Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: SANDOZ
Gama: ACC
Data de expirare produs: 28.02.2026

ACC 600 mg comprimate efervescente usureaza tusea si expectoratia in bronsitele induse de raceala la adolescenti peste 14 ani si adulti si fluidizeaza mucusul.

ACC 600 mg, 10 plicuri comprimate efervescente

în stoc
34,90 RON

ACC 600 mg comprimate efervescente este un medicament care are in componenta sa acetilcisteina, o substanta activa care fluidifica mucusul vascos de la nivelul cailor respiratorii.

Nu este recomandata utilizarea ACC 600 mg comprimate efervescente in cazul in care va confruntati cu ulcer de intestin sau stomac de lunga durata, daca sunteti alergic la acetilcisteina sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului ori daca aveti astm bronsic ce se agraveaza.

ACC 600 mg comprimate efervescente nu influenteaza capacitatea persoanelor de folosire a utilajelor ori de conducere a vehiculelor.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informații pentru utilizator

ACC 600 mg comprimate efervescente

Pentru adulți și adolescenți cu vârsta peste 14 ani

 

Acetilcisteină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 •             Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 •             Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
 •             Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.
 •             Dacă după 4 - 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

Ce găsiţi în acest prospect:

 1.           Ce este ACC comprimate efervescente şi pentru ce se utilizează
 2.           Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ACC comprimate efervescente
 3.           Cum să luaţi ACC comprimate efervescente
 4.           Reacţii adverse posibile
 5.           Cum se păstrează ACC comprimate efervescente
 6.           Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

 1.           Ce este ACC comprimate efervescente şi pentru ce se utilizează

ACC comprimate efervescente conține substanța activă acetilcisteină și fluidifică mucusul vâscos de la nivelul căilor respiratorii.

600 mg:

ACC 600 mg comprimate efervescente este folosit pentru a fluidifica mucusul și pentru a facilita tusea și expectorația în bronșitele induse de răceală la adolescenți cu vârsta peste 14 ani și adulți.

 

 1.           Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ACC comprimate efervescente

Nu luați ACC comprimate efervescente

 •             Dacă sunteți alergic la acetilcisteină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

 

600 mg 

 •             A nu se utiliza la copii și adolescenți cu vârsta sub 14 ani

Atenţionări şi precauţii

Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua ACC comprimate filmate dacă aveți:

 •             modificări ale pielii și mucoaselor

Apariția reacțiilor severe ale pielii cum sunt sindromul Stevens-Johnson și sindromul Lyell au fost rareori raportate ca fiind corelate cu utilizarea de acetilcisteină. Dacă modificările pielii și ale mucoaselor apar pentru prima oară, trebuie să consultați imediat medicul și să întrerupeți administrarea de acetilcisteină.

 •             astm bronșic
 •             antecedente de ulcere stomacale sau intestinale sau aveți aceste ulcere în prezent
 •             o hipersensibilitate la histamină

La acești pacienți trebuie evitat tratamentul pe termen lung, deoarece ACC comprimate efervescente influențează metabolismul histaminei și poate duce la simptome de intoleranță (de exemplu durere de cap, secreții nazale, mâncărimi).

 •              o incapacitate de a elimina mucusul prin tuse

 

Copii

600 mg:

Având în vedere cantitatea mare de substanță activă, ACC 600 mg comprimate efervescente nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 14 ani. Alte medicamente, cu o cantitate mai mică de substanță activă, sunt disponibile pentru ei.

 

ACC comprimate efervescente împreună cu alte medicamente

Studiile de interacțiune au fost efectuate numai la adulți.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Acest lucru se aplică în special pentru:

 •             Antitusive

Administrarea concomitentă de ACC comprimate efervescente și antitusive poate provoca o congestie secretorie periculoasă datorită unui reflex redus al tusei. Această terapie asociată trebuie să aibă o indicație terapeutică precisă. Este imperativ să consultați medicul înainte de a utiliza această combinație.

 •             Antibiotice

Studiile experimentale au demonstrat o reducere a efectului antibioticelor (tetracicline, aminoglicozide, peniciline) cauzată de acetilcisteină. Din motive de siguranţă, antibioticele trebuie administrate separat şi la un interval de cel puţin 2 ore. Acest lucru nu se aplică medicamentelor conţinând substanţa activă cefiximă sau loracarbef. Acestea pot fi luate în același timp cu acetilcisteina.

 •              Cărbune activat în doze mari

Cărbunele activat poate reduce efectul acetilcisteinei.

 •              Trinitrat de glicerină

Un medicament cunoscut ca și nitroglicerină, folosit pentru vasodilatație. Medicul dumneavoastră vă va monitoriza pentru tensiune arterială redusă, care poate deveni gravă și care poate fi indicată

2

prin dureri de cap.

 •            Carbamazepină

Acetilcisteina în combinație cu carbamazepina poate reduce efectul carbamazepinei prin scăderea concentrațiilor plasmatice de carbamazepină.

 

Teste de laborator

Spuneți medicului dumneavoastră că luați ACC comprimate efervescente în cazul în care este necesar să faceți următoarele teste, deoarece poate afecta determinarea:

 •              salicilaților: medicamente pentru tratamentul durerii, inflamațiilor sau reumatismului
 •              corpilor cetonici din urină.

 

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Deoarece nu sunt disponibile date experimentale suficiente referitoare la administrarea acetilcisteinei la femeile gravide sau care alăptează, trebuie să utilizați ACC comprimate efervescente numai dacă medicul dumneavoastră consideră că este absolut necesar.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

ACC comprimate efervescente nu are influenţă cunoscută asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

 

ACC comprimate efervescente conține sorbitol, lactoză și sodiu.

 

600 mg:

Acest medicament conține până la 40 mg sorbitol per comprimat efervescent.

Acest medicament conține 70 mg lactoză per comprimat efervescent. Dacă medicul v-a spus că aveți intoleranță la anumite glucide, luați legătura cu acesta înainte de a administra acest medicament.

Acest medicament conține 6,03 mmol (139 mg) sodiu per comprimat efervescent. Acest lucru este echivalent cu 7% din doza maximă zilnică recomandată pentru un adult.

 

 1.           Cum să luați ACC comprimate efervescente

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată, în cazul în care nu v-a fost altfel prescrisă de către medic, este:

600 mg:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vârsta

 

 

 

Doza zilnică totală

 

 

 

 

Adulți și adolescenți cu vârsta peste 14 ani

 

 

½ comprimat efervescent de două ori pe zi

 

 

 

 

 

 

 

sau 1 comprimat efervescent o dată pe zi

 

Mod de administrare

 

 

 

 

 

Dizolvaţi comprimatul efervescent într-un pahar cu apă şi beţi întregul conţinut al paharului imediat după mese.

Nu este recomandată dizolvarea ACC comprimate efervescente împreună cu alte medicamente.

 600 mg:

Comprimatul poate fi divizat în două doze egale.

 

Durata utilizării

Dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau nu se ameliorează după 4-5 zile, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Luați legătura cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă considerați că efectul ACC comprimate efervescente este prea puternic sau prea slab.

 

Dacă luați mai mult ACC comprimate efervescente decât trebuie

În caz de supradozaj, pot să apară iritații la nivelul stomacului și tractului intestinal, cum ar fi durere abdominală, greață, vărsături, diaree.

Până în prezent nu au fost observate reacții adverse severe sau simptome ale intoxicației, nici măcar în caz de supradozaj masiv. Totuși, dacă se suspectează un supradozaj cu ACC comprimate efervescente, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră.

 

Dacă uitaţi să luaţi ACC comprimate efervescente

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuaţi doar să luaţi următoarea doză conform programului obişnuit de administrare.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

 1.           Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

 •        Au fost raportate două reacții adverse cutanate grave cum sunt sindromul Stevens-Johnson (o erupţie trecătoare pe piele, dureroasă, de culoare roşie sau violacee, care se extinde şi provoacă vezicule) și/sau sindromul Lyell (doar leziuni ale mucoasei sau atât leziuni ale mucoasei cât și ale pielii incluzând formațiuni cu bule). Acestea au fost raportate în asociere cu administrarea temporară a acetilcisteinei. În majoritatea cazurilor raportate, a fost administrat în același timp cel puțin un medicament suplimentar, ceea ce a crescut, probabil, efectele mucocutanate descrise anterior. Cereți imediat sfatul medicului și întrerupeți administrarea acetilcisteinei dacă dezvoltați anomalii la nivelul pielii sau la nivelul mucoaselor.

Pot să apară următoarele reacții adverse:

4

Mai puțin frecvente, pot afecta până la 1 din 100 persoane

 •             reacții alergice (erupții cutanate și umflături, mâncărime, urticarie, dificultați de respirație, ritm cardiac rapid și scăderea tensiunii arteriale). Acestea pot fi serioase. Contactați medicul. Cazurile care includ umflarea feței, buzelor și limbii pot pune viața în pericol.
 •             dureri de cap
 •             febră
 •             inflamarea membranei interne a gurii
 •             durere abdominală
 •             greață, vărsături
 •             diaree
 •             zgomote în urechi (tinitus)
 •             ritm cardiac accelerat
 •             tensiune arterială scăzută

 

Rare, pot afecta până la 1 din 1000 persoane

 •             dificultăți de respirație
 •             bronhospasm – predominant la pacienții cu sistem bronșic hiperactiv în prezența astmului bronșic
 •             indigestie: principalele simptome sunt de obicei durere și disconfort la nivelul abdomenului superior

 

Foarte rare, pot afecta până la 1 din 10000 persoane

 •             sângerări
 •             erupție cutanată bruscă, dificultăți la respirație și leșin (care poate dura de la minute la ore) cauzate de hipersensibilitate (reacții alergice severe inclusiv șoc anafilactic). Acestea pot pune viața în pericol.
 •             somnolență
 •             sindromul Steven-Johnsons sau sindromul Lyell: reacții cutanate severe (numai leziuni ale mucoaselor sau leziuni ale mucoaselor și ale pielii, inclusiv formațiuni cu bule) la administrarea temporară de acetilcisteină. Dacă apar anomalii ale pielii sau ale mucoasei membranare trebuie să mergeți imediat la medic și să întrerupeți administrarea de acetilcisteină.

 

Cu frecvență necunoscută, frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile

 •             umflarea țesuturilor feței cauzată de excesul de lichid

Mai multe studii au confirmat o reducere a agregării plachetare (agregarea anumitor componente ale sângelui) în timpul administrării de acetilcisteină. Importanța clinică este încă nedeterminată.

 

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

Bucuresti 011478- RO

e-mail:[email protected]

Website:www.anm.ro

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

 1.           Cum se păstrează ACC comprimate efervescente

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

5

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și tub/plic, după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

600 mg:

Tuburi: A se păstra tubul bine închis pentru a fi protejat de umiditate.

Plicuri: Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare. 

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 1.         Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine ACC comprimate efervescente

Substanța activă este acetilcisteina.

Fiecare comprimat efervescent conține acetilcisteină 600 mg.

Celelalte componente sunt: acid citric ahidru, hidrogenocarbonat de sodiu, carbonat de sodiu anhidru, manitol, lactoză anhidră, acid ascorbic, ciclamat de sodiu, zaharină sodică, citrat de sodiu, aromă de mure “B” (conține vanilină, maltodextrină, manitol (E 421), gluconolactonă (E 575), sorbitol (E 420), hidroxicarbonat de magneziu (E 504 II), dioxid de siliciu coloidal anhidru (E 551)).

 

Cum arată ACC comprimate efervescente şi conţinutul ambalajului

600 mg:

Comprimate rotunde, netede, de culoare albă, cu linie mediană pe una din fețe, cu miros de aromă de mure

 

600 mg:

Comprimatele efervescente sunt ambalate în tuburi din polipropilenă închise cu dop din polietilenă prevăzut cu desicant (sită moleculară) sau în plicuri sigilate din PAP/Alu/PE întroduse în cutie.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricanții

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Sandoz S.R.L.

Str. Livezeni Nr 7A,

540472 Târgu Mureş

România

Fabricanții

Salutas Pharma GmbH

Otto-von-Guericke-Allee 1, 39179 Barleben

Germania

Hermes Pharma GmbH

Hans-Urmiller-Ring 52

82515 Wolfratshausen

Germania

Hermes Pharma Ges.m.b.H.

Schwimmschulweg 1a

9400 Wolfsberg

Austria

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Țara

Belgia

Bulgaria

Grecia

Italia

România

 

Denumirea comercială a medicamentului generic

Acetylcysteïn Sandoz 600 mg bruistabletten

AЦЦ 200 MG ЕФЕРВЕСЦЕНТНИ ТАБЛЕТКИ AЦЦ 600 MG ЕФЕРВЕСЦЕНТНИ ТАБЛЕТКИ

ACC 600 mg αναβράζοντα δισκία

Acetilcisteina Hexal AG

ACC 600 mg comprimate efervescente

Acest prospect a fost revizuit în mai 2022.

SKU 74019
OTC Da
Brand SANDOZ
Line ACC
EAN 4030855504879
BBD 28 feb. 2026
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.