombele de baie pot fi utilizate pentru aromoterapie, unele dintre acestea continand uleiuri esentiale care pot ajuta la imbunatatirea starii de spirit si la reducerea stresului.

Revitalizeazaꓽ In plus fata de bombele de relaxare, exista si altele ale caror ingrediente au efectul opus: va pot umple cu energie. Pentru a va relaxa, asigurati-va ca acestea contin lavanda, tamaie, trandafir, lemn de santal sau ylang ylang. Dar daca doriti sa va revigorati mai rapid, asigurati-va ca bomba de baie contine lamaie, menta sau portocale. Veti vedea ca aceasta dau energie.

Imbunatatirea starii de spirit: Aromele si uleiurile esentiale din bombele de baie pot avea un efect pozitiv asupra starii de spirit, ajutand la reducerea anxietatii si a stresului si la imbunatatirea starii generale de bine.

Detoxifiere: Anumite ingrediente din bombele de baie pot ajuta la detoxifierea corpului si la eliminarea toxinelor din organism.
Pentru a va bucura de o experienta de baie cu bombe de baie, adaugati o bomba de baie in apa calda si lasati-o sa se dizolve complet. Stai in baie si relaxati-va timp de 15-20 de minute, respirand adanc si savurand aromele si culorile din cada. In final, clatiti bine cu apa calda. Pe piata sunt numeroase variante de bombe de baie, fiecare avand propriile caracteristici (de exemplu, unele sunt destinate emolierii, altele relaxarii). Culorile vibrante ale bombelor, aromele intense si placute, dar si dimensiunea acestora va vor deruta cu privire la alegerea finala, cu toate acestea, indiferent de modelul ales, beneficiile bombelor se vor observa de fiecare data cand le folositi. 

Cum ajuta organismul baile cu aburi?

Aburul ajuta la deschiderea porilor pielii si la eliminarea impuritatilor si a celulelor moarte. Acest lucru poate imbunatati textura si aspectul pielii, precum si poate ajuta la prevenirea aparitiei acneei. Stimularea circulatiei sanguine: Baia cu aburi ajuta la dilatarea vaselor de sange, imbunatatind circulatia sanguina in tot corpul. Acest lucru poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale si la imbunatatirea functiei cardiace.

Reducerea durerilor musculare si articulare: Baile cu aburi pot ajuta la relaxarea muschilor si articulatiilor, reducand astfel durerea si inflamatia. Imbunatatirea respiratiei: Aburul poate ajuta la deschiderea cailor respiratorii si la reducerea congestiei nazale. Acest lucru poate fi util pentru persoanele cu astm, bronsita sau alte afectiuni respiratorii.

Deoarece inima isi accelereaza bataile inimii pentru a aduce sange la suprafata pielii pentru a o raci, viteza circulatorie elimina toxinele din organism mai repede. Un studiu japonez indica faptul ca utilizarea unei saune calde (in jur de 60º C) poate ajuta pacientii cu insuficienta cardiaca congestiva sa-si imbunatateasca eficienta de pompare a inimii si fluxul sanguin.

Ce trebuie sa stii inainte de a opta pentru bai cu aburi?

Bibliografie:

Abaidia, A.-E., Lamblin, J., Delecroix, B., Leduc, C., Mccall, A., Nedelec, M., ... Dupont, G. (2017, March). Recovery from exercise-induced muscle damage: Cold-water immersion versus whole-body cryotherapy. Journal of Sports Physiology and Performance;
Costello, J. T., Baker, P. R., Minett, G. M., Bieuzen, F., Stewart, I. B., & Bleakley, C. (2015, September 18). Whole-body cryotherapy (extreme cold air exposure) for preventing and treating muscle soreness after exercise in adults, 2015;
Filliard, J., Cunha Faria, F. D. A., Bieuzen, F., Berthelot, G., & Volondat, M. (2016). P-12 The effects of the whole body cryotherapy;
Klimenko, T., Ahvenainen, S., & Karvonen, S.-L. (2008, June 1). Whole-body cryotherapy in atopic dermatitis. Archives of Dermatology;
Kwiecien, S. Y., McHugh, M. P., & Howatson, G. (2017, April 10). The efficacy of cooling with phase change material for the treatment;
Medaris Miller, A. (2016, January 25). Should you try whole body cryotherapy? U.S. News & World Report;

Articole similare
Stresul: Efectele negative asupra creierului, metode tratament Stresul: Efectele negative asupra creierului, metode tratament

Stresul conduce la dezvoltarea tulburarilor mentale, categorie din care face depresia, dar favorizeaza si tulburarile neurodegenerative, categorie din care face parte boala Alzheimer

22 noiembrie 2022
Edited 1 iulie 2023
citește articolul
Tendinte de toamna in make-up Tendinte de toamna in make-up

Chiar daca vara s-a incheiat si toamna si-a intrat pe deplin in drepturi, nu inseamna ca trebuie sa renuntam la culoare si fantezie. La capitolul make-up, sezonul rece vine cu propuneri interesante si provocatoare. Ce se poarta? Uitati-va in jurul vostru si inspirati-va din culorile naturii.

30 septembrie 2016
Edited 1 iulie 2023
citește articolul
Tipurile de colesterol si efectele acestora asupra organismului nostru Tipurile de colesterol si efectele acestora asupra organismului nostru

Colesterolul este un tip de substanta grasa care se gaseste in majoritatea alimentelor de origine animala, insa poate fi produs si de organismul nostru. Acesta are rolul de a mentine integritatea celulara, de a sustine buna functionare a sistemului nervos si imunitar si de a participa la sinteza anumitor hormoni, dar si a bilei. Colesterolul se imparte in doua mari categorii: colesterol „bun”, HDL, si colesterol „rau”, LDL.

31 mai 2016
Edited 1 iulie 2023
citește articolul

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina
Top 10 cele mai citite articole
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...