Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

Anestezic local

Ce substante active contin anestezicele locale

Anestezicele locale actioneaza la nivelul membranei celulei nervoase, blocand calea ionilor de sodiu Na+, formandu-se o depolarizare (schimbarea potentialului de actiune). Rezultatul se evidentiaza prin scaderea sensibilitatii la temperatura, durere, transmiterea mai departe a impulsului fiind slabita sau complet blocata. Toate anestezicele locale au un caracter usor bazic. Structura chimica a anestezicelor locale este asemanatoar si ajuta la blocarea receptorilor durerii.

In ce situatii si cum se foloseste anestezicul local

Anestezicele locale blocheaza reversibil conducerea nervoasa linga locul de administrare, producind absenta temporara a senzatiilor intr-o zona limitata. Impulsul nervos condus este blocat prin scaderea permeabilitatii membrane nervoase la ionii de sodiu, probabil prin competitia cu locurile de legare ale calciului. Aceasta modificare a permeabilitatii determina scaderea depolarizarii si cresterea excitabilitatii care previne formarea potentialului de actiune.

1 produs

Setati descendent
produse pe pagină