Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Tricepsul brahial: functii ale muschiului si cum poate fi antrenat

Tricepsul brahial: functii ale muschiului si cum poate fi antrenat

Muschiul triceps brahial este un muschi antrenat in gimnastica, care face bratul sa para mare. Unii nu il antreneaza deoarece nu sunt interesati de proeminenta bratului. Cu toate acestea, acest muschi indeplineste diferite functii, motiv pentru care merita sa luati toate masurile necesare pentru a va creste masa musculara. Uneori, este posibil ca acest muschi sa se atrofieze. Tricepsul este mai mare decat bicepsul, iar unii fac greseala de a antrena mai mult bicepsul decat tricepsul, ceea ce duce la o morfologie destul de dezechilibrata a intregului brat.

Daca tricepsul este lucrat foarte bine, se va realiza o simetrie perfecta a bratului. Tricepsul reprezinta 70% din grosimea bratului, iar restul de 30% este bicepsul. Pentru ca bicepsul sa fie vizibil din punct de vedere estetic, trebuie sa flexati bratul. Muschiul triceps brahial are 3 capete si este cel mai mare din spatele bratului. Acesta se intinde de la umar pana la cot si are forma unei jumatati de luna. Acest muschi are o functie de extensor, care functioneaza cel mai bine cu sprijinul gravitatiei. Acesta nu se dezvolta la fel de mult daca nu este antrenat. Functia sa principala este de a extinde antebratul peste brat si de a fixa bine articulatia cotului.

Antrenamentul tricepsului

Muschiul triceps brahial poate fi antrenat printr-un exercitiu specific pentru aceasta grupa de muschi. Este clar faptul ca tricepsul nu va creste singur fara sa depuneti niciun efort. Daca doriti sa cresteti volumul acestui muschi, este important sa efectuati o serie de exercitii in sala de sport. Antrenarea acestui muschi necesita o tehnica buna. Avand in vedere ca este un muschi mic, acesta nu trebuie supraincarcat. Tricepsul brahial este un muschi care este destul de implicat in exercitiile care implica umerii. Nu este un muschi care necesita un volum mare de munca. Daca se lucreaza in mod excesiv acest muschi, pot aparea posibile leziuni, insa daca antrenamentele sunt foarte bine planificate, rezultatele obtinute vor fi cu adevarat satisfacatoare.

Aspecte importante ale antrenamentului tricepsului
Daca doriti ca acest muschi sa arate mare si definit, este important sa lucrati tricepsul si sa realizati o tehnica buna in exercitii. Daca tricepsul pare suprasolicitat, exercitiile nu vor fi la fel de eficiente. In plus, creste riscul de accidentare, deoarece este important sa va odihniti in timpul recuperarii. Pentru a lucra muschiul si a-l hipertrofia, trebuie sa-l stimulati la 80% din performanta sa maxima. Pentru a obtine o crestere evidenta a muschiului, este necesar un tratament bine pus la punct.  Fiecare tip de exercitiu pentru triceps stimuleaza o parte exacta a muschiului. Exercitiile pot varia in functie de nevoia de crestere si este necesar sa le repetati in sesiuni pentru a obtine o tonifiere buna.

Pentru a contura cat mai frumos acest muschi, se recomanda progresul in sarcini. Un alt aspect important in ceea ce priveste antrenarea tricepsului este odihna si incalzirea prealabila inainte de executarea exercitiilor fizice. Sesiunile de exercitii trebuie sa fie bine planificate, iar volumul de antrenament trebuie ajustat in functie de obiectivele fiecaruia, fara a suprasolicita muschiul. Tricepsul se congestioneaza foarte usor si este nevoie de timp pentru a va recupera dupa o alta sesiune de hipertrofie dura.

Muschii triceps brahial sunt implicati destul de mult ca si muschi auxiliari in timpul sedintelor de umar si piept. Este bine de luat in considerare faptul ca volumul de antrenament nu trebuie marit foarte tare, pentru a evita aparitia ranilor si pentru a creste vizibil performanta in timpul exercitiilor. Intotdeauna muschiul trebuie incalzit prealabil pentru a efectua cat mai bine exercitiile si a evita posibilele leziuni.

Cele mai bune exercitii pentru triceps

Pentru a mari tricepsul, trebuie efectuate o serie de exercitii, atat la sala, cat si acasa. Acestea sunt:

Triceps pushdown - acest exercitiu trebuie efectuat in serie de 12 repetari si cu o greutate nu prea mare. Trebuie sa trimiteti bara in jos cu tricepsul si sa intindeti bratele.

Presa franceza - pentru a efectua acest exercitiu, trebuie sa va intindeti pe spate pe banca. Ridicati bara si indoiti bratul pana cand atingeti bara cu fruntea. Intindeti iar bratele si urmariti sa aveti coatele cat mai inchise posibil pentru a spori efectul tricepsului.
Fundal paralel - este cel mai bun exercitiu pentru a tonifica muschiul triceps brahial. Se efectueaza prin ridicarea corpului sprijinindu-va pe doua bare.
Flotari - flotarile clasice sunt foarte eficiente pentru triceps si ajuta la tonifierea musculaturii din aceasta zona. Pentru a creste nivelul de dificultate, se pot face flotari paralele adaugandu-se cate o greutate suplimentara cu ajutorul unei centuri cu greutati.
Kickbacks - este un exercitiu care se executa cu gantere. Asezati-va in fandare si lucrati bratele pe rand, si anume bratul corespondent piciorului intins in spate. Flexati bratul si apoi faceti o extensie. Acest exercitiu intareste masa musculara si defineste cat mai frumos forma bratelor. Este simplu si poate fi executat atat in antrenamentele de acasa, cat si in cele de la sala.

Tonifierea intregului corp reprezinta un aspect foarte important, deoarece meritam cu totii sa aratam bine. Cei mai multi barbati care isi doresc acest lucru fac tot posibilul de a creste masa musculara prin efectuarea diferitelor exercitii fizice. Trebuie sa tineti cont de faptul ca masa musculara este mult mai grea decat tesutul adipos, astfel ca este posibil sa nu slabiti deloc in kilograme, dar totusi sa observati o transformare vizibila asupra formei corpului si proeminentei muschilor.

Sfatul nostru este sa va concentrati pe antrenarea corecta si echilibrata a intregului corp, inclusiv tricepsul brahial si sa va odihniti suficient intre sesiunile de antrenament pentru a evita suprasolicitarea si posibilele leziuni. In plus, trebuie sa va alimentati corespunzator cu proteine si sa beti suficienta apa pentru a sustine cresterea masei musculare. Cu rabdare si perseverenta, veti obtine rezultatele dorite si veti arata mai bine ca niciodata!

De ce fierul este vital pentru functionarea corecta a muschilor?

Fierul este unul dintre mineralele importante pentru organismul uman și este bine când în sânge găsim fier și alte minerale. Se știe că deficiența de fier poate duce organismul spre diferite forme ale anemiei feriprive, o boală cu multiple fațete.Totodată, organismul uman nu este sănătos nici în cazul unui exces de fier pentru că acesta se depune în organe și în alte părți ale organismului. Trebuie reținut faptul că fierul a fost și este important pentru sănătatea noastră. Fierul ca și mineral nu e altceva decât o substanță anorganică cu structură simplă care, la nivel molecular ajută la realizarea unor funcții esențiale pentru corpul omenesc.

3 martie 2023
Comentarii
Lasă un comentariu
Adresa de e-mail nu va fi publicată

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Laptele praf este un produs care nu lipseste din alimentatia bebelusilor. De cand a fost descoperita prima formula (undeva in perioada 1890-1895) pana azi, laptele praf este prezent in toate casele de familii care au copii.
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
HPV este cea mai comuna infectie transmisa pe cale sexuala la nivel global. Majoritatea oamenilor sunt infectati cu ea la un anumit moment din viata. In 2018 se estimau 569.000 de cazuri noi, si 311.000 de decese cauzate de cancer cervical la nivel mondial.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de a ingera cantitati mari de alimente calorice. In plus,...
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina este o boala declansata de o toxina generata de streptococii beta-hemolitici de grup A. Transmiterea se face pe cale respiratorie, prin tuse, stranut, ras, vorbit, de la bolnavii cu scarlatina, cu angina streptococica sau purtatorii sanatosi de streptococ beta-hemolitic de grup A la...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul de papadie este recunoscut pentru proprietatile sale de mii de ani. Papadia este printre cele mai controversate plante folosite de-a lungul anilor in medicina traditionala.