Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Revidox: Cum sa te protejezi de boli precum Alzheimer

Revidox: Cum sa te protejezi de boli precum Alzheimer

Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 27 mai 2016 Ultima actualizare: 1 iulie 2023

Boala Alzheimer este o boala degenerativa care afecteaza zonele creierului responsabile de controlul memoriei, inteligentei, capacitatii de a judecata, limbajului si comportamentului. Apare cel mai adesea la varstnici si reprezinta forma cea mai comuna de dementa sau declin mental. Aceasta boala nu afecteaza doar memoria, ci este asociata si cu tulburari de comportament sau de personalitate. De asemenea, boala Alzheimer duce la pierderea capacitatii de a efectua activitatile zilnice si a abilitatii de a gandi corect.

Boala Alzheimer face parte din categoria bolilor neurodegenerative, boli caracterizate prin pierderea neuronilor; astfel, neuronii mor la sfarsitul unui proces in care a avut loc disfunctia neuronala. Bolile neurodegenerative sunt clasificate in urmatoarele subtipuri: tulburari degenerative ale creierului, tulburari degenerative ale nervilor, tulburari de mielina. 

Despre Alzheimer si alte boli neurodegenerative

Tulburarile degenerative ale creierului cuprind pierderile de memorie, schimbarile de personalitate, probleme cu circulatia sangvina, slabiciune sau echilibru precar. Printre bolile neurodegenerative caracterizate de pierderea de memorie sau schimbari de personalitate se numara: Alzheimer, dementa frontotemporala, dementa cu corpi Lewy, bolile prionice. In cazul urmatoarelor boli neurodegenerative, poate fi afectata capacitatea de miscareboala Parkinson, boala Huntington, paralizia progresiva supranucleara, degenerescenta cortico-bazala, atrofia sistemica multipla.

Printre bolile neurodegenerative care au ca simptom specific slabiciunea se numera: scleroza laterala amiotrofica, miozitele, miopatiile degenerative. Cercetatorii au descoperit ca resveratrolul, extractul de rodie, seleniul si alti compusi naturali pot preveni aparitia acestor afectiuni sau, in cazul in care ele deja se manifesta, le poate incetini sau stopa evolutia.

Revidox, un complex de beneficii pentru organismul tau

Revidox este un produs de ultima generatie realizat in urma cercetarilor facute de Consiliul Superior de Investigatii Stiintifice din Spania, unul dintre cele mai renumite institute de cercetare din lume. Obiectivul cercetatorilor era sa descopere o metoda prin care sa concentreze beneficiile active din 45 de kilograme de struguri intr-o singura capsula, resveratrol 100% biodisponibil! Astfel a fost creat Revidox, un produs revolutionar concentrat, rezultat din extract de strugure si extract integral uscat de rodie si seleniu. Efectul compusilor sai concentrati, 100% naturali, ofera beneficii multiple organismului, de la protectie cardiovasculara si celulara si scaderea nivelului de colesterol, pana la reducerea factorilor aterogeni.

de ce are nevoie creierul tau de omega 3

Cum se administreaza si cui ii este recomandat Revidox

Avand in vedere ca, dupa varsta de 24 de ani, organismul incepe sa se resimta, Revidox este recomandat tuturor persoanelor adulte care au depasit aceasta varsta. Tratamentul cu Revidox presupune administrarea unei capsule dimineata, pe o perioada de minimum 1 an (conform studiilor clinice), insa de preferat pe perioada intregii vieti, pentru obtinerea protectiei la nivel celular si cresterea calitatii si duratei vietii.

Revidox, compozitie

Compozitie per tableta: STILVID extras integral din seminte de strugure 133 mg din care 8 mg resveratrol bioactiv, 0,67 mg antocianozide, 14,63 mg procianidine, 0,4 mg flavonoide, 1,3 mg alte stilbene. Extract uscat din fructe de rodie 125 mg, punicalagini – acid elagic 8,75 mg, procianidine 3,75 mg. Drojdie de seleniu, dioxid de siliciu si stearat de magneziu.

 Cheilita angulara: cum apare, preventie si tratament. Legatura dintre boala si varsta bolnavului

Cheilita angulara este o afectiune a pielii, caracterizata prin inflamarea unui colt al gurii sau al ambelor colturi. Desi apare initial in zona comisurilor labiale, acest tip de inflamatie se poate extinde si asupra buzelor ca atare sau a pielii fetei. Afla in cele ce urmeaza care sunt cauzele acestei afectiuni, ce simptome are cheilita angulara, ce optiuni de tratament exista si cum poate fi prevenita, precum si care sunt celelalte tipuri de cheilita. Boala inflamatorie care poate dura cateva zile sau se poate extinde pe termen nedefinit, cheilita angulara afecteaza cu precadere anumite categorii de populatie. Este necesara o vizita la medic pentru un diagnostic clar.

Cheilita angulara poate afecta orice persoana, indiferent de varsta. Desi aceasta problema de sanatate poate sa apara spontan la oricine, in general, cheilita angulara se dezvolta la persoanele in varsta care au proteze sau la adolescentii si tinerii care poarta aparate dentare, la persoanele care poarta masti de protectie zilnic, ca parte a muncii lor, precum si la copiii care folosesc suzeta, care isi sug degetele sau care saliveaza in exces. 

Cum recunosti aceasta boala, metode de preventie

Bibliografie:

"How to Take Care of Your Retainer". priebeorthodontics.com.,  Dr. Akshima Sahi. "Taking Care of Your Teeth with Braces". News Medical. 10 February 2020;
 
Benson PE, Parkin N, Dyer F, Millett DT, Germain P, "Fluorides for preventing early tooth decay (demineralised lesions) during fixed brace treatment". The Cochrane Database of Systematic Reviews. 2019;

 Li X, Kolltveit KM, Tronstad L,  "Osteoporosis and periodontal disease". Journal of the Chinese Medical Association, "Systemic diseases caused by oral infection". Clinical Microbiology, 2000;

Zhao T, Wu X, Zhang Q, Li C, Worthington HV, Hua F (December 2020). "Oral hygiene care for critically ill patients to prevent ventilator-associated pneumonia". The Cochrane Database of Systematic Reviews. 2020;

Articole similare
Sanatate mintala: Legatura dintre halucinatii si diferite tulburari psihice Sanatate mintala: Legatura dintre halucinatii si diferite tulburari psihice

Catalepsia in asociere cu halucinatiile sunt afectiuni care pot proveni din alte boli, cum ar fi boala Parkinson, epilepsia, anumite tulburari psihologice - cum ar fi schizofrenia - si consumul de droguri dure, cum ar fi cocaina.

2 februarie 2023
Edited 19 decembrie 2023
citește articolul
Ruptura de ligamente: Cum apare, complicatii, metode de preventie Ruptura de ligamente: Cum apare, complicatii, metode de preventie

In cazul unei rupturi de ligamente, ligamentele genunchiului au cel mai adesea de suferit, iar intinderea de ligamente la genunchi presupune exercitarea unei forte asupra lor, ceea ce poate insemna o cazatura sau o lovitura cu impact direct asupra genunchiului. 

1 februarie 2023
Edited 2 februarie 2023
citește articolul
Hepatita alcoolica: simptome, complicatii, preventie si tratament Hepatita alcoolica: simptome, complicatii, preventie si tratament

Persoanele care si-au facut un obicei din a consuma multe calorii la fiecare masa, dincolo de riscul de obezitate si alte boli cardiovasculare, cu timpul in ficat se depune grasime, iar organului ii e tot mai dificil sa-si indeplineasca functiile. Acelasi lucru se intampla si din cauza consumului de alcool iar ficatul nu se mai poate regenera.

2 ianuarie 2023
Edited 2 februarie 2023
citește articolul

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina