Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM

Hedelix sirop este un medicament care trateaza afectiunile inflamatorii ale cailor respiratorii superioare.

Hedelix sirop, 40 mg/ml, 100 ml, Krewel Meuselbach

Indisponibil
21,60 RON

Hedelix 40 mg / 5 ml sirop face parte din grupul medicamentelor alte expectorante si antitusive, fiind destinat ameliorarii simptomelor bolilor inflamatorii cronice ale cailor aeriene.

Produsul are in componenta substante extrase din plante naturale, ce favorizeaza aparitia unui sediment ce poate determina tulburarea fluidului.

Mai multe informații
Prospect OTC

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

HEDELIX 40 mg/5 ml, sirop

Extract moale din frunze de iederă - Hedera helix L.

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Hedelix cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 5 zile.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

1. Ce este Hedelix şi pentru ce se utilizează

2. Înainte să utilizaţi Hedelix

3. Cum să utilizaţi Hedelix

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Hedelix

6. Informaţii suplimentare

1. CE ESTE HEDELIX ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Hedelix sirop aparţine grupului de medicamente alte expectorante şi antitusive.

Hedelix sirop este folosit ca adjuvant în tratamentul afecţiunilor inflamatorii acute ale căilor respiratorii superioare şi pentru ameliorarea simptomatologiei în bolile inflamatorii cronice ale căilor aeriene.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI HEDELIX

Nu utilizaţi Hedelix

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la Hedera helix sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

dacă aveţi deficienţă a enzimei argininsuccinat-sintetaza (o boală metabolică a ciclului ureei).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Hedelix

Hedelixsirop conţine substanţe extrase din plante, ceea ce poate favoriza apariţia unui sediment ce poate determina tulburarea fluidului. În plus, gustul se poate modifica puţin; aceasta nu face medicamentul mai puţin eficient.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu sunt cunoscute interacţiuni ale Hedelix cu alte medicamente.

Utilizarea Hedelix cu alimente şi băuturi

Nu se cunosc interacţiuni cu alimentele sau băuturile.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Datele existente până în acest moment privind administrarea Hedelix în timpul sarcinii şi alăptării nu sunt concludente, de aceea nu se recomandă utilizarea în timpul sarcinii sau alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Hedelix nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Hedelix

5 ml sirop conţin 1,75 g sorbitol (echivalent a 0,44 g fructoză) echivalent cu 0,15 UP (unităţi pâine). Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI HEDELIX

Dozele recomandate, sunt:

adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 10 ani: 5 ml Hedelix sirop de 3 ori pe zi (echivalent a 300 mg frunze uscate de iederă pe zi);

copii cu vârsta între 4 şi 10 ani: 2,5 ml Hedelix sirop de 4 ori pe zi (echivalent a 200 mg frunze uscate de iederă pe zi);

copii cu vârsta între 1 şi 4 ani: 2,5 ml sirop de 3 ori pe zi (echivalent a 150 mg frunze uscate de iederă pe zi);

copii cu vârsta între 0 şi 1 an: 2,5 ml Hedelix sirop pe zi (echivalent a 50 mg frunze uscate de iederă pe zi).

Hedelix 40 mg/5 ml este prevăzut cu o linguriţă dozatoare cu capacitatea de 5 ml, cu gradaţii la ¾, ½ şi ¼, respectiv 3,75 ml, 2,5 ml şi 1,25 ml sau seringă dozatoare cu capacitatea de 5ml, cu gradaţii pentru măsurarea volumelor 1,0 ml; 2,0 ml; 2,5 ml; 3,0 ml; 4,0 ml; 5,0 ml.

Cum să utilizați seringa dozatoare:

Pentru o dozare exactă, seringa dozatoare este gradată.

1. Infingeti seringa dozatoare prin gura flaconului. Impingeti-o usor in flacon pana cand s-a fixat. Pistonul trebuie sa fie in seringa in tot acest timp.

2. Întoarceți cu grijă flaconul cu capul în jos și trageți pistonul până la marcajul de dozare dorit.1.Infingeţi seringa dozatoare prin gura flaconului. Împingeţi-o uşor în flacon până când s-afixat. Pistonul trebuie să fie în seringă în tot acest timp.

3. Întoarceți flaconul și scoateți seringa printr-o rotație ușoară. Închideți flaconul după ce ați luat doza.

4. Siropul poate fi administrat direct prin golirea seringei în cavitatea bucală sau prin utilizarea unei lingurițe.

5. După administrarea dozei, spălați componentele seringei individual și uscați-le.

Hedelix trebuie administrat nediluat. Hedelix poate fi administrat la copii şi sugari cu puţin ceai sau suc de fructe. Hedelix se poate administra indiferent de aportul de alimente.

Durata tratamentului depinde de tipul şi gradul afecţiunii; Hedelix se va administra câteva zile iar dacă simptomele persistă sau se agravează după 5 zile, trebuie să vă adresaţi medicului.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Hedelix

Dacă aţi luat o doză mai mare decât cea recomandată, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. El este în măsură să vă recomande ce măsuri să luaţi. Reacţiile adverse posibile menţionate mai jos se pot accentua în acest caz.

Dacă uitaţi să utilizaţi Hedelix

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi următoarea doză conform schemei de tratament recomandatăNu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Hedelix

Întreruperea prematură a tratamentului nu vă afectează.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vămedicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Hedelix poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Foarte rar, reacţii alergice ca dispneea, edemul angioneurotic, exantemul sau urticaria pot apărea după ingestia de medicamente conţinând extract de iederă.

Cu frecvenţă necunoscută pot apărea simptome gastro-intestinale (stare de vomă, vărsături, diaree)

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ HEDELIX

Nu utilizaţi Hedelix după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale pentru păstrare. A se utiliza în maxim 6 luni după prima deschidere a flaconului. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Hedelix 40 mg/5 ml

Substanţa activă este extract moale din frunze de iederă - Hedera helix L. (2,2 - 2,9:1) 40 mg pentru 5 ml sirop (echivalent a 100 mg frunze uscate de iederă).

Celelalte componente sunt: hidroxistearat de macrogol și glicerol, ulei volatil din semințe deAnisi stellati fructus, hidroxiceluloză, propilenglicol, sorbitol lichid (necristalizabil), glicerol, apă purificată.

Cum arată Hedelix 40 mg/5 ml şi conţinutul ambalajului

Hedelix 40 mg/5 ml se prezintă sub formă de soluție limpede de culoare brun-gălbuie. Hedelix 40 mg/5 ml este disponibil în:

Cutie cu un flacon din sticlă brună conţinând 100 ml sirop, prevăzut cu aplicator din PE, utilizat pentru turnare, închis cu capac cu filet din PP şi inel de siguranță din PE, însoţit de linguriță dozatoare din PP

sau

Cutie cu un flacon din sticlă brună conţinând 100 ml sirop, prevăzut cu dop de inserţie din PE, închis cu capac cu filet din PP şi inel de siguranță din PE, însoţit de seringă dozatoare din PP/PE sau

Cutie cu un flacon din sticlă brună conţinând 200 ml sirop, prevăzut cu aplicator din PE, utilizat pentru turnare, închis cu capac cu filet din PP şi inel de siguranță din PE, însoţit de linguriță dozatoare din PP

sau

Cutie cu un flacon din sticlă brună conţinând 200 ml sirop, prevăzut cu dop de inserţie din PE, închis cu capac cu filet din PP şi inel de siguranță din PE, însoţit de seringă dozatoare din PP/PE

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Krewel Meuselbach GmbH

Krewelstraβe 2, D-53783 Eitorf, Germania

Acest prospect a fost aprobat în februarie, 2020.

SKU 42042
OTC Da
Brand KREWEL MEUSELBACH
Line Nici unul
EAN 4030031894169
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.