Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Care e diferenta dintre raceala si gripa?
Postat in: Sanatatea ta

Care e diferenta dintre raceala si gripa?

Cu toate ca am avea tendinta sa credem ca intre raceala si gripa nu exista o mare diferenta, dat fiind faptul ca cele doua au manifestari foarte asemanatoare, in realitate fiecare are propriile particularitati, fapt ce le diferentiaza semnificativ. Este important sa facem diferenta intre raceala si gripa pentru a sti cand sa apelam la medic, aceasta din urma fiind deosebit de periculoasa pentru sanatatea organismului, implicand complicatii grave.

Cum stim sa facem diferenta intre raceala si gripa?

Principala diferenta intre raceala si gripa este legata de durata de factorul cauzator. Raceala este provocata de un virus respirator, numit rinovirus, categorie in care intra peste 200 de specii de virusuri, iar gripa este provocata de virusul gripal, un virus agresiv care poate provoca epidemii. De asemenea, o alta diferenta importanta este legata de manifestare. Raceala dureaza mai putin, maxim 7-14 zile, si are simtome mai usor de suportat, pe cand gripa depaseste aceasta perioada si simptomatologia este agresiva. Pe de alta parte, daca raceala poate aparea si in sezonul cald, gripa este prezenta, in majoritatea cazurilor, doar in anotimpul rece, in aceasta perioada temperaturile fiind scazute, virusul se dezvolta mai repede.

Cum se diagnosticheaza o raceala?

Principalele simptome ale racelii sunt durerile de cap, durerile de gat, pierderea gustului si a mirosului, stranutul, nasul infundat si dificultati de respiratie, rareori aparand dureri musculare suportabile si febra pana in 38 de grade Celsius. Aceasta debuteaza cu o stare de oboseala, de moleseala generala, si poate provoca schimbari de culoare ale pielii, aceasta devenind mai palida. Pana in acest punct este greu sa facem diferenta intre gripa si raceala. Insa, primul simptom care le diferentiaza este febra mare, peste 38 de grade Celsius. Febra intotdeauna atesta o infectie in organism. De asemenea, gripa debuteaza agresiv, cu dureri musculare si abdominale, frisoane, dureri de oase, dureri si usturime la nivelul ochilor, stari de greata si voma si tuse persistenta care poate dura pana la doua luni dupa disparitia celorlalte simptome.

Tratamente pentru raceala obisnuita

Raceala obisnuita se poate trata usor, fara sa fie nevoie un consult de specialitate. Tratamentul presupune antitermice, antiseptice orale si solutii pentru decongestionarea cailor respiratorii, daca este insotita si de tuse, in prima etapa, se pot lua antitusive. Cu remarcabile proprietati anti-raceala este si suplimentul alimentar Loroblis. Acesta este folosit pentru pastrarea si dezvoltarea unei flore microbiene cu rol benefic la nivelul cavitatii orale si faringelui, fiind util in terapia infectiilor usoare si medii ale tractului respirator superior. In plus, gratie ingredientului de baza, Streptococcus salivarius K12, acesta devine benefic si in terapia afectiunilor inflamatorii orale, ca de exemplu, stomatita, gingivita, candidoza sau halitoza. Punctam ca virusurile patrund pe calea aeriana, prin intermediul aparatului respirator superior, motiv pentru care cea mai mare atentie trebuie acordata imunizarii acestuia. De un real ajutor in tratarea racelii este si dieta bazata pe fructe si legume proaspete, acestea fiind bogate in vitamine si minerale, dar si antioxidanti puternici. Concomitent, este indicata si o cura cu suplimente naturale ce contin ingrediente cu puternic rol imunostimulator. In aceasta categorie intra usturoiul, ceapa, propolisul, echinaceea, aloe vera, catina, macesele, ghimbirul, kiwi, dar si zincul, un mineral cu contributie remarcabila in intarirea imunitatii.

5 februarie 2018

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Laptele praf este un produs care nu lipseste din alimentatia bebelusilor. De cand a fost descoperita prima formula (undeva in perioada 1890-1895) pana azi, laptele praf este prezent in toate casele de familii care au copii.
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
HPV este cea mai comuna infectie transmisa pe cale sexuala la nivel global. Majoritatea oamenilor sunt infectati cu ea la un anumit moment din viata. In 2018 se estimau 569.000 de cazuri noi, si 311.000 de decese cauzate de cancer cervical la nivel mondial.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de a ingera cantitati mari de alimente calorice. In plus,...
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina este o boala declansata de o toxina generata de streptococii beta-hemolitici de grup A. Transmiterea se face pe cale respiratorie, prin tuse, stranut, ras, vorbit, de la bolnavii cu scarlatina, cu angina streptococica sau purtatorii sanatosi de streptococ beta-hemolitic de grup A la...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul de papadie este recunoscut pentru proprietatile sale de mii de ani. Papadia este printre cele mai controversate plante folosite de-a lungul anilor in medicina traditionala.