Cauza exacta a acalaziei nu este pe deplin inteleasa, dar se crede ca este rezultatul unei combinatii de factori, inclusiv factori genetici si dezechilibre in sistemul nervos care controleaza contractiile musculare ale esofagului. In mod normal, celulele nervoase din esofag si din sfincterul esofagian inferior transmit semnale pentru a coordona relaxarea si contractarea corecta a muschilor. In cazul acalaziei, aceste semnale nu sunt transmise corespunzator, ceea ce duce la relaxarea incompleta a sfincterului si la dificultatea alimentelor de a trece in stomac.
- Farmacia Spring
- Raceala si gripa
- Sanatatea tractului respirator
- Viusid pulbere pentru cresterea imunitatii, 1 plic, 4g
Viusid pulbere este un supliment alimentar destinat persoanelor cu o imunitate scazuta, inclusiv celor cu deficiente imunitare severe.
Viusid pulbere pentru cresterea imunitatii, 1 plic, 4g
Beneficii Catalysis Viusid pulbere pentru cresterea imunitatii:
- Este imunostimulator, elimina stresul oxidativ generat ca o consecinta a infectiilor sau proceselor inflamatorii;
- Datorita efectului puternic imunostimulator este indicat in perioada de alaptare pentru a creste apararea imunologica atat a mamei, cat si a sugarului, prin intermediul laptelui matern;
- Micronutrientii au rol benefic demonstrat stiintific in alimentatia dietetica speciala a persoanelor diagnosticate cu infectie HIV/SIDA, hepatite cronice virale, ciroze hepatice, TBC, cancere, limfoame, leucemii, malarie si alte boli parazitare, psoriazis, scleroza multipla, infectii cu virusurile herpetice, papilloma, citomegalovirus, mononucleozic, SARS.
Ingrediente Catalysis Viusid pulbere pentru cresterea imunitatii:
Arginina;
Glicina;
Acid ascorbic (vitamina C);
Glucozamina;
Piridoxal (vitamina B6);
Pantotenat de calciu (vitamina B5);
Acid folic (vitamina B9);
Ciancobalamina (vitamina B12);
Extract de lamaie, de menta, de miere.
Mod de utilizare Catalysis Viusid pulbere pentru cresterea imunitatii:
Viusid pulbere se administreaza dupa mese, dizolvat in apa, ceai, suc de fructe sau lapte, timp de cel putin o luna.
Pentru copii este indicat un plic la 12 ore, iar pentru adulti un plic la 8 ore.
Este recomandata administrarea a 1-3 plicuri/zi in cazul persoanelor cu HIV/SIDA, care urmeaza sau nu tratament antiretroviral, al celor depistate cu cancer, hepatita cronica sau ciroza hepatica, TBC, psoriazis, leucemie, HPV si alte infectii cu virusuri herpetice etc.
Preparatul nu trebuie sa inlocuiasca un regim alimentar variat si nu este recomandat persoanelor care prezinta hipersensibilitate la unul dintre ingredientele continute.
SKU | 1480 |
---|---|
OTC | Nu |
Brand | CATALYSIS |
Line | Nici unul |
BBD | 31 mai 2027 |
Tip produs | Plicuri |
Imaginile produselor prezentate pe site, forma de prezentare sau ambalajul acestora pot suferi modificari efectuate de producatori, neanunate. Spring Farma face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea uneori mici diferente fata de produsele livrate. Va asiguram ca produsele sunt mereu de aceeasi calitate, din surse sigure, direct de la producatori si furnizori autorizati. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati diferente fata de produsele cu care v-ati obisnuit. In cazul produselor disponibile in culori/modele multilple ce nu pot fi selectate individual va rugam sa lasati un mesaj cu preferinta la plasarea comenzii, insa disponibilitatea in stoc poate varia si nu este garantata.
- Assista Aquamare spray nazal hipertonic, 100 mlPret 30,32 RON Pret vechi 37,90 RON
- Assista Respisol Solutie salina 3% x 20 unidoze x 5 mlPret 39,92 RON Pret vechi 49,90 RON
- ASSISTA Ser Fiziologic 0.9%, 20 unidoze x 5 MLPret 15,92 RON Pret vechi 19,90 RON
-
-
- Naturalis Bronhosuport sirop ameliorare tuse, 100 mlRating:87%Pret 22,80 RON Pret vechi 28,50 RON
-
-
-
-
Te-ar putea interesa și
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac sau carne de porc infectata de la liliac.
Claudicatia intermitenta este adesea cauzata de ocluzia sau ingustarea arterelor care furnizeaza sange la nivelul membrelor inferioare. Acest lucru poate fi rezultatul acumularii de placi de aterom in artere (ateroscleroza), care reduc fluxul sanguin si oxigenarea la nivelul muschilor. In timpul activitatii fizice, cand necesitatile de oxigen ale muschilor cresc, fluxul sanguin insuficient poate provoca durere sau disconfort.
Celulita orbitala este o infectie bacteriana severa care afecteaza tesuturile din jurul ochiului, inclusiv pleoapele, globul ocular si tesuturile din cavitatea orbitara. Aceasta afectiune poate fi destul de periculoasa si necesita ingrijire medicala imediata. Celulita orbitala poate aparea la orice varsta, dar este mai frecventa la copii.
Radiologia este o ramura esentiala in medicina, deoarece joaca un rol crucial in diagnosticarea, tratarea si monitorizarea pacientilor. Aceasta disciplina medicala utilizeaza diverse tehnici de imagistica pentru a obtine imagini detaliate ale structurilor interne ale corpului uman. Aceste imagini sunt utilizate pentru a identifica leziuni, tumori, anomalii si alte modificari patologice, care pot fi dificil de observat in mod direct.
Mastita este o inflamatie a sanului si este de obicei este cauzata de o infectie. Se intampla adesea in timp ce o femeie alapteaza, in special in primele 6-12 saptamani. Mastita este o afectiune care afecteaza in primul rand femeile care alapteaza, desi poate aparea si la persoanele de sex masculin. Patologia se refera la inflamatia tesutului mamar, cauzata de obicei de o infectie bacteriana.
Acondroplazia este cea mai comuna forma de nanism si este caracterizata de o anomalie a cresterii osoase (displazie scheletica), care apare la aproximativ 1 din 20.000-30.000 de nasteri vii. Acondroplazia apare ca urmare a unei mutatii genetice spontane la aproximativ 80 la suta dintre pacienti; in restul cazurilor este mostenita de la un parinte. Aceasta tulburare genetica este caracterizata de un cap neobisnuit de mare (macrocefalie), membre superioare scurte (nanism rizomelic) si statura scurta. Acondroplazia nu provoaca de obicei deficiente in abilitatile mentale. Daca oasele care se unesc cu capul si gatul nu comprima trunchiul creierului sau maduva spinarii superioare (compresia jonctiunii craniocervice), speranta de viata este favorabila.
Principalele gazde animale ale agentului patogen F. tularensis sunt mamifere mici, cum ar fi soareci, veverite si iepuri. La om, infectia este de obicei contractata in lunile de vara si cauzata de muscaturi de la capusele Dermacentor sau Amblyomma. Apar alte moduri de transmisie, inclusiv contactul cu apa, aerul sau solul contaminate.
Dementa este o afectiune caracterizata printr-o deteriorare progresiva a functiilor cognitive, cum ar fi memoria, gandirea, rationamentul, invatarea, atentia si capacitatea de a efectua activitati zilnice obisnuite. Este o tulburare cronica si invalidanta, care afecteaza in mod semnificativ calitatea vietii persoanelor afectate si a familiilor lor.
Dieta anti-aging se concentreaza pe consumul de alimente bogate in nutrienti si antioxidanti, care pot ajuta la mentinerea sanatatii si la reducerea efectelor imbatranirii. Alimentatia sanatoasa trebuie sa fie parte a unui stil de viata echilibrat, care include si activitate fizica regulata, gestionarea stresului, odihna adecvata si evitarea obiceiurilor nesanatoase, cum ar fi fumatul si consumul excesiv de alcool.
Sistemul imunitar are un rol esential in corpul nostru, deoarece, daca este slabit, ar putea provoca infectii si boli la fel de grave ca cancerul. In corpul nostru, sangele circula prin artere si vene care contin multe tipuri de celule. Monocitele sunt un tip de celula imuna, a carei functie este de a combate anumite infectii. Acestea sunt facute in maduva osoasa datorita celulelor stem numite monoblaste si calatoresc prin sange catre tesuturile corpului, unde sufera o transformare si devin macarofage, care elimina mortii celule si regleaza imunitatea impotriva substantelor straine.
Masurarea nivelului de calprotectina din fecale poate fi utila in diagnosticul si monitorizarea bolilor inflamatorii intestinale. Datorita faptului ca nivelurile de calprotectina in fecale sunt ridicate in cazul inflamatiei intestinale, aceasta analiza poate ajuta la diferentierea bolii inflamatorii intestinale de alte afectiuni digestive, cum ar fi sindromul de colon iritabil.
Simptomele cisticercozei (infestare cu Taenia solium) sunt cauzate de chisturi care se formeaza in creier si alte organe (cum ar fi maduva spinarii, ficatul, plamanii si ochii ). Aceste chisturi pot provoca simptome severe, uneori fatale, ani dupa infectia initiala, cand chisturile incep sa se deterioreze si provoaca inflamatii. Chisturile din creier si tesuturile care il captusesc (meningele) pot provoca dureri de cap, convulsii, confuzie si alte simptome neurologice. Rar, chisturile apar in ochi (unde pot provoca orbire) sau in maduva spinarii, unde uneori provoaca slabiciune musculara sau paralizie.
Afectiunile care ajung sa nu mai permita sistemului respirator sa functioneze normal pot fi generate de agenti chimici iritanti, de virusuri, bacterii, de inaintarea in varsta, de anumite afectiuni severe. Se poate discuta despre alergii, astm, infectii diverse, pneumonii, raceli, gripe, COPD, cancer. Desigur, aici putem avea o multime de alte boli pe care le intalnim sau nu intr-o viata de om. Important este sa stim ca sistemul respirator are nevoie mereu de atentie sporita si de ingrijire daca nu vrem sa ajungem in spital si pe tratamente foarte puternice.
Rezistenta bacteriana sau la antibiotice apare cand germenii, bacteriile nu mai raspund sub actiunea medicamentelor. Daca tot luam antibiotice puternice cand nu avem nevoie de ele alimentam fix aceasta rezistenta bacteriana. Bacteriile se invata din mers cu raspunsul antibioticului si trec de sistemul imunitar si de substantele active din antibiotice, continuand sa se multiplice si sa ne afecteze corpul, chiar daca luam antibiotice. Plus ca pot sa apara mutatii incurajate de antibioticele luate fara rost si vei avea si probleme mult mai mari in timp.
Testul anti-HCV este o analiza de sange care depisteaza prezenta anticorpilor impotriva virusului hepatitei C (HCV). Aceasta analiza este foarte importanta pentru depistarea infectiei cu virusul HCV, deoarece in majoritatea cazurilor, aceasta infectie nu prezinta simptome in stadiile timpurii si poate duce la complicatii grave.
Virusul hepatitei C poate afecta ficatul si poate provoca inflamatii cronice, ciroza hepatica si chiar cancer hepatic. Infectia cu virusul HCV se poate transmite prin contactul cu sangele unei persoane infectate, prin utilizarea obiectelor contaminate si de la mama la copil in timpul nasterii.
Boala Charcot-Marie-Tooth (CMT) este un grup de boli care afecteaza nervii periferici, nervii care se desfasoara in afara creierului si a maduvei spinarii. Defectele a cel putin 40 de gene cauzeaza diferite tipuri de boli.
Cele mai frecvente simptome includ slabiciunea piciorului, deformarea piciorului, pierderea masei musculare a membrelor inferioare si slabiciunea soldurilor, picioarelor. In prezent nu exista nici un tratament pentru CMT, dar terapia fizica, terapia ocupationala, medicamentele pentru durere, dispozitive ortopedice si chirurgia ortopedica pot ajuta la ameliorarea simptomelor.
Polimiozita este o tulburare inflamatorie cronica a pielii si a muschilor. Dovezile sustin ca este o boala mediata imun si 50-70% dintre pacienti au auto-anticorpi specifici miozitei circulante. Pacientii prezinta de obicei slabiciune musculara simetrica, proximala si leziuni ale pielii care demonstreaza dermatita de interfata in histopatologie. Evaluarea inflamatiei musculare poate include enzime musculare, electromiograma, imagistica prin rezonanta magnetica si / sau biopsie musculara.
Sindromul Chédiak-Higashi este o tulburare autozomala recesiva cauzata de mutatii care afecteaza o proteina de reglementare a traficului lizozomal. Aceasta proteina joaca un rol crucial in incapacitatea neutrofilelor de a elimina microbii fagociti. Pacientii cu sindrom Chédiak-Higashi au infectii recurente, sangerari usoare, vanatai si manifestari neurologice. Sindromul este, de asemenea, asociat cu albinismul oculocutanat. Diagnosticul se face din analiza sangelui pacientului sau a frotiului maduvei osoase si din testarea genetica.
Exista impresia conform careia gripa este o raceala mai puternica, fapt cat se poate de neadevarat. Realitatea este ca, in fiecare an, mii de oameni mor din cauza complicatiilor provocate de gripa, de aceea este foarte important sa facem diferenta intre cele doua situatii. Simptomele, de cele mai multe ori, sunt asemanatoare, deosebirea fiind facuta de cauza imbolnavirii, durata convalescentei si de severitatea manifestarilor.
Raceala comuna ne poate afecta oricand, dar cele mai multe cazuri apar in perioada octombrie – aprilie, vremea rece fiind un factor favorizant. Raceala este caracterizata de un grup de simptome ale tractului respirator superior, cauzate de mai mult de 200 de tipuri diferite de virusuri.
Infertilitatea este, in prezent, o problema majora cu care se confrunta tot mai multe cupluri, statisticile aratand ca 1 cuplu din 6 este astfel afectat. Infertilitatea defineste imposibilitatea de a concepe un copil in decurs de 1 an de incercari, avand in vedere ca sansa de a obtine o sarcina in acest timp este de 90%.