Furazolidon 100mg, 20 comprimate, afectiuni digestive

Producator:

14,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 30.09.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra. Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa luati.


Combate diareea de cauza bacteriana cu Furazolidon 100mg, 20 comprimate

Diareea poate aparea din cauza prezentei anumitor bacterii patogene la nivelul intestinului. Furazolidon 100mg, 20 comprimate omoara bacteriile nedorite si trateaza cu succes infectiile intestinale. Atunci cand te confrunti cu enterite, enterocolite infectioase sau toxiinfectii alimentare, Furazolidon te ajuta sa tratezi cauza si sa scapi in mod eficient de diaree.

... Citeste mai mult

Cum se administreaza Furazolidon 100mg?

Furazolidon 100mg, 20 comprimate este recomandat pentru tratamentul diareei doar la adulti. In functie de afectiunea cu care ai fost diagnosticat, medicul iti va indica dozele de Furazolidon eficiente pentru tine. In general, pentru tratarea infectiilor intestinale, se recomanda 1 comprimat de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore. Tratamentul poate dura intre 5 si 7 zile.

Comanda online Furazolidon 100mg, 20 comprimate la un pret avantajos si combate diareea de origine bacteriana. La Springfarma te bucuri de oferte atractive si livrare rapida.

Furazolidon Terapia 100 mg cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate.

- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

- Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.

- Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 3 zile.

- Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.

... Citeste mai putin
Produsul Furazolidon 100mg, 20 comprimate, afectiuni digestive face parte din categoria Medicamente fara reteta - Afectiuni digestive - Antidiareice antiinfectioase - Furazolidon 100mg, 20 comprimate, afectiuni digestive Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Enterite, enterocolite infecţioase şi toxiinfecţii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidonă, dizenterii bacilare, lambliază;
Holeră.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Furazolidon Terapia 100 mg, comprimate

Furazolidonă

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi Furazolidon Terapia 100 mg cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

... Citeste mai mult

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 3 zile.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

1. Ce este Furazolidon Terapia şi pentru ce se utilizează

2. Înainte să luaţi Furazolidon Terapia

3. Cum să luaţi Furazolidon Terapia

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Furazolidon Terapia

6. Informaţii suplimentare

1. CE ESTE FURAZOLIDON TERAPIA ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Furazolidon Terapia este un medicament antidiareic cu acţiune bactericidă (omoară bacteriile). Este utilizat pentru tratamentul infecţiilor intestinale determinate de unele bacterii (enterite, enterocolite infecţioase şi toxiinfecţii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidonă, dizenterii bacilare, lambliază) şi al holerei.

Furazolidon Terapia este indicat doar pentru tratamentul adulţilor.

2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI FURAZOLIDON TERAPIA

Nu luaţi Furazolidon Terapia dacă

-sunteţi alergic (hipersensibil) la furazolidonă, la alţi nitrofurani sau la oricare dintre celelalte componente ale Furazolidon Terapia;

-aveţi deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază (o enzimă);

-aveţi o afecţiune denumită feocromocitom;

-sunteţi gravidă în ultimul trimestru;

-alăptaţi sugarul cu vârsta mai mică de 1 lună;

-aveţi insuficienţă renală severă.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Furazolidon Terapia

-Dacă aveţi insuficienţă hepatică sau renală;

-Dacă sunteţi trataţi pentru lambliază, simptomatologia poate persista câteva săptămâni sau chiar luni după tratament, datorită intoleranţei la unele categorii de glucide (lactoză); în aceste cazuri, după oprirea tratamentului, trebuie să efectuaţi 3 examene coproparazitologice la intervale de 3- 4 săptămâni, pentru a se putea evalua eficacitatea tratamentului. Dacă infecţiile sunt severe poate fi necesară asocierea unor alte terapii. Furazolidona vă poate colora urina în galben-brun.

Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu utilizaţi Furazolidon Terapia concomitent cu:

- unele medicamente denumite inhibitori de monoaminooxidază (IMAO)

- simpatomimetice cu acţiune directă sau indirectă (cum sunt amfetamine, efedrină, fenilefrină)

- antidepresive triciclice sau neuroleptice

- săruri de bismut sau medicamente cu acţiune antihistaminică.

Folosirea Furazolidon Terapia cu alimente şi băuturi

În timpul tratamentului şi 4 zile după oprirea acestuia, nu trebuie să consumaţi băuturi alcoolice (pot să apară unele reacţii denumite reacţii de tip disulfiram care se manifestă prin înroşirea bruscă a feţei, dificultăţi în respiraţie, ameţeli, senzaţie de constricţie la nivelul pieptului) şi alimente care conţin o substanţă numită tiramină (brânzeturile fermentate conţin cantităţi mari de tiramină) deoarece există risc crescut de hipertensiune arterială şi alte manifestări toxice. Cereţi medicului dumneavoastră lista completă cu alimente care conţin tiamină.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu sunt disponibile studii controlate cu furazolidonă la gravide. De aceea, în timpul sarcinii nu se recomandă administrarea Furazolidon Terapia . Dacă sunteţi gravidă în ultimul trimestru, nu utilizaţi

Furazolidon Terapia din cauza riscului de apariţie a anemiei hemolitice la făt.

Nu se cunoaşte dacă furazolidona se excretă în laptele matern. De aceea, se recomandă să nu alăptaţi dacă utilizaţi Furazolidon Terapia. Nu trebuie să alăptaţi dacă sugarul are vârsta sub o lună, deoarece, la sugarii cu vârsta sub o lună, există risc de anemie hemolitică.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Furazolidon Terapia nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Furazolidon Terapia.

Furazolidon Terapia 100 mg conţine un glucid denumit lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-lîntrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

3. CUM SĂ LUAŢI FURAZOLIDON TERAPIA

Luaţi întotdeauna Furazolidon Terapia exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Furazolidon Terapia 100 mg este indicat doar pentru tratamentul adulţilor. Dacă medicul dumneavoastră nu v-a recomandat altfel, dozele uzuale sunt:

-Tratamentul infecţiilor intestinale (enterite, enterocolite infecţioase, toxiinfecţii alimentare, dizenterii bacilare) sau al holerei : doza recomandată este de un comprimat Furazolidon Terapia 100 mg (100 mg furazolidonă), administrat de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7 zile.

-Tratamentul lambliazei: doza recomandată este de un comprimat Furazolidon Terapia 100 mg (100 mg furazolidonă), administrat de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 7-10zile.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Furazolidon Terapia

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Furazolidon Terapia puteţi prezenta dureri de cap, greaţă, vărsături, febră, dureri la nivelul articulţiilor, bătăi rapide ale inimii, hipertensiune arterială, respiraţie accelerată.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Furazolidon Terapia, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavostră sau mergeţi la cel mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să luaţi Furazolidon Terapia

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vămedicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Furazolidon Terapia poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Furazolidona este bine tolerată, iar reacţiile adverse posibile dispar la diminuarea dozei sau la întreruperea tratamentului. Rar pot să apară: dureri de cap, greaţă, vărsături (la doze mari), reacţii alergice cum sunt erupţii trecătoare pe piele, febră, dureri la nivelul articulaţiilor. Foarte rar au fost raportate cazuri de anemie hemolitică, leucopenie, agranulocitoză (la pacienţii cu deficitul unei enzime denumite glucozo-6-fosfatdehidrogenază).

Furazolidona vă poate colora urina în galben-brun.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ FURAZOLIDON TERAPIA

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi Furazolidon Terapia după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Furazolidon Terapia 100 mg

-Substanţa activă este furazolidona. Fiecare comprimat conţine furazolidonă 100 mg.

-Celelalte componente sunt lactoză monohidrat, amidon de porumb, povidonă, stearat de magneziu, talc.

Cum arată Furazolidon Terapia şi conţinutul ambalajului

Furazolidon Terapia 100 mg se prezintă sub formă de comprimate neacoperite, în formă de discuri, de culoare galbenă.

Medicamentul este disponibil în cutii un blister din PVC/Al a câte 20 comprimate şi cutii un blister din PVC/Al a câte 10 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

S.C. Terapia S.A.

Str. Fabricii nr. 124, Cluj-Napoca, România

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

Acest prospect a fost aprobat în Martie, 2012

... Citeste mai putin

Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs? Spune-ti parerea

Nota 
17-11-2020

Multumiri

Multumit de acest produs dar are un pret cam mare

Scrie o parere
Furazolidon 100mg, 20 comprimate, afectiuni digestive

Furazolidon 100mg, 20 comprimate, afectiuni digestive

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Afectiuni digestive furazolidon enterocolite dizinterie
Nota pentru produsul Furazolidon 100mg, 20 comprimate, afectiuni digestive 4.00/ 5 (1 voturi)

PRODUSE ASEMANATOARE CU Furazolidon 100mg, 20 comprimate, afectiuni digestive

newsletter