Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: SANDOZ
Gama: ACC
Data de expirare produs: 31.07.2026
 • ACC 200 mg fluidifica mucusul vascos in cazul afectiunilor tractului respirator precum: sinuzita cronica si acuta, laringita, otita medie.

ACC lamaie si miere, 200 mg, 20 plicuri

în stoc
30,90 RON

ACC 200 mg pulbere pentru solutie orala are rolul de a usura expectoratia secretiilor in cazul afectiunilor respiratorii cronice ori acute, insotite de tulburari in transportul mucusului, precum: astm bronsic, bronsita acuta.

Nu este indicata administrarea ACC 200 mg pulbere pentru solutie orala in situatia in care va confruntati cu ulcer peptic activ, la copiii cu varsta mai mica de 2 ani sau daca stiti ca sunteti hipersensibil la acetilcisteina ori la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

ACC 200 mg pulbere pentru solutie orala are in componenta o substanta activa numita acetilcisteina, dar si alte elemente precum: acid ascorbic, aroma de portocale, zahar si zaharina.

Referitor la conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor, nu sunt cunoscute efecte adverse care sa perturbe desfasurarea normala a activitatilor. 

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informații pentru utilizator

 ACC 100 mg comprimate efervescente 

Pentru adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 2 ani

ACC 200 mg comprimate efervescente

Pentru adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 6 ani

ACC 600 mg comprimate efervescente

Pentru adulți și adolescenți cu vârsta peste 14 ani

Acetilcisteină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Dacă după 4 - 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

Ce găsiţi în acest prospect:

 1.           Ce este ACC comprimate efervescente şi pentru ce se utilizează
 2.           Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ACC comprimate efervescente
 3.            Cum să luaţi ACC comprimate efervescente
 4.           Reacţii adverse posibile
 5.            Cum se păstrează ACC comprimate efervescente
 6.           Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

 1.            Ce este ACC comprimate efervescente şi pentru ce se utilizează

ACC comprimate efervescente conține substanța activă acetilcisteină și fluidifică mucusul vâscos de la nivelul căilor respiratorii.

ACC 100 mg comprimate efervescente este folosit pentru a fluidiza mucusul și pentru a facilita tusea și expectorația în bronșitele induse de răceală la copii cu vârsta peste 2 ani, adolescenți și adulți.

ACC 200 mg comprimate efervescente este folosit pentru a fluidiza mucusul și pentru a facilita tusea și expectorația în bronșitele induse de răceală la copii cu vârsta peste 6 ani, adolescenți și adulți (comprimate întregi) sau la copii cu vârsta între 2 și 5 ani (jumătăți de comprimat).

ACC 600 mg comprimate efervescente este folosit pentru a fluidiza mucusul și pentru a facilita tusea și expectorația în bronșitele induse de răceală la adolescenți cu vârsta peste 14 ani și adulți

 

 1.            Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ACC comprimate efervescente

 Nu luați ACC comprimate efervescente

Dacă sunteți alergic la acetilcisteină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Dacă aveți un astm bronșic care se agravează.

Dacă aveți ulcer de stomac sau de intestin de lungă durată.

[ACC 100 mg comprimate efervescente]

A nu se utiliza la copii cu vârsta sub 2 ani

[ACC 200 mg comprimate efervescente]

 

A nu se utiliza

 

La copii cu vârsta sub 2 ani

 

Comprimatul întreg la copii cu vârsta între 2 și 5 ani

 

[ACC 600 mg comprimate efervescente]

 

A nu se utiliza la copii și adolescenți cu vârsta sub 14 ani

 

Atenţionări şi precauţii

 

Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua ACC comprimate filmate dacă aveți:

modificări ale pielii și mucoaselor

Apariția reacțiilor severe ale pielii cum sunt sindromul Stevens-Johnson și sindromul Lyell au fost rareori raportate ca fiind corelate cu utilizarea de acetilcisteină. Dacă modificările pielii și ale mucoaselor apar pentru prima oară, trebuie să consultați imediat medicul și să întrerupeți administrarea de acetilcisteină.

 

astm bronșic

 

Vezi de asemenea pct. 2, paragraful 2 “Nu luați ACC comprimate efervescente”.

 

antecedente de ulcere stomacale sau intestinale sau aveți aceste ulcere în prezent Vezi de asemenea pct. 2, paragraful 2 “Nu luați ACC comprimate efervescente”.

hipersensibilitate la histamină

 

La acești pacienți trebuie evitat tratamentul pe termen lung, deoarece ACC comprimate efervescente influențează metabolismul histaminei și poate duce la simptome de intoleranță (de exemplu, durere de cap, secreții nazale, mâncărimi).

o incapacitate de a elimina mucusul prin tuse

 

Copii

 

[ACC 100 mg comprimate efervescente]

 

Având în vedere cantitatea mare de substanță activă, ACC comprimate efervescente nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 2 ani.

 

[ACC 200 mg comprimate efervescente]

 

Având în vedere cantitatea mare de substanță activă, ACC 200 mg nu este recomandat copiilor cu vârsta mai mică de 2 ani, iar comprimatul întreg de ACC 200 mg nu este recomandat copiilor cu vârsta mai mică de 6 ani.

 

[ACC 600 mg comprimate efervescente]

 

Având în vedere cantitatea mare de substanță activă, ACC comprimate efervescente nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 14 ani. Alte medicamente, cu o cantitate mai mică de substanță activă, sunt disponibile pentru ei.

 

ACC împreună cu alte medicamente

 

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Acest lucru se aplică în special pentru:

 

antitusive

Administrarea concomitentă de ACC comprimate efervescente și antitusive poate provoca o congestie secretorie periculoasă datorită unui reflex redus al tusei. Această terapie asociată trebuie să aibă o indicație terapeutică precisă. Este imperativ să consultați medicul înainte de a utiliza această combinație.

antibiotice

 

Studiile experimentale au demonstrat o reducere a efectului antibioticelor (tetracicline, aminoglicozide, peniciline) cauzată de acetilcisteină. Din motive de siguranţă, antibioticele trebuie administrate separat şi la un interval de cel puţin 2 ore. Acest lucru nu se aplică medicamentelor conţinând substanţa activă cefiximă sau loracarbef. Acestea pot fi luate în același timp cu acetilcisteina.

 

cărbune activat

trinitrat de glicerină: un medicament cunoscut ca și nitroglicerină, folosit pentru vasodilatație.Medicul dumneavoastră vă va monitoriza pentru tensiune arterială redusă, care poate deveni gravă și care poate fi indicată prin dureri de cap.

 

Teste de laborator

 

Spuneți medicului dumneavoastră că luați ACC comprimate efervescente în cazul în care este necesar să faceți următoarele teste, deoarece poate afecta determinarea:

salicilaților: medicamente pentru tratamentul durerii, inflamațiilor sau reumatismului

corpilor cetonici din urină.

 

Sarcina şi alăptarea

 

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

 

Sarcina

 

Deoarece nu există experiență suficientă referitoare la utilizarea acetilcisteinei la femeile gravide, ACC comprimate efervescente trebuie utilizat în timpul sarcinii numai dacă medicul dumneavoastră consideră că este absolut necesar.

 

Alăptarea

 

Nu sunt disponibile date referitoare la excreția acetilcisteinei în laptele matern. De aceea, trebuie să utilizați ACC comprimate efervescente în timpul alăptării numai dacă medicul dumneavoastră consideră că este absolut necesar.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

 

ACC comprimate efervescente nu are influenţă cunoscută asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

 

ACC comprimate efervescente conține urme de sorbitol, lactoză și sodiu.

 

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

 

[ACC 100 mg comprimate efervescente]

 

Un comprimat conține sodiu 4,2 mmol (96 mg). Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii care urmează o dietă cu restricţie de sodiu.

 

[ACC 200 mg comprimate efervescente]

 

Un comprimat conține sodiu 4,3 mmol (99 mg). Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienții care urmează o dietă cu restricție de sodiu.

 

[ACC 600 mg comprimate efervescente]

 

Un comprimat conține sodiu 6,03 mmol (138,8 mg). Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienții care urmează o dietă cu restrictive de sodium.

 

 

 1.            Cum să luați ACC comprimate efervescente

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

 Doza recomandată, în cazul în care nu v-a fost altfel prescrisă de către medic, este:

 

 • la copii intre 6-14 ani o data pe zi cate jumatate de comprimat efervescent de ACC 600 (coresp. la de 1 x 300 mg);

 • la adulti o data pe zi un comprimat efervescent de ACC 600 (coresp. la de 1 x 600 mg).

 • In boli cronice:- la adulti zilnic jumatate de comprimat efervescent de ACC 600 (corespunzator la de 1 x 300 mg).

 • In mucoviscidoza:- la copii peste 6 ani o data pe zi un comprimat efervescent de ACC 600 (corespunzator la de 1 x 600 mg).

 • Comprimatele efervescente se administreaza dizolvate in 1/2 pahar de apa.

 • Durata tratamentului se va stabili in functie de tabloul clinic.

 • In afectiuni acute durata de tratament este in general intre 5-7 zile.

Mod de administrare

 

Dizolvaţi comprimatul efervescent într-un pahar cu apă şi beţi întregul conţinut al paharului după

 

mese.

 

[ACC 200 mg comprimate efervescente și ACC 600 mg comprimate efervescente] Comprimatul poate fi divizat în două doze egale.

 

Durata utilizării

 

Dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau nu se ameliorează după 4-5 zile, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

 

Dacă luați mai mult ACC comprimate efervescente decât trebuie

 

În caz de supradozaj, pot să apară iritații la nivelul stomacului și tractului intestinal, cum ar fi durere abdominală, greață, vărsături, diaree.

 

Până în prezent nu au fost observate reacții adverse severe sau simptome ale intoxicației, nici măcar în caz de supradozaj masiv. Totuși, dacă se suspectează un supradozaj cu ACC comprimate efervescente, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră.

 

Dacă uitaţi să luaţi ACC comprimate efervescente

 

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuaţi doar să luaţi următoarea doză conform programului obişnuit de administrare.

 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

 

 1.           Reacţii adverse posibile

 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

 

Încetați să luați ACC comprimate efervescente și contactați medicul dumneavoastră dacă aparsemne ale unei reacții alergice sau a unei reacții ale pielii grave.

Mai puțin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane

 

reacții alergice

 

Foarte rare, pot afecta până la 1 din 10000 persoane

 

reacții alergice severe, inclusiv şoc

 

reacții cutanate grave, cum sunt sindromul Stevens-Johnson și necroliza epidermică toxică

 

Alte reacții adverse posibile pot să apară cu următoarea frecvență:

 

Mai puțin frecvente, pot afecta până la 1 din 100 persoane

 

durere de cap

 

febră

 

inflamație a mucoasei gurii

 

durere abdominală

 

greață, vărsături

 

diaree

 

zgomote sau țiuituri în urechi

 

bătăi accelerate ale inimii

 

tensiune arterială scăzută

 

mâncărimi, urticarie, erupții pe piele tranzitorii

 

erupții cutanate generalizate

 

umflare severă, cel mai adesea dureroasă, a straturilor profunde ale pielii, în principal pe față.

 

Rare, pot afecta până la 1 din 1000 persoane

 

dificultăți de respirație

 

bronhospasm – predominant la pacienții cu sistem bronșic hiperactiv în prezența astmului bronșic

indigestie

 

Foarte rare, pot afecta până la 1 din 10000 persoane

 

sângerări

 

Cu frecvență necunoscută, frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile

 

umflarea țesuturilor feței cauzată de excesul de lichid

 

agregare plachetară redusă

 

Raportarea reacţiilor adverse

 

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

 

 1.            Cum se păstrează ACC comprimate efervescente

 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

 

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și tub/plic, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

 

[ACC 100 mg comprimate efervescente]

 

Tuburi: A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.

A se păstra tubul bine închis pentru a fi protejat de umiditate.

 

Plicuri: A nu se păstra la temperaturi peste 30°C.

[ACC 200 mg compimate efervescente]

 

Tuburi: A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.

A se păstra tubul bine închis pentru a fi protejat de umiditate.

 

Plicuri: A nu se păstra la temperaturi peste 30°C.

 

[ACC 600 mg comprimate efervescente]

 

A se păstra tubul bine închis pentru a fi protejat de umiditate.

Tuburi și plicuri: Acest medicament nu necesită condiţii de temperatură speciale de păstrare.

 

Tuburi: Perioada de valabilitate după prima deschidere:

 

După prima deschidere: 2 ani

 

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 

 1.            Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine ACC comprimate efervescente

 

[ACC 100 mg comprimate efervescente]

 

Substanța activă este acetilcisteina.

Fiecare comprimat efervescent conține acetilcisteină 100 mg.

 

Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, carbonat de sodiu anhidru, manitol, lactoză anhidră, acid ascorbic, citrat de sodiu, zaharină sodică, aromă de mure “B” (conține vanilină, maltodextrină, gluconolactonă, sorbitol, dioxid de siliciu coloidal anhidru, manitol).

 

[ACC 200 mg comprimate efervescente]

 

Fiecare comprimat efervescent conține acetilcisteină 200 mg.

 

Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, carbonat sodic anhidru, manitol, lactoză anhidră, acid ascorbic, citrat de sodiu, zaharină sodică, aromă de mure “B” (conține vanilină, maltodextrină, gluconolactonă, sorbitol, dioxid de siliciu coloidal anhidru, manitol).

  

[ACC 600 mg comprimate efervescente]

 

Fiecare comprimat efervescent conține acetilcisteină 600 mg.

 

Celelalte componente sunt: acid citric ahidru, hidrogenocarbonat de sodiu, carbonat de sodiu anhidru, manitol, lactoză anhidră, acid ascorbic, ciclamat de sodiu, zaharină sodică dihidrat, citrat de sodiu dihidrat, aromă de mure “B” (conține vanilină, maltodextrină, gluconolactonă, sorbitol, dioxid de siliciu coloidal anhidru, manitol).

 

Cum arată ACC comprimate efervescente şi conţinutul ambalajului

 

ACC 100 mg comprimate efervescente se prezintă sub formă de comprimate rotunde, netede, de culoare albă, cu miros de aromă de mure.

 

ACC 200 mg comprimate efervescente se prezintă sub formă de comprimate rotunde, netede, de culoare albă, cu linie mediană pe una din fețe, cu miros de aromă de mure.

 

Comprimatul efervescent poate fi divizat în două doze egale.

 

ACC 600 mg comprimate efervescente se prezintă sub formă de comprimate rotunde, netede, de culoare albă, cu linie mediană pe una din fețe, cu miros de aromă de mure.

 Comprimatul efervescent poate fi divizat în două doze egale.

 

Mărimi de ambalaj:

 

[ACC 100 mg comprimate efervescente]

 

-             Tuburi din polipropilenă închise cu dop din polietilenă prevăzut cu desicant (sită moleculară)

 

-             Plicuri sigilate din folie triplu strat (PE - aluminiu - hârtie)

 

[ACC 200 mg comprimate efervescente]

 

-             Tuburi din polipropilenă închise cu dop din polietilenă prevăzut cu desicant (sită moleculară)

 

-             Plicuri sigilate din folie triplu strat (PE - aluminiu - hârtie)

 

[ACC 600 mg comprimate efervescente]

 

-             Tuburi din polipropilenă închise cu dop din polietilenă prevăzut cu desicant (sită moleculară)

 

-             Plicuri sigilate din folie triplu strat (PE - aluminiu - hârtie)

 

Mărimi de ambalaj:

 

[ACC 100 mg comprimate efervescente]

tuburi: 20 comprimate efervescente

 

plicuri: 20, 40, 50, 80, 100 comprimate efervescente

 

[ACC 200 mg comprimate efervescente]

 

tuburi: 20 comprimate efervescente

plicuri: 20, 40, 50, 80, 100 comprimate efervescente

 

[ACC 600 mg comprimate efervescente]

 

tuburi: 10, 20, 30, 60 comprimate efervescente

plicuri: 10, 20, 30, 50, 60 comprimate efervescente

 

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

 

S.C.Sandoz S.R.L.

Str. Livezeni Nr 7A,

540472 Târgu Mureş

 

România

 

Fabricantul

 

Salutas Pharma GmbH

Otto-von-Guericke-Allee 1, 39179 Barleben

Germania

  

Acest prospect a fost revizuit în februarie 2019. 

SKU 77695
OTC Da
Brand SANDOZ
Line ACC
EAN 4030855505005
BBD 31 iul. 2026
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Imaginile produselor prezentate pe site, forma de prezentare sau ambalajul acestora pot suferi modificari efectuate de producatori, neanunate. Spring Farma face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea uneori mici diferente fata de produsele livrate. Va asiguram ca produsele sunt mereu de aceeasi calitate, din surse sigure, direct de la producatori si furnizori autorizati. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati diferente fata de produsele cu care v-ati obisnuit. 

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.