Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: BIONORICA
Data de expirare produs: 30.09.2026

Diminueaza inflamatia sinusurilor cu Sinupret, 50 drajeuri

Inflamatia sinusurilor poate aparea ca urmare a unei raceli sau a unei alergii si poate produce o sensibilitate crescuta la nivelul nasului, alterarea mirosului si gustului sau chiar durere. Sinupret, 50 drajeuri te ajuta sa reduci manifestarile neplacute cauzate de inflamatia acuta sau cronica a sinusurilor prin administrarea a cate 2 drajeuri de 3 ori pe zi. Sinupret pastile este, de asemenea, un tratament adjuvant eficient in cazul inflamatiei bacteriene de la nivelul sinusurilor.

Ce ingrediente contin drajeurile Sinupret?

Sinupret, 50 drajeuri contine un amestec echilibrat de plante cu un efect benefic la nivelul tractului respirator. Conform informatiilor din Sinupret prospect, principalele ingrediente sunt radacina de gentiana, florile de ciubotica cucului, iarba de macris si florile de soc. Aceasta combinatie complexa face ca medicamentul sa ofere o eficienta sporita si o tolerabilitate crescuta. Comanda rapid si in siguranta Sinupret, 50 drajeuri si bucura-te de ofertele avantajoase Springfarma.

Sinupret adjuvant sinusuri, 50 drajeuri

în stoc
Rating:
100 % of 100
38,40 RON
Mai multe informații
Prospect OTCProspect: Informaţii pentru utilizator  

SINUPRET drajeuri 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luați acest medicament,  deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.  

Luați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului  dumneavoastră sau farmacistului.  

- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.  

- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.  - Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.  Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.  - Dacă după 7-14 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui  medic.  

Ce găsiți în acest prospect:  

 1. Ce este Sinupret drajeuri şi pentru ce se utilizează  
 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Sinupret drajeuri  
 3. Cum să utilizaţi Sinupret drajeuri  
 4. Reacţii adverse posibile  
 5. Cum se păstrează Sinupret drajeuri  
 6. Conținutul ambalajului și alte informaţii  
 7. Ce este Sinupret drajeuri şi pentru ce se utilizează  

Sinupret drajeuri este un medicament din plante pentru tratamentul inflamaţiilor acute şi cronice ale  sinusurilor paranazale. Este indicat la copii începând cu vârsta de 6 ani, adolescenţi şi adulţi.  

 1. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Sinupret drajeuri  

Nu utilizaţi Sinupret drajeuri  

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la rădăcină de genţiană, părţi aeriene de verbină, părţi aeriene  de măcriş, flori de soc, flori de ciuboţica-cucului sau la oricare dintre celelalte componente ale  acestui medicament (enumerate la punctul 6).  

Atenționări și precauții  

Vă rugăm să vă adresaţi medicului dacă simptomele durează mai mult de 7-14 zile sau revin periodic.  

În cazul pacienţilor care au gastrită sau la pacienţii cu stomac sensibil, acest medicament trebuie să se ia  cu foarte mare precauţie. Este de preferat să luaţi Sinupret drajeuri după mese şi cu un pahar cu apă.    

Copii  

Deoarece nu există date adecvate privind utilizarea acestui medicament la copii cu vârsta sub 6 ani,  Sinupret drajeuri nu trebuie administrat la această grupă de vârstă.  

Sinupret drajeuri împreună cu alte medicamente  

Până în prezent nu s-au raportat interacţiuni cu alte medicamente.  

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luați orice  alte medicamente.  

Sinupret drajeuri împreună cu alimente şi băuturi  

Nu este cazul. 

 

Sarcina, alăptarea și fertilitatea  

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă,  adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.  Sinupret drajeuri nu trebuie administrat în timpul sarcinii şi în perioada de alăptare decât după o evaluare  strictă a raportului risc-beneficiu de către medicul dumneavoastră.  

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor  

Nu sunt necesare precauţii speciale. 

Sinupret drajeuri conţine glucoză, lactoză, sucroză şi sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a  atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest  medicament.  

 1. Cum să utilizaţi Sinupret drajeuri  

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus  medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.  

Dacă nu a fost prescris altfel de către medicul dumneavoastră, doza recomandată este de:  

Vârsta 

Doza la o administrare 

Doza zilnică totală 

Copii cu vârsta cuprinsă între 6 și  11 ani 

1 drajeu 

3 drajeuri  

(1 drajeu de 3 ori pe zi) 

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 12  ani și peste 

2 drajeuri 

6 drajeuri  

(2 drajeuri de 3 ori pe zi) Utilizarea la copii  

Deoarece nu există date adecvate privind utilizarea acestui medicament la copii cu vârsta sub 6 ani,  Sinupret drajeuri nu trebuie administrat la această grupă de vârstă.  

Drajeurile se înghit întregi, cu o cantitate de lichid.  

Sinupret poate fi administrat în timpul mesei, cu o cantitate de lichid, sau independent de mese. Dacă  aveţi un stomac sensibil, este recomandat să luaţi Sinupret după mese.  

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveţi impresia că efectul  medicamentului este prea puternic sau prea slab.  

Dacă luați mai mult Sinupret drajeuri decât trebuie  

Dacă aţi luat mai mult Sinupret drajeuri decât trebuie, vă rugăm să informaţi medicul, care va decide  asupra oricăror măsuri necesare. Este posibil ca reacţiile adverse menţionate mai jos să fie mai  pronunţate.  

Dacă uitați să luaţi Sinupret drajeuri  

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.  

  

Dacă încetaţi să luaţi Sinupret drajeuri  

De regulă, întreruperea tratamentului cu Sinupret drajeuri se poate face în deplină siguranţă.  

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului  dumneavoastră sau farmacistului.  

 1. Reacţii adverse posibile  

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate  persoanele. 

 

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:  

Foarte frecvente: afectează mai mult de 1 pacient din 10 

Frecvente: afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi 

Mai puţin frecvente: afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi 

Rare: afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi 

Foarte rare: afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi 

Cu frecvenţă necunoscută: nu poate fi estimată din datele disponibile Reacţii adverse mai puţin frecvente:  

Tulburări gastro-intestinale (de exemplu dureri de stomac, greaţă).  

Reacţii adverse rare:  

Reacţii de hipersensibilitate (erupţii pe piele, înroşirea pielii, mâncărime).  

În plus, pot surveni reacţii alergice ca angioedemul, dificultăţi la respiraţie şi umflarea feţei.  

În cazul apariţiei reacţiilor adverse, întrerupeţi administrarea de Sinupret drajeuri şi adresaţi-vă medicului  dumneavoastră, care va decide privind gravitatea reacţiei adverse şi măsurile necesare ulterioare.  În cazul apariţiei primelor semne de reacţii de hipersensibilitate sau reacţii alergice, întrerupeţi  administrarea de Sinupret drajeuri şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.  

Raportarea reacţiilor adverse  

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea  includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse  direct prin intermediul sistemului național de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul  Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând  reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui  medicament.  

 1. Cum se păstrează Sinupret drajeuri  

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.  

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau blister, după EXP. Data de  expirare se referă la ultima zi a lunii respective.  

Acest medicament nu necesită condiții speciale de păstrare.  

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să  aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.  

 1. Conținutul ambalajului și alte informaţii  

Ce conţine Sinupret drajeuri  

- Substanţele active sunt:  

1 drajeu conţine:  

părţi aeriene de verbină, pulbere 18 mg;  

rădăcină de genţiană, pulbere 6 mg;  

părţi aeriene de măcriş, pulbere 18 mg;  

floare de soc, pulbere 18 mg;  

floare de ciuboţica-cucului cu caliciu, pulbere 18 mg.  

- Celelalte componente sunt:  

Nucleu: amidon de cartof, dioxid de siliciu coloidal anhidru, lactoză monohidrat, gelatină, sorbitol, acid  stearic; Excipienţi pentru drajefiere: carbonat de calciu, glucoză lichidă (substanță uscată), lac de aluminiu indigo carmin (E 132), pulbere de clorofilă, oxid de magneziu, amidon de porumb, dextrină, 

 

ceară montanglicol, copolimer metacrilat butilat bazic, riboflavin (E 101), ulei de ricin rafinat, sucroză,  shellac, talc, dioxid de titan (E 171).  

Cum arată Sinupret drajeuri şi conţinutul ambalajului  

Sinupret drajeuri se prezintă sub formă de drajeuri de culoare verde, rotunde, biconvexe, cu o suprafaţă netedă.  

Sinupret drajeuri este disponibil în cutii cu blistere conţinând 50, 100 sau 200 de drajeuri.  Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.  

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul  

Bionorica SE  

Kerschensteinerstraße 11-15,  

D-92318 Neumarkt, Germania  

Tel.: +49 (0) 9181 231-90  

Fax: +49 (0) 9181 231-265  

e-mail: [email protected] 

Acest prospect a fost revizuit în februarie 2018. 

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a  Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro

 

SKU 1237
OTC Da
Brand BIONORICA
Line Nici unul
EAN 4029799122126
BBD 30 sept. 2026
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.