Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: GEDEON RICHTER
Data de expirare produs: 31.03.2028

Panangin comprimate filmate poate fi utilizat ca tratament suplimentar in anumite probleme cardiace cronice si tulburari ale ritmului cardiac.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.

Panangin, 158 mg/140 mg, 50 comprimate filmate, Gedeon Richter

aspartat de potasiu anhidru/ aspartat de magneziu anhidru

în stoc
Rating:
100 % of 100
19,40 RON

CE ESTE PANANGIN COMPRIMATE FILMATE SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Substantele active din Panangin comprimate filmate joaca un rol important in diferite procese metabolice, precum si in functionarea sistemului nervos, muscular, inima si sistemul circulator.

Acest medicament este destinat ca tratament suplimentar in anumite afectiuni cardiace cronice (insuficienta cardiaca, dupa un atac de cord [infarct miocardic]) si tulburari de ritm cardiac. In plus este folosit pentru a suplimenta aportul de potasiu si magneziu.

Mai multe informații
Prospect OTC

 

AUTORIZAŢIE DE PUNERE PE PIAŢĂ NR. 12235/2019/01                                                                                                        Anexa 1

Prospect

Prospect: Informații pentru utilizator

Panangin 158 mg/140 mg comprimate filmate

aspartat de potasiu anhidru/ aspartat de magneziu anhidru

 

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

 • Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.
 • Dacă aveți orice întrebări suplimentare, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.
 • Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l dați altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleași semne de boală ca dumneavoastră.
 • Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce găsiți în acest prospect

 1. Ce este Panangin și pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Panangin
 3. Cum să utilizați Panangin
 4. Reacții adverse posibile
 5. Cum se păstrează Panangin
 6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce este Panangin și pentru ce se utilizează

Substanţele active din Panangin comprimate filmate joacă un rol important în diferite procese metabolice, precum şi în funcţionarea sistemului nervos, muscular, inimă şi sistemul circulator. Acest medicament este destinat ca tratament suplimentar în anumite afecţiuni cardiace cronice (insuficienţă cardiacă, după un atac de cord [infarct miocardic]) şi tulburări de ritm cardiac. În plus este folosit pentru a suplimenta aportul de potasiu şi magneziu.

 1. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Panangin

Nu utilizați Panangin:

 • dacă sunteți alergic la {substanța(ele) activă(e)} sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
 • în caz de insuficienţă renală acută sau cronică
 • în cazul bolii Addison (insuficienţă a cortexului suprarenal)
 • în caz de anumite tulburări de conducere cardiacă
 • în cazul tensiunii arteriale extrem de scăzute, determinată de colaps circulator asociat cu incapacitatea inimii de a pompa suficient sânge (şoc cardiogenic).

1

Atenționări și precauții

Panangin comprimate filmate poate fi utilizat numai sub supraveghere medicală în tulburări potenţial asociate cu un nivel ridicat de potasiu în sânge.

Panangin împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

Tetracicline (anumite antibiotice) administrate oral, săruri de fier şi florura de sodiu inhibă absorbţia

Panangin.  Trebuie să treacă minim 3 ore între ingestia acestor medicamente şi administrarea de

Panangin comprimate filmate.

Administrarea concomitentă de diuretice care economisesc potasiul şi/sau inhibitori ECA (medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale) pot duce la un nivel ridicat de potasiu.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu există date disponibile care să sugereze că acest preparat ar avea un efect nociv în aceste situaţii.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Panangin comprimate filmate nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 1. Cum să utilizați Panangin

Cu excepţia cazurilor în care medicul dumneavoastră a prescris altfel, doza uzuală este de 1 până la 2 comprimate filmate de trei ori pe zi.

Doza zilnică poate fi crescută la 3 comprimate filmate de trei ori pe zi. Aciditatea gastrică poate afecta eficienţa tratamentului, astfel încât se recomandă administrarea Panangin după masă.

Dacă utilizați mai mult Panangin decât trebuie

Ce să faceţi după o cantitate mai mare de Panangin comprimate filmate

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj. În cazul în care aţi luat o cantitate mai mare de Panangin, concentraţia de potasiu şi magneziu din sânge va creşte şi pot să apară manifestări clinice. Trebuie să încetaţi să luaţi Panangin dacă aţi luat o cantitate mai mare.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

 1. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Ca urmare a ingestiei unor doze mai mari, frecvenţa scaunelor poate creşte.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

2

 1. Cum se păstrează Panangin

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Panangin comprimate filmate după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25 C în ambalajul original.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 1. Conținutul ambalajului și alte informații Ce conține Panangin
 • Substanţele active sunt: aspartat de potasiu anhidru şi aspartat de magneziu anhidru. Fiecare comprimat filmat conține aspartat de potasiu anhidru 158 mg (sub formă de 166,3 mg aspartat de potasiu hemihidrat) şi 140 mg aspartat de magneziu anhidru (sub formă de 175 mg aspartat de magneziu tetrahidrat).
 • Celelalte componente sunt:-nucleu- Povidonă K-30, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc,

stearat de magneziu, amidon de porumb, amidon de cartof; film: macrogol 6000, dioxid de titan, Eudragit E, talc.

Cum arată Panangin și conținutul ambalajului

Panangin se prezintă sub formă de comprimate filmate, aproape albe, uşor lucioase, aproape fără miros, rotunde, convexe cu suprafaţă aspră pe alocuri.

Cutie cu un flacon de polipropilenă cu capac de polietilenă, cu 50 comprimate filmate.

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricantul Gedeon Richter Plc.

1103 Budapesta

Gyömrői út 19-21

Ungaria

Acest prospect a fost revizuit în august 2019.

SKU 1020
OTC Da
Brand GEDEON RICHTER
Line Nici unul
EAN 5997001359587
BBD 31 mar. 2028
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.