Strepsils miere si lamaie, 24 pastile

Gama: STREPSILS

17,40 RON tax incl.

Disponibilitate: In curs de aprovizionare

Anunta-ma cand revine pe stoc

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 28.01.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Strepsils Miere și Lămâie se utilizează ca adjuvant în tratamentul infecțiilor oro-faringiene, favorizând ameliorarea simptomelor provocate de acestea.

  • Oferă o calmare rapidă (în 5 minute) și de durată a durerii în gât.
  • Efect antibacterian, antifungic și antiviral
  • Aromă de miere și lămâie.

Mod de administrare: Administrare bucofaringiană. Pentru copiii peste 6 ani și adulți doza recomandată este de o pastilă Strepsils Miere şi Lămâie la 2-3 ore.

A nu se administra mai mult de 12 pastile într-un interval de 24 de ore.

Strepsils Miere și Lămâie se utilizează ca adjuvant în tratamentul infecțiilor oro-faringiene, favorizând ameliorarea simptomelor provocate de acestea.

  • Oferă o calmare rapidă (în 5 minute) și de durată a durerii în gât.
  • Efect antibacterian, antifungic și antiviral
  • Aromă de miere și lămâie.

Mod de administrare: Administrare bucofaringiană. Pentru copiii peste 6 ani și adulți doza recomandată este de o pastilă Strepsils Miere şi Lămâie la 2-3 ore.

A nu se administra mai mult de 12 pastile într-un interval de 24 de ore.

Strepsils Miere și Lămâie acționează încă de la primele semne ale durerii în gât și conține o combinație de două antiseptice (amilmetacrezol 0,6 mg și alcool 2,4-diclorbenzilic 1,2 mg pentru o pastilă) care acționează sinergic împotriva infecțiilor bacteriene. Acesta se utilizează ca adjuvant in tratamentul infectiilor oro-faringiene, favorizând ameliorarea simptomelor provocate de acestea. Strepsils Miere și Lămâie oferă o calmare rapidă și de lungă durată a durerii în gât, având un efect antibacterian, antifungic și antiviral.

icon_flavour_honey-lemon.jpg
Aromă plăcută de miere și Lămâie Efect antibacterian, antifungic și antiviral Potrivit pentru adulți si copii peste 6 ani Oferă o calmare rapidă (în 5 minute) și de durată a durerii în gât

Mod de administrare:

Administrare bucofaringiană. Pentru copiii peste 6 ani și adulți doza recomandată este de o pastilă Strepsils Miere şi Lămâie la 2-3 ore.

A nu se administra mai mult de 12 pastile într-un interval de 24 de ore.

Strepsils_logo_yellow.png

Produsul Strepsils miere si lamaie, 24 pastile face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente de raceala si gripa - Durere in gat - Strepsils miere si lamaie, 24 pastile Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicații terapeutice

- Strepsils Miere și Lămâie pastile se folosește ca adjuvant în vederea tratării corespunzătoare a infecțiilor de origine bacteriană care își fac simțită prezența la nivelul mucoasei faringiene și cavității bucale.

Contraindicații

- Nu se recomandă administrarea medicamentului persoanelor care se confruntă cu hipersensibilitate la substanțele active pe care Strepsils Miere și Lămâie le conține - este vorba despre alcool 2,3-diclorbenzilic și amilmetacrezol - sau la oricare dintre celelalte elemente componente ale sale.

Prospect: Informaţii pentru utilizator

STREPSILS MIERE ŞI LĂMÂIE pastile

Amilmetacrezol/Alcool 2,4 diclorbenzilic

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului

- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

... Citeste mai mult

- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau recomandări. farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

- Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Strepsils Miere şi Lămâie şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Strepsils Miere şi Lămâie

3. Cum să luaţi Strepsils Miere şi Lămâie

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Strepsils Miere şi Lămâie

6. Conținutul ambalajului și alte informaţii

1. Ce este Strepsils Miere şi Lămâie şi pentru ce se utilizează

Strepsils Miere şi Lămâie aparţine unei grupe de medicamente denumite antiseptice

Strepsils Miere şi Lămâie se utilizează ca adjuvant în tratamentul infecţiilor oro-faringiene, favorizând ameliorarea simptomelor provocate de acestea.

Calmare rapidă (în 5 minute) şi de lungă durată (de până la 2 ore) a durerii în gât.

Efect antibacterian, antifungic şi antiviral.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Strepsils Miere şi Lămâie

Nu luaţi Strepsils Miere şi Lămâie

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la amilmetacrezol şi alcool 2,4 diclorbenzilic sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Atenționări și precauții

- dacă aveţi diabet zaharat - vezi pct. Informaţii importante privind unele componente ale Strepsils Miere şi Lămâie

Strepsils Miere şi Lămâie împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu se cunosc interacţiuni cu alte medicamente.

Utilizarea Strepsils Miere şi Lămâie împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Strepsils Miere şi Lămâie nu se administrează concomitent cu alimente sau băuturi ci între mese.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Strepsils Miere şi Lămâie nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Strepsils Miere şi Lămâie conţine glucoză şi zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Strepsils Miere şi Lămâie conţine 1441 mg zahăr şi 976,2 mg glucoză/pastilă. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii cu diabet zaharat.

3. Cum să luaţi Strepsils Miere şi Lămâie

Luaţi întotdeauna Strepsils Miere şi Lămâie exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze

Reacţiile adverse pot fi minimizate prin utilizarea celei mai mici doze eficace necesare pentru a controla simptomele, pentru cea mai scurtă durată posibilă (vezi pct. 4.4).

Durata tratamentului nu trebuie să depăşească 5 zile deoarece pot apare dezechilibre ale florei microbiene de la nivelul cavităţii bucale cu risc de producere a unor infecţii bacteriene sau fungice.

Adulţii

Doza recomandată este de o pastilă Strepsils Miere şi Lămâie la 2-3 ore; a nu se depăși 12 pastile într-un interval de 24 de ore.

Populația pediatrică

Copii cu vârsta peste 6 ani: doza recomandată este similară cu cea pentru adulți.

Copii cu vârsta sub 6 ani

Nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 ani.

Vâstnici

Nu este necesară ajustarea dozei la această categorie de pacienţi.

Mod de administrare

Pentru administrare bucofaringiană.

Pastilele se ţin în cavitatea bucală până la dizolvare; nu se mestecă şi nici nu se înghit întregi; se administrează între mese.

La fel ca în cazul altor pastile, pentru a evita riscul apariţiei iritaţiilor locale, trebuie să schimbaţi poziţia pastilei în gură până la dizolvare.

Pentru a evita pericolul de sufocare, Strepsils Miere şi Lămâie va fi administrat numai copiilor care pot păstra pastila în gură până când aceasta se dizolvă lent, fără a fi supravegheaţi.

Dacă aţi luat mai mult Strepsils Miere şi Lămâie decât trebuie

Poate apare disconfort gastro-intestinal; se întrerupe tratamentul şi se iau măsurile de tratament simptomatic
– pentru aceasta adresaţi–vă medicului dumneavoastră sau departamentului de primire urgenţe.

Dacă aţi uitat să luaţi Strepsils Miere şi Lămâie

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Strepsils Miere şi Lămâie

Întreruperea prematură a tratamentului nu vă afectează.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Strepsils Miere şi Lămâie poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)

- reacţii de hipersensibilitate, greață, senzaţie de disconfort la nivelul gurii, diaree, erupții pe piele.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ Strepsils Miere şi Lămâie

A se păstra la temperaturi sub 25º C, în ambalajul original.

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Strepsils Miere şi Lămâie după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONȚINUTUL AMBALAJULUI ȘI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine Strepsils Miere şi Lămâie

- Substanţele active sunt amilmetacrezol 0,6 mg şi alcool 2,4 diclorbenzilic 1,2 mg pentru o pastilă;

- Celelalte componente sunt: acid tartric, ulei de lămâie, ulei de mentă, galben de chinolină (E 104), miere, zahăr, glucoză.

Cum arată Strepsils Miere şi Lămâie şi conţinutul ambalajului

Strepsils Miere şi Lămâie se prezintă sub formă rotundă, de pastile de culoare galbenă, cu miros predominant de miere şi lămâie şi logo S ştanţat.

Este disponibil în

Cutie cu 1 blister din Al/PVC-PVDC cu 12 pastile

Cutie cu 2 blistere din Al/PVC-PVDC a câte 12 pastile

Cutie metalică din staniu cu 1 blister din Al/PVC-PVDC cu 12 pastile

Cutie cu 3 blistere din Al/PVC-PVDC a câte 12 pastile

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

RECKITT BENCKISER (ROMÂNIA) SRL

Str. Grigore Alexandrescu, nr. 89-97, Corpul A

Etaj 5, sector 1, București, România

Fabricantul

Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd.

Nottingham, Thane Road, NG90 2DB, Nottingham ,Marea Britanie

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

Reckitt Benckiser România SRL

Str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97

Corpul A, Etaj 5, Sector 1, Bucureşti, România

Tel: +4021 529 67 00

[email protected]

Acest prospect a fost revizuit în Decembrie, 2018.

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Strepsils miere si lamaie, 24 pastile

Strepsils miere si lamaie, 24 pastile

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

simptome raceala Durere in gat raceala si gripa

PRODUSE ASEMANATOARE CU Strepsils miere si lamaie, 24 pastile

newsletter