Cea mai buna cura de detoxifiere a organismului

Publicat la: 16/08/2017

Cea mai buna cura de detoxifiere a organismului

Detoxifierea, eliminarea substantelor chimice din organism, este un proces foarte important atat pentru mentinerea sanatatii, cat si pentru intretinerea frumusetii, medicii nutritionisti recomandand cel putin doua astfel de cure pe an.

Cand este necesara o cura de detoxifiere?

Atunci cand organismul are nevoie de o cura de detoxifiere, acesta va transmite semnale caracteristice, oboseala nejustificata, manifestata prin stari de somnolenta si lipsa energiei, fiind primul simptom. De asemenea, durerile de cap, starile de anxietate si nervozitate excesiva, tulburarile gastrointestinale, ca balonarea, constipatia si diareea, sunt semne ca organismul este incarcat de toxine. Pe de alta parte, un alt indiciu care atesta un nivel ridicat de substante nocive in corp este transpiratia care capata un miros neplacut si intepator, dar si aparitia cearcanelor, a pungilor sub ochi, a cosurilor si a punctelor negre pe piele. Cura de detoxifiere este necesara si dupa Sarbatori, deoarece in aceasta perioada apare tendinta de a consuma o cantitate mai mare de alimente decat de obicei, fapt ce ingreuneaza digestia si determina acumularea toxinelor in corp.

Efectele detoxifierii asupra organismului

Detoxifierea organismului va induce o stare generala de bine, atat la nivel fizic cat si la nivel psihic, cel mai important aspect fiind faptul ca imbunatateste considerabil starea de sanatate. Prin acest proces, organele principale responsabile cu eliminarea reziduurilor din organism, ficatul si rinichii, isi vor indeplini functiile la capacitate maxima, va fi favorizata oxigenarea la nivel celular si, astfel, organismul se va bucura de un surplus de energie. Functiile sistemului imunitar vor fi mult imbunatatite si organismul va capata rezistenta in fata bolilor. Un alt mare beneficiu adus sanatatii este reglarea tranzitului intestinal si curatarea colonului, aspecte care, implicit, favorizeaza si pierderea surplusului de kilograme. Totodata, starile depresive vor fi anihilate, calitatea somnului va creste surprinzator, iar pielea se va curata si va capata un aspect luminos.

Detoxifiere cu ceaiuri naturale

Detoxifierea organismului presupune, in primul rand, adoptarea unui stil de viata echilibrat, bazat pe o alimentatie sanatoasa si practicarea sportului. Se recomanda consumarea alimentelor in stare cat mai naturala, a fructelor si a legumelor proaspete si hidratarea corespunzatoare a organismului cu apa, supe, ceaiuri sau sucuri naturale, preparate acasa. Sustinerea intregului proces poate fi stimulata cu ajutorul saunei, a hidrocolonoscopiei, a masajului limfatic si a exfolierii corporale. Detoxifierea va fi mult imbunatatita daca in paralel se vor consuma ceaiuri cu efect usor laxativ, de preferat bazate pe ingrediente provenite din culturi organice. Alaturi de ceai verde, ghimbir, urzica si papadie, cele mai puternice ingrediente ale ceaiurilor cu rol detoxifiant asupra colonului sunt psylliumul si triphala, un amestec ayurvedic din 3 plante terapeutice originare din India.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top vanzari
Secom Burdock 425 mg, 100 capsule

Secom Burdock contribuie la mentinerea sanatatii pielii, parului si la...

47,40 RON
SeptiClean Spray pentru gat cu albastru de metilen, 20 ml

SeptiClean Spray pentru gat cu albastru de metilen- Prin acțiunea...

6,90 RON
Tinctura propolis, 25ml TIS, adjuvant imunitate

Produsul TIS, sub forma de tinctura, contine extract de propolis in...

10,90 RON
newsletter