Util: Cum sa ai grija de silueta ta, tipuri de proceduri estetice, contraindicatii
Reconturarea corporala se concentreaza pe transformarea siluetei prin proceduri estetice. Aceste proceduri sunt concepute pentru a remodela sau a imbunatati aspectul corpului in diverse moduri, cum ar fi reducerea grasimii, strangerea pielii, remodelarea sanilor sau a abdomenului, sau alte modificari care sa creeze o silueta mai atragatoare si mai bine proportionata.
Printre procedurile de reconturare corporala se numara lipoaspiratia (indepartarea grasimii nedorite), abdominoplastia (indepartarea excesului de piele si a grasimii de pe abdomen), ridicarea sanilor, augmentarea sanilor (cu implanturi mamare), reducerea dimensiunii sanilor, dar si metode non-invazive, cum ar fi criolipoliza, ultrasunetele sau terapia cu laser, printre altele. Exista insa mai multe tipuri de astfel de procedee, fiecare dintre acestea necesitand o tehnica specifica.
Proceduri non-invazive care te ajuta pentru remodelare corporala
Exista mai multe proceduri non-invazive care pot ajuta la reconturarea corporala. Aceste proceduri nu necesita interventii chirurgicale si pot fi realizate intr-un cabinet medical sau un centru de remodelare corporala, fara anestezie generala sau recuperare postoperatorie. Printre cele mai populare proceduri de reconturare corporala non-invazive se numara:
Criolipoliza: aceasta procedura utilizeaza temperaturi scazute pentru a congela si a distruge celulele grase nedorite.
Terapia cu laser: aceasta procedura utilizeaza laserul pentru a distruge celulele grase nedorite si pentru a strange pielea.
Radiofrecventa: aceasta procedura utilizeaza energia radiofrecventei pentru a strange pielea si a reduce aspectul celulitei.
Vacuum terapia: aceasta procedura utilizeaza vacuum-ul pentru a imbunatati circulatia sangelui si a limfei, pentru a reduce celulita si pentru a strange pielea.
Criolipoliza este o procedura non-invaziva de reconturare corporala care utilizeaza temperaturi scazute pentru a congela si a distruge celulele grase nedorite. In timpul unei proceduri de criolipoliza, un dispozitiv cu vacum este plasat pe zona corpului unde se doreste reducerea grasimii. Dispozitivul raceste in mod controlat zona la o temperatura specifica, ceea ce determina cristalizarea celulelor grase, care apoi sunt treptat eliminate din organism in urmatoarele saptamani si luni. Procedura de criolipoliza este considerata sigura si nu necesita anestezie sau recuperare postoperatorie. Desi poate fi dureroasa si provoca un disconfort temporar, majoritatea pacientilor se intorc la activitatile normale imediat dupa procedura.
Vacuum terapia este o procedura non-invaziva de reconturare corporala care utilizeaza vacuum-ul pentru a imbunatati circulatia sangelui si a limfei, pentru a reduce celulita si a strange pielea. Acest tratament este adesea utilizat pe coapse, fese si abdomen. In timpul procedurii, un dispozitiv special care produce vacuum este plasat pe zona corpului care se doreste a fi tratata. Acesta creeaza o aspiratie care trage pielea si tesutul subcutanat in dispozitiv, stimuland circulatia sangelui si a limfei, ceea ce poate reduce celulita si imbunatati aspectul pielii. Rezultatele obtinute prin vacuum terapie sunt temporare si de obicei necesita mai multe sedinte pentru a fi observate.
Radiofrecventa
Corpul nostru se schimba in diferite etape ale vietii noastre. Nu este neobisnuit ca unele zone cu probleme sa fie rezistente la dieta si exercitii fizice. Pe masura ce imbatraniti, corpul incepe sa produca mai putin colagen, sa stocheze mai multa grasime si, in cele din urma, sa conduca la riduri, celulita si alte semne de imbatranire.
Tehnologia de conturare a corpului cu radiofrecventa foloseste caldura pentru a stimula productia de colagen, care netezeste celulita in mod natural, imbunatateste aspectul pielii cazute si diminueaza ridurile de pe fata si corp. Tratamentele de conturare a corpului cu radiofrecventa sunt confortabile. Nivelul de caldura si aspiratie poate fi reglat cu usurinta pentru a se potrivi fiecarui pacient. Aplicatorul se va incalzi incet pana cand pielea ajunge la temperatura necesara si ramane in intervalul de temperatura respectiv.
Aceasta procedura poate fi, de asemenea, redusa, daca este necesar. Fiecare sesiune dureaza 15-30 minute. Majoritatea pacientilor primesc 6-8 tratamente pe zona, efectuate o data pe saptamana. Unele dispozitive folosesc ace mici pentru a plasa energia cu radiofrecventa in piele. Procedurile cu radiofrecventa pot imbunatati temporar aspectul celulitei sau pot reduce circumferinta corpului in zona tratata. Nu utilizati dispozitive aceasta metoda daca aveti:
Implanturi active, cum ar fi un stimulator cardiac sau un defibrilator cardioverter implantat
Metal sub piele de la un implant sau o leziune
Tatuaje cu cerneala care contine particule metalice in zona tratata
Laser
Unele dispozitive de conturare a corpului folosesc lumina puternica, cum ar fi laserele sau lumina intens pulsata (IPL), pentru a incalzi tesutul. Cel mai adesea, dispozitivul va folosi lumina infrarosie (IR), care nu este vizibila ochiului uman. Aplicarea controlata cu atentie a luminii IR poate provoca incalzirea sub piele fara a arde suprafata pielii. Incalzirea este considerata a deteriora celulele adipoase si a provoca o scadere a firelor scurte de tesut conjunctiv care leaga pielea de grasime si tesuturile mai profunde de dedesubt. Din cauza acestor efecte de incalzire, procedurile de lumina IR pot imbunatati temporar aspectul celulitei sau pot reduce circumferinta corpului in zona tratata.
Procedurile de conturare a corpului nu pot duce intotdeauna la efectul dorit sau rezultatul poate fi doar temporar. Conturarea non-invaziva a corpului descrie proceduri non-chirurgicale care nu elimina nici un tesut (grasime sau piele) din organism. Este diferita de o procedura chirurgicala de conturare a corpului, cum ar fi operatia de abdominoplastie, care taie excesul de piele sau liposuctia, care utilizeaza un dispozitiv ingust de tip vid pentru a scoate grasimea printr-o mica incizie. Conturarea non-invaziva a corpului nu trateaza obezitatea si nu imbunatateste sanatatea. Aceasta nu va duce la pierderea in greutate si nici nu va contribui la beneficiile pentru sanatate asociate cu pierderea in greutate, ci poate reduce tesutul adipos, iar acest lucru se va observa cel mai bine la haine.
Unele dispozitive non-invazive de conturare a corpului sunt concepute pentru a obtine efectul dorit prin scaderea cantitatilor mici de exces de grasime in zona corpului tratat. Acest lucru poate ajuta la reducerea umflarilor vizibile prin reducerea cantitatii de grasime care se afla in umflatura. Unele proceduri non-invazive de conturare a corpului care sunt menite doar sa imbunatateasca aspectul celulitei, chiar daca nu schimba forma corpului, sunt grupate cu conturarea corpului. Multe dintre proceduri duc la o imbunatatire temporara a aspectului pielii sau a celulitei. Intrebati medicul sau specialistul in remodelare corporala cat de multe sedinte vor fi necesare, cat timp se asteapta ca efectele sa dureze si daca vor fi necesare proceduri suplimentare pentru a mentine efectul.
De ce are nevoie organismul de picolinat de crom? Cum ajuta cromul la mentinerea siluetei
Cand vorbim de picolinat de crom trebuie sa intelegem ce inseamna acest compus. Cromul picolinat este un supliment nutritiv, care creste eficienta insulinei si ajuta la transportul glucozei din fluxul sanguin la membranele celulelor. Este considerat un mineral cu multiple beneficii pentru organism, care se utilizeaza cel mai des in curele de detoxifiere, deoarece reduce apetitul alimentar si in acelasi timp intensifica metabolismul si stimuleaza arderile calorice.
In cadrul unui studiu american se arata ca administrarea a 1000 de micrograme/zi de crom picolinat a dus la reducerea poftei de mancare si a aportului alimentar in cazul femeilor supraponderale, fara probleme de sanatate. Aceste rezultate au fost obtinute dupa o perioada de opt saptamani, timp in care s-a administrat zilnic un supliment cu crom.
Si asta nu e tot. Studii efectuate in New York, California si Atlanta pe un grup de persoane cu depresie sau diferite tulburari alimentare psihologice precum burnout, anorexie si care au primit 600 de micrograme/zi de crom picolinat, au aratat ca si echilibrul lor psihic s-a imbunatatit. In plus, specialistii subliniaza faptul ca doze de 600 pana la 1000 de micrograme/zi de crom contribuie la scaderea frecventei episoadelor de alimentatie excesiva si a simptomelor depresiei.
Tot ce ai nevoie sa stii despre crom si despre impactul sau asupra metabolismului
Bibliografie:
Suksomboon, N.; Poolsup, N.; Yuwanakom, A. (2014). "Systematic review and meta-analysis of the efficacy and safety of chromium supplementation in diabetes". 292–306;
Broadhurst CL, Domenico P (December 2006). "Clinical studies on chromium picolinate supplementation in diabetes mellitus--a review". Diabetes Technologic. 77–87;
Trumbo PR, Ellwood KC (August 2006). "Chromium picolinate intake and risk of type 2 diabetes: an evidence-based review by the United States Food and Drug Administration". 357–63;