Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

Dureri gingivale

Cauzele durerilor gingivale

Gingivita este o inflamatie a gingiilor, provocata in general, de o infectie bacteriana. Daca nu este tratata, aceasta poate afecta structura gingiei, care isi schimba culoarea si incepe sa se retraga. Dupa cronicizare, gingivita poate degenera in parodontita, care in aceasta faza provoaca pierderea dintilor.
Gingivita este o boala parodontala nedistructiva si este de fapt o inflamatie a tesutului gingival, ca raspuns la actiunea bacteriilor din placa dentara. Gingia sanatoasa are culoarea roz deschis, este ferma si adera la osul alveolar. Nu prezinta ulceratii si nu sangereaza la periaj sau in timpul alimentatiei. Gingivita presupune inflamarea gingiei.

Tratamente sigure pentru durerea gingivala

Bolile parodontale pot fi prevenite printr-o igiena orala regulata, care include periaj dentar zilnic (minim de 2 ori pe zi) si folosirea corecta a atei dentare. Periutele interdentare pot fi de asemenea utile deoarece ajuta la eliminarea placii dentare dintre dinti.
O alta metoda de prevenire consta in controale periodice regulate. Multe din metodele folosite pentru prevenirea gingivitei pot fi folosite si ca tratament in fazele initiale. Aceste tratamente pot fi efectuate in timpul controalelor periodice prin detartraj, periaj profesional, irigatii cu substante antiseptice.

4 produse

Setati descendent
produse pe pagină