Jackfruit: Fructul cu pulpa galbena care trebuie inclus in alimentatie

Partea comestibila a intregului fruct este de numai 35%. Cu toate acestea, jackfruit este deosebit de valoros pentru valoarea sa nutritiva. Fructul este bogat in oligoelemente, vitamine si alte substante benefice care au efecte pozitive directe asupra organismului uman. Contine, de asemenea, 40% compusi de carbohidrati. Semintele comestibile contin proteine, grasime, apa, carbohidrati, printre altele
Valoarea calorica a fructelor proaspete de jackfruit este de 94 de calorii, in timp ce 100 g de fructe conservate au 92 de calorii. Acest fruct exotic contine fosfor, magneziu, potasiu, cupru si calciu. Din 100 mg de pulpa de jackfruit se obtine 303 mg de potasiu, o cantitate impresionanta. Fructul este bogat in vitaminele B6, C, A, acid folic si fier. De asemenea, contine fibre, monozaharide si aminoacizi. Acest gigant exotic contine saponine si substante biologice active care au un efect hipotensiv asupra corpului uman. Fitonutrientii utili lupta impotriva celulelor canceroase si inhiba cresterea tumorii.
Proprietati si beneficii ale fructului Jackfruit
Vitaminele si oligoelementele acestui fruct exotic ajuta organismul uman sa functioneze in mod constant si sa participe la toate procesele biochimice ale corpului. Specialistii in medicina orientala folosesc semintele fructelor pentru a trata diverse afectiuni. Semintele de jackfruit normalizeaza functiile sistemului digestiv si nervos, imbunatatesc functia cardiaca si vasculara si elimina congestia si inflamatia.
Exista popoare care folosesc pe scara larga acest fruct pentru a curata corpul de toxine daunatoare, pentru a pierde in greutate si pentru a normaliza metabolismul. Jackfruit este bun pentru stabilizarea tractului gastro-intestinal. Pulpa fructului este digerata rapid, iar aceasta faciliteaza si digestia alimentelor dificil de digerat. Fructul este folosit pentru a imbunatati digestia, pentru a trata diareea, constipatia si dispepsia. Hindusii trateaza diareea nu numai cu fructe, ci si cu un decoct facut din frunzele pomului. Fructele au efecte benefice asupra texturii pielii si inhiba imbatranirea naturala. Beneficiile acestui fruct sunt:
Normalizeaza reactiile biochimice;
Imbunatateste starea pielii;
Satureaza epiderma cu umiditate esentiala;
Hraneste structurile pielii;
Imbunatateste nutritia celulara;
Ofera vitamine esentiale.
Proprietatile acestui fruct exotic au fost mult timp cunoscute de multe companii farmaceutice si cosmetologice. Extractul de jackfruit se adauga mastilor faciale si capilare, sampoanelor, gelurilor, sapunurilor si cremelor de intinerire. Multe femei indiene isi fac propriile masti hranitoare cu acest fruct. Aceste remedii la domiciliu sunt excelente pentru netezirea ridurilor de expresie si a celor profunde. Dupa aplicarea unei masti cu jackfruit, pielea se simte catifelata la atingere, are elasticitatea necesara si o culoare sanatoasa. In afara de cosmetologie, jackfruit este utilizat in mod activ pentru a restabili functia reproductiva feminina. Fructul Jackfruit are beneficii precum:
Tonifica intregul corp feminin;
Contribuie la imbunatatirea circulatiei sangelui;
Normalizeaza ciclul menstrual lunar;
Favorizeaza imbunatatirea productiei de hormoni;
Contribuie la cresterea libidoului;
Detoxifica organismul.
Consumul regulat al acestui fruct exotic ajuta la imbunatatirea functionarii intregului organism. Omenirea a cautat mult timp un elixir eficient al tineretii. Fructul de jackfruit proaspat este o alternativa excelenta la noi remedii. Contine un numar mare de substante organice benefice care declanseaza procesele de regenerare necesare. Jackfruit are un continut ridicat de cupru. Acest micronutrient are un efect favorabil asupra glandei tiroide si stabilizeaza functia acestui important organ endocrin. Fructele sunt consumate pentru a normaliza nivelul hormonilor. Este deosebit de util pentru simptomele menopauzei si schimbarile hormonale din corpul feminin.
Pulpa acestui fruct exotic este utilizata pe scara larga pentru a creste potenta si pentru a normaliza dorinta sexuala. Fructele contin substante care regleaza productia de hormoni sexuali masculini. Un singur fruct in 1-2 de ore normalizeaza tensiunea arteriala, creste productia de hormoni de testosteron, imbunatateste recuperarea stresului fizic. Hindusii incearca sa manance jackfruit cat mai des posibil, deoarece se considera ca acesta prelungeste tineretea si imbunatateste functia sexuala. Includerea acestui fruct exotic in meniu ajuta la:
Normalizarea activitatii sexuale;
Imbunatatirea puterii;
Imbunatatirea functiei reproductive masculine.
Substantele prezente in fructul de jackfruit imbunatatesc calitatea spermei, promoveaza conceptia si previn ejacularea prematura. S-a dovedit stiintific ca barbatii carora le place sa manance delicioase seminte de fructe coapte nu intampina dificultati in actul sexual. Jackfruit are un impact pozitiv nu numai asupra functiei sexuale, ci si asupra pielii fetei. Fructul stabilizeaza secretia de sebum, hraneste si satureaza epiderma cu vitamine si acizi organici sanatosi. Jackfruit normalizeaza activitatea inimii, intareste muschiul inimii si ajuta la depasirea stresului, fiind de ajutor si atunci cand se depune efort fizic intens.
Multor copii le place gustul exotic al fructului, dar fructul trebuie administrat in cantitati foarte mici, deoarece conform specialistilor, corpul copilului accepta mai bine cele mai cunoscute fructe europene: mere, pere, etc, comparativ cu cele exotice. Daca copilul nu este alergic la jackfruit, acest fruct poate fi foarte benefic pentru organism. Fructul:
Imbunatateste digestia;
Previne racelile;
Stabilizeaza functiile corpului;
Imbunatateste vederea;
Promoveaza dezvoltarea musculara
Jackfruit are un efect antibacterian si ajuta la combaterea activa a virusilor periculosi. Consumul regulat al acestui fruct exotic intareste functiile sistemului imunitar si activeaza actiunea celulelor albe din sange. Acest amplificator natural de energie creste energia in timpul bolilor, reduce tensiunea arteriala si intareste sistemul osos. Jackfruit are un efect antipiretic usor, asa ca se recomanda sa fie oferit copiilor, in cantitati mici, atunci cand au febra.
Acest fruct exotic are un continut ridicat de fier, astfel incat impiedica copilul sa dezvolte anemie. Fructul are 0,6 mg de fier in 100 g. De asemenea, jackfruit imbunatateste proprietatile sanguine si favorizeaza circulatia sangelui. Cu toate acestea, consultati intotdeauna medicul pediatru inainte de a introduce fructe exotice in dieta copilului. Medicul poate sprijini decizia mamei sau poate alege un fruct alternativ pentru copil.
Pentru a pierde in greutate
Ingredientele active ale fructului jackfruit au un efect direct asupra descompunerii compusilor proteici si imbunatatesc digestia. Jackfruit este deosebit de util pentru obezitate, deoareceꓽ
Regleaza procesele metabolice;
Previne depunerea de grasime;
Accelereaza arderile metabolice.
Consumul periodic al acestui fruct favorizeaza normalizarea greutatii. Fructul actioneaza ca un ”arzator” natural al stratului adipos (grasimea). Pulpa semintelor este complet digerata de organism, saturand tesuturile cu aminoacizi si vitamine utile. Nutritionistii pot include acest fruct exotic in orice dieta cu continut scazut de calorii, deoarece fructul favorizeaza pierderea eficienta in greutate.
Ce rol are calciul in organism? Cat calciu gasim in JackFruit?
Calciul din oasele noastre actioneaza ca o rezerva a organismului, la care acesta apeleaza cand valorile calciului sunt reduse. Majoritatea oamenilor cunosc faptul ca acest mineral este important pentru constructia dintilor si oaselor puternice - 99% din calciul din corpul nostru se regaseste in oase si dinti. Restul de 1% se gaseste in sange si alte tesuturi. Daca faptul ca oasele ca sa fie puternice au nevoie de calciu, iar o dantura sanatoasa are nevoie de rezerve de calciu, este mai putin cunoscut faptul ca acest mineral nu se gaseste doar în oase.
Avem nevoie de calciu pentru procesele de coagulare a sângelui, pentru controlul tensiunii arteriale. Totodată acest mineral ajută la producerea de enzime si hormoni care echilibreaza digestia, nivelul de energie si metabolismul grasimilor. Este vital pentru repararea tesuturilor conjunctive, pentru reglarea procesului de transfer al nutrientilor, ajuta la mentinerea in paramentrii a proceselor neuronale si ajuta la contractia musculara. In plus calciul este un mineral vital pentru femeile.
Jackfruit are si proprietati medicinale, iar popoarele din tarile asiatice folosesc pe scara larga toate partile copacului de jackfruit in tratamentul diferitelor boli. Radacinile, frunzele si scoarta copacului sunt folosite pentru a pregati infuzii si decocturi medicinale, care, conform acelor categorii populationale, ajuta la ameliorarea anumitor simptome si la imbunatatirea dispozitiei.
BIBLIOGRAFIE:
Antunes, E., Gordo, W. M., de Oliveira, J. F., Teixeira, C. E., Hyslop, S., and De, Nucci G. The relaxation of isolated rabbit corpus cavernosum by the herbal medicine Catuama and its constituents. Phytother.Res. 2001;1
Silva, A. L., Piato, A. L., Bardini, S., Netto, C. A., Nunes, D. S., and Elisabetsky, E. Memory retrieval improvement by Ptychopetalum olacoides in young and aging mice. J Ethnopharmacol. 2004;
Siqueira, I. R., Cimarosti, H., Fochesatto, C., Nunes, D. S., Salbego, C., Elisabetsky, E., and Netto, C. A. Neuroprotective effects of Ptychopetalum olacoides Bentham (Olacaceae) on oxygen and glucose deprivation induced damage in rat hippocampal slices. Life Sci 8-27-2004;
Siqueira, I. R., Fochesatto, C., da Silva, A. L., Nunes, D. S., Battastini, A. M., Netto, C. A., and Elisabetsky, E. Ptychopetalum olacoides, a traditional Amazonian "nerve tonic", possesses anticholinesterase activity. Pharmacol.Biochem.Behav 2003;
Waynberg J. Aphrodisiacs: contribution to the clinical validation of the traditional use of Ptychopetalum guyanna. The First International Congress on Ethnopharmacology 1990;