Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

Antiacide (reflux gastroesofagian)

Ce este Refluxul Gastroesofagian

Boala de reflux gastroesofagian apare cand cantitatea de continut gastric care reflueaza in esofag este peste limitele normale, determinand aparitia simptomelor, asociate sau nu cu leziuni esofagiene (ex. esofagita). Aceasta este consecinta depasirii mecanismelor normale antireflux. Leziunile esofagiene apar ca urmare a dezechilibrului intre factorii de aparare ai mucoasei esofagiene (barierele antireflux, clearance-ul luminal esofagian, rezistenta tisulara) si factorii de agresiune continuti in fluidul de reflux (acid clorhidric si pepsina, saruri biliare, enzime pancreatice).

Cauzele refluxului gastroesofagian

Boala de reflux gastroesofagian este asociata cu morbiditate si complicatii considerabile, cum ar fi ulceratiile esofagiene, stricturile peptice si esofagul Barrett, constituind astfel o problema de sanatate publica importanta. In afara costului economic ridicat, aceasta suferinta deterioreaza calitatea vietii pacientilor la un nivel similar cu afectiuni cum ar fi artroza, infarctul miocardic, insuficienta cardiaca sau hipertensiunea.

Simptomele refluxului gastroesofagian

In majoritatea cazurilor prezenta simptomelor clasice (pirozisul si regurgitatia) este suficienta pentru a stabili diagnosticul de boala de reflux gastroesofagian si inceperea tratamentului medicamentos. In general, testele diagnostice sunt rezervate cazurilor care nu raspund la tratament medical sau pacientilor cu semne de alarma (disfagie, odinofagie, scadere ponderala, anemie, hemoragie digestiva) sau manifestari extraesofagiene.

Cum tratezi eficient refluxul gastroesofagian

In prezenta unor simptome esofagiene suparatoare, persistente (dar mai ales cand avem durere sau deglutie dificila) se va efectua endoscopia digestiva superioara. Ea va releva eventualele leziuni esofagiene (esofagita, stenoza) sau le va exclude. Va pune in evidenta totodata o leziune gastro-duodenala asociata sau chiar cauzatoare de simptome.

7 produse

Setati descendent
produse pe pagină