Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Cum se trateaza raceala obisnuita?
Postat in: Sanatatea ta

Cum se trateaza raceala obisnuita?

Raceala obisnuita este o infectie a cailor respiratorii superioare provocata de un virus. Punctam ca exista peste 200 de specii de virusuri care pot ataca organismul si il pot imbolnavi, insa cele mai periculoase sunt rinovirusurile. Raceala obisnuita nu trebuie confundata cu gripa, cu toate ca si gripa este tot o infectie virala respiratorie provocata de virusuri, insa este vorba de alte specii mult mai agresive. Daca raceala obisnuita se poate vindeca de la sine, in cazul unui sistem imunitar puternic, gripa poate provoca complicatii grave, care pot pune in pericol viata unei persoane, cu precadere in cazul batranilor si copiilor.


Cand este "sezonul" racelii?


Cu toate ca am tinde sa credem ca vremea rece este vinovata de aparitia racelii, pentru ca toamna si iarna apar cele mai multe astfel de cazuri, explicatia este alta. Este adevarat ca la temperaturi scazute virusurile se dezvolta mai repede, insa totul depinde de imunitatea organismului. Faptul ca ne expunem frigului, conform studiilor, este mai putin relevant. Insa, pentru ca in sezonul rece, dar si primavara, virusurile exista din abundenta, sistemul imunitar este suprasolicitat si devenim extrem de vulnerabil in fata bolii.


Ce cauzeaza raceala obisnuita?


Pe langa cauza de baza, care este contactul cu virusurile, exista niste factori de risc deosebit de importanti. Persoanele care au polipi nazali sau sufera de alergii sunt mult mai expuse contactarii virusurilor, deoarece acestea fectiuni ataca intocmai mucoaza nazala, calea de patrundere a aerului care ar trebui sa actioneze, in mod normal, ca un filtru. De asemenea, stresul prelungit si oboseala cronica pot fi factori de risc, acestia slabind semnificativ sistemul imunitar al organismului.


Simptomele racelii obisnuite


Raceala obisnuita se manifesta prin dureri de cap, dureri de gat, febra, stranut, nas infundat si dificultate respiratorie. Simptomele apar la 2-3 zile de la infectare si pot dura intre 7-14 zile. Daca o raceala dureaza mai mult de atat, trebuie consultat de urgenta medicul, deoarece poate fi vorba de o complicatie care sa necesite un tratament mai amplu. Este important de punctat ca intocmai aceste simptome arata ca organismul lupta cu virusul, din aceasta cauza exista persoane al caror sistem imunitar este suficient de puternic astfel incat sa vindece de la sine raceala, dar cazurile, in conditiile poluarii actuale, sunt infime.


Pot preveni o raceala?


Raceala poate fi prevenita prin intarirea imunitatii organismului. In acest sens sunt recomandate suplimentele alimentare pe baza de ingrediente naturale cu rol imunstimulator: usturoi, ceapa, propolis, echinaceea, aloe vera, catina, macese, ghimbir, kiwi, dar si zinc, un mineral cu contributie remarcabila in intarirea imunitatii. De asemenea, aceste alimente pot fi introduse in meniul zilnic, insa cantitatile necesare pentru efectul terapeutic sunt dificil de consumat in stare naturala. Pe de alta parte, cura cu probiotice, obtinute, de asemenea din suplimentele alimentare, sau in urma consumului zilnic de iaurt este benefica organismului. Sucurile preparate acasa din fructe si legume pot, de asemenea, preveni aparitia racelii gratie concentratiei mari de vitamine, in special vitamina C, minerale si antioxidanti. Pentru ca aparatul respirator superior este calea de patrundere a virusurilor, este recomandat sa fie imunizat in mod deosebit. Cea mai sanatoasa optiune este Loroblis, un supliment alimentar pe baza de Streptococcus salivarius care nu vindeca doatr faringitele, amigdalitele si otitele medii, dar inhiba si dezvoltarea afectiunilor inflamatorii orale ca stomatita, gingivita, candidoza bucala si halitoza.

30 ianuarie 2018

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Laptele praf este un produs care nu lipseste din alimentatia bebelusilor. De cand a fost descoperita prima formula (undeva in perioada 1890-1895) pana azi, laptele praf este prezent in toate casele de familii care au copii.
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
HPV este cea mai comuna infectie transmisa pe cale sexuala la nivel global. Majoritatea oamenilor sunt infectati cu ea la un anumit moment din viata. In 2018 se estimau 569.000 de cazuri noi, si 311.000 de decese cauzate de cancer cervical la nivel mondial.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de a ingera cantitati mari de alimente calorice. In plus,...
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina este o boala declansata de o toxina generata de streptococii beta-hemolitici de grup A. Transmiterea se face pe cale respiratorie, prin tuse, stranut, ras, vorbit, de la bolnavii cu scarlatina, cu angina streptococica sau purtatorii sanatosi de streptococ beta-hemolitic de grup A la...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul de papadie este recunoscut pentru proprietatile sale de mii de ani. Papadia este printre cele mai controversate plante folosite de-a lungul anilor in medicina traditionala.