Ape si solutii micelare

Ce este apa micelara?

Apa micelara este, de fapt, o solutie lichida simpla, cu baza de apa, in a carei compozitie se regasesc niste particule sferice numite micele, care actioneaza ca un surfactant bland. Aceste micele au capacitatea de a atrage, in acelasi timp, apa si uleiul, reusind astfel sa curete in profunzime suprafetele cu care intra in contact.

Atunci cand pui intr-un pahar apa si ulei, vei observa ca acestea se separa. Puterea micelelor sta in capacitatea de a uni aceste doua substante, datorita proprietatilor hidrofile, prin care este atrasa apa, si a celor hidrofobe, prin care sunt atrase uleiurile. Separate, toate aceste fragmente se numesc molecule tensioactive si sunt prezente in multe dintre produsele cosmetice folosite pentru demachiere.

Probabil ai vazut ca exista lotiuni micelare cu actiune de demachiere bifazica, in care sunt separate doua straturi: unul lichid si unul uleios. Micelele prezente in aceste produse fac posibila unificarea temporara a celor doua substante polarizante (apa si ulei), pentru o curatare cat mai eficienta, in special a produselor de machiaj rezistente la apa.

Citeste mai mult!

Testimoniale

Monica B.

Calitate, promtitudine si nu in ultimul rand pret foarte bun . Se pare ca poate functiona o afacere si fara adaosuri colosale. Felicitari!

Andriusca I.

Merita sa cumpere oricine de la dv mulțumim pt calitate și pret

Florinel P.

Sunt foarte mulțumit. Comanda onorată cu promptitudine și seriozitate maximă. Servicii ireproșabile. Felicitări !

Mircea H.

Am comandat produsul ,l-am primit foarte prompt Multumit de pret ,multumit de rapiditatea livrarii O sa mai comand atunci cand o sa am nevoie de alte medicamente

Mircea H.

Am cumparat 3 cutii si am economisit aproape 100 de lei fata de cat as fi dat daca le luam de la farmacie Plus ca au sosit repede a doua zi dupa e am facut comanda Foarte multumit ,magazinul dumneavoastra isi merita cu prisosinta numele .

newsletter