Nurofen Junior 7 ani+ cu aroma de portocale 100 mg, 12 capsule moi

Producator:

19,20 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 26.03.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Nurofen Junior 7ani+ cu aroma de portocale 100 mg este administrat copiilor cu varsta intre 7 si 12 ani, pentru calmarea durerilor usoare si moderate.


Nurofen Junior 7ani+ cu aroma de portocale 100 mg capsule moi are in componenta o substanta activa numita ibuprofen, care face parte din grupul de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, avand rol de ameliorare a durerii.

Nu se recomanda administrarea medicamentului copilului in situatia in care acesta se confrunta cu insuficienta renala, cardiaca ori hepatica severa, daca are perforatie, ulcer sau hemoragie la nivelul stomacului sau daca este alergic la ibuprofen ori la oricare dintre celelalte componente ale Nurofen Junior 7ani+ cu aroma de portocale 100 mg capsule moi. 

Produsul Nurofen Junior 7 ani+ cu aroma de portocale 100 mg, 12 capsule moi face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente de raceala si gripa - Ameliorarea simptomelor (durere si febra) - Antitermice(antipiretice) - Nurofen Junior 7 ani+ cu aroma de portocale 100 mg, 12 capsule moi Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani
Pentru reducerea febrei şi ameliorarea simptomelor de răceală şi gripă şi a durerii de intensitate uşoară până la moderată, cum sunt durerea de gât, algia dentară, otalgia, cefaleea, durerile minore şi luxaţiile.

AUTORIZAŢIE DE PUNERE PE PIAŢĂ NR. 6146/2014/01-16                                                                                                                                                                  

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale 100 mg capsule moi masticabile

Pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani 

Ibuprofen

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

 

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

- Dacă copilul dumneavoastră manifestă orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. 

-  Dacă după 3 zile copilul dumneavoastră nu se simte mai bine sau se simte mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

Ce găsiţi în acest prospect:

 

 1.      Ce este Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale şi pentru ce se utilizează
 2.      Ce trebuie să ştiţi înainte să administraţi Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale
 3.      Cum să administraţi Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale
 4.      Reacţii adverse posibile
 5.      Cum se păstrează Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale
 6.      Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

 1.                Ce este Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale şi pentru ce se utilizează

 

Substanţa activă (care determină acţiunea acestui medicament) este ibuprofen, un medicament anti-inflamator nesterodian (AINS) care calmează durerea.

 

Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale este utilizat la copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani, pentru ameliorarea durerii de intensitate uşoară până la moderată, cum este durerea de gât, durerea de dinţi, durerea de ureche, durerea de cap, dureri minore şi luxaţii şi simptome de răceală şi gripă. De asemenea, Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale determină scăderea temperaturii crescute (sau a febrei).

 

Dacă după 3 zile copilul dumneavoastră nu se simte mai bine sau se simte mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  

 1.                Ce trebuie să ştiţi înainte să administraţi Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale

 

Vă rugăm să citiţi următoarele informaţii.

 

Nu daţi acest medicament copilului dumneavoastră dacă: 

este alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

a avut vreodată o reacţie (de exemplu astm bronşic, secreţie nazală, erupţie tranzitorie pe piele, umflare a feţei, limbii, buzelor sau gâtului) după ce i s-a administrat ibuprofen, acid acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS) sau oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (vezi pct. 6 şi pct. 2: Informaţii importante privind unele componente)

are vârsta sub 7 ani

are (sau a avut două sau mai multe episoade de) ulcer, perforaţie sau sângerare la nivelul stomacului

are insuficienţă renală, cardiacă sau hepatică severă

 

Atenţionări şi precauţii

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă:

copilul dumneavoastră are sau a avut tensiune arterială mare, probleme cu inima sau un accident vascular cerebral, deoarece există un risc uşor crescut de probleme cu inima în cazul administrării ibuprofenului.

copilul dumneavoastră prezintă o afecţiune care determină riscul apariţiei de probleme cu inima, cum este diabetul zaharat sau concentraţiile crescute ale colesterolului în sânge.

copilul dumneavoastră prezintă astm bronşic sau orice boală alergică a plămânilor copilul dumneavoastră are sau a avut probleme cu ficatul, rinichii sau intestinul

copilul dumneavoastră are LES (lupus eritematos sistemic, o afecţiune a sistemului imunitar care afectează ţesutul conjunctiv şi determină durere la nivelul articulaţiilor, modificări la nivelul pielii şi tulburări la nivelul altor organe) sau o boală mixtă a ţesutului conjunctiv

copilul dumneavoastră are o tulburare ereditară de formare a sângelui (porfirie intermitentă acută)

copilul dumneavoastră este deshidratat deoarece există un risc de insuficiență renală

copilul dumneavoastră prezintă reacţii grave la nivelul pielii, cum sunt dermatita exfoliativă, sindromul Stevens-Johnson şi necroliza epidermică toxică. Administrarea Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale trebuie oprită imediat după prima apariţie a erupţiilor pe piele, leziunilor mucoase sau altor semne de reacţii alergice

copilul dumneavoastră prezintă o boală inflamatorie cronică a intestinului, cum este boala Crohn sau colita ulcerativă

dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aţi/a avut recent o intervenţie chirurgicală majoră se recomandă să se evite administrarea Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale în timpul vărsatului de vânt (varicelei)

 

Dacă sunteţi o persoană adultă care ia acest medicament

Sunt valabile atenţionările şi informaţiile prezentate la acest punct, şi în plus, următoarele:

ibuprofenul aparţine unui grup de medicamente care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil după oprirea medicamentului. Este puţin probabil ca acest medicament, atunci când este utilizat ocazional, să afecteze posibilităţile de a rămâne gravidă, totuşi spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament, dacă aveţi probleme în a rămâne gravidă

în timpul primelor 6 luni de sarcină trebuie să luaţi acest medicament doar la recomandarea medicului

NU luaţi Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale dacă sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină

medicamentele cum sunt Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale pot fi asociate cu o creştere uşoară a riscului de atac de cord („infarct miocardic“) sau accident vascular cerebral. Orice risc este mai probabil în cazul administrării de doze mari sau al tratamentului prelungit. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului.

dacă aveţi probleme cu inima, antecedente de accident vascular cerebral sau dacă credeţi că aţi putea prezenta un risc cu privire la aceste afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat sau concentraţii crescute ale colesterolului în sânge, sau dacă sunteţi fumător) trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul despre acest tratament

dacă aveţi o tulburare de coagulare a sângelui sau dacă aveţi o altă tulburare de sângerare, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul despre tratament

în cadrul unui număr limitat de studii, se pare că ibuprofenul trece în laptele matern în concentraţii foarte scăzute şi este puţin probabil să provoace reacţii adverse la sugar.

 

Pacienţi vârstnici

Dacă sunteţi vârstnic, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte să utilizaţi acest medicament, deoarece este mai probabil să prezentaţi reacţii adverse.

 

Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă copilul dumneavoastră ia, a luat recent sau s-ar putea să ia orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. În mod special, dacă acest lucru se referă la următoarele medicamente:

o   alte medicamente care conţin ibuprofen sau alte AINS o acid acetilsalicilic în doză scăzută (până la 75 mg pe zi) o diuretice (care vă ajută să eliminaţi urina)

o  anticoagulante (medicamente care „subţiază” sângele, de exemplu warfarina)

o medicamente pentru tensiune arterială crescută (de exemplu captopril, atenolol, losartan) o litiu (pentru tulburări de dispoziţie)

o  fenitoină (antiepileptic)

o metotrexat (pentru psoriazis, artrită şi unele tipuri de cancer) o zidovudină (pentru HIV)

o corticosteroizi (medicamente antiinflamatorii, cum este prednisonul) o glicozizi cardiaci (pentru probleme cu inima)

o ciclosporină sau tacrolimus (pentru prevenirea rejetului de organ după transplant) o mifepristonă (pentru oprirea evoluţiei sarcinii)

o  antibiotice chinolonice (pentru infecţii)

o probenecid şi sulfinpirazonă (utilizate pentru tratamentul gutei) o medicamente antidepresive ISRS

o medicamente antiplachetare (medicamente care „subţiază” sângele), de exemplu dipiridamol,clopidogrel

o   medicamente de tipul sulfonilureei (pentru scăderea concentraţiei de glucoză în sânge).

 

Adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări în cazul în care oricare dintre situaţiile de mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur ce tipuri de medicamente ia copilul dumneavoastră, arătaţi medicamentul medicului sau farmacistului.

 

Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Ibuprofen Banner poate fi luat pe stomacul gol, fără apă. Totuşi, un număr mic de persoane ar putea prezenta indigestie uşoară atunci când utilizează acest medicament. Dacă copilul dumneavoastră prezintă indigestie uşoară, se recomandă să ia acest medicament cu alimente sau cu lapte, pentru a evita problemele gastro-intestinale.

 

Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale conţine glucoză şi zahăr. Dacă vi s-a spus de cătremedicul dumneavoastră că aveţi intoleranţă la anumite zaharuri, luaţi legătura cu medicul înainte de a lua acest medicament.

 

 1.           Cum să administraţi Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale

 

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale este pentru administrare orală.

Capsulele trebuie mestecate şi apoi înghiţite. Capsulele pot fi luate cu sau fără alimente.

Acest medicament este doar pentru administrare de scurtă durată.

Trebuie utilizată doza minimă eficace pentru cea mai scurtă perioadă de timp necesară pentru a ameliora simptomele.

 

Nu administraţi Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale la copii cu vârsta sub 7 ani

 

Doza recomandată este:

 

Vârstă

Doză

7 ani - 9 ani

Două capsule de 3 ori în interval de 24 ore.

10 ani - 12 ani

Trei capsule de 3 ori în interval de 24 ore.

Dozele trebuie administrate aproximativ la fiecare 6 până la 8 ore (sau cu o perioadă minimă de 6 ore între doze, dacă este necesar).

 

ATENŢIONARE: A nu se depăşi dozele indicate.

 

Dacă la copii acest medicament este necesar pentru mai mult de trei zile, sau dacă simptomele se agravează trebuie consultat un medic.

 

Dacă administraţi mai mult Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale decât trebuie

 

Dacă administraţi din greşeală o doză de medicament mai mare decât cea recomandată, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

 

Dacă uitaţi să administraţi Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale

 

Dacă uitaţi să administraţi o doză, administraţi doza următoare atunci când este necesar, cu condiţia ca ultima doză să fi fost administrată cu cel puţin 4 ore în urmă. Nu administraţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

 

 1.           Reacţii adverse posibile

 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

 

Dacă copilul dumneavoastră prezintă oricare dintre următoarele, opriţi administrarea medicamentului şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră:

sânge în scaun (materii fecale/excremente) scaune negre ca smoala

vărsături cu sânge sau particule închise la culoare care arată ca zaţul de cafea

respiraţie şuierătoare inexplicabilă, respiraţie dificilă, erupţie pe piele (care poate fi severă, cu formare de vezicule sau descuamare a pielii), senzaţie de mâncărime sau usturime, vertij, creşterea frecvenţei bătăilor inimii, retenţie de lichide (glezne umflate sau frecvenţă scăzută a urinărilor)

rigiditate a cefei, durere de cap, greaţă, vărsături, febră şi dezorientare umflare a feţei

 

Dacă copilul dumneavoastră prezintă oricare dintre următoarele reacţii adverse, opriţi administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră:

durere de stomac inexplicabilă, indigestie, arsură în capul pieptului, greaţă sau vărsături îngălbenire a ochilor şi/sau a pielii, scaune deschise la culoare şi urină închisă la culoare durere de gât severă şi febră crescută

vânătăi inexplicabile sau oboseală sau infecţii, de exemplu răceli, mai frecvente decât în mod normal.

 

Următoarele frecvenţe sunt considerate ca bază atunci când se evaluează reacţiile adverse:

 

foarte frecvente

afectează mai mult de 1 utilizator din 10

frecvente

afectează 1

– 10 utilizatori din 100

mai puţin frecvente

afectează 1 – 10 utilizatori din 1.000

rare:

afectează 1

– 10 utilizatori din 10000

foarte rare:

afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000

 

Alte reacţii adverse care pot să apară sunt:

 

Mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000)

 

durere de cap

 

Rare (afectează 1 – 10 utilizatori din 10000)

 

diaree, balonare, vărsături sau constipaţie. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă acestea durează mai multe zile sau dacă devin supărătoare.

 

Foarte rare (afectează mai mult de 1 utilizator din 10000)

 

probleme cu rinichii şi ficatul

accident vascular cerebral sau probleme cu inima. Acestea sunt puţin probabile având în vedere dozele administrate la copii.

agravarea inflamaţiei intestinului gros (colită) şi boală inflamatorie cronică a intestinului (boala Crohn)

tensiune arterială mare

 

Raportarea reacţiilor adverse

 

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reacţii adverse posibile nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

 

 1.           Cum se păstrează Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale

 

A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi medicamentele pe calea apei sau reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 1.                Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

Ce conţine Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale

 

-        Substanţa activă este ibuprofen. Fiecare capsulă masticabilă conţine ibuprofen 100 mg.

-        Celelalte componente sunt: gelatină, apă purificată, glucoză lichidă, zahăr, acid fumaric, zaharoză, acid citric, acesulfam potasic, edetat disodic, glicerină, aromă naturală de portocale*, oxid roşu de fer (E172), oxid galben de fer (E172) şi Opacode alb NS-78-18011**

 

*Aroma conţine: (R)-p-menta-1,8-diene (d-limonene), etil acetat şi alfa-pinen

**Cerneala conţine: apă purificată, dioxid de titan (E171), propilenglicol, alcool isopropilic, hipromeloză 3cP

 Cum arată Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale şi conţinutul ambalajului

Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale se prezintă sub formă de capsulă moale masticabilă gelatinoasă, de formă pătrată, de culoare portocalie, imprimată cu “N100” cu cerneală albă.

Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale este disponibil în blistere din PVC-PE-PVdC/Al.

Ambalaje cu 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30 şi 32 capsule.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

 

Reckitt Benckiser (Romȃnia) S.R.L.

 

Strada Grigore Alexandrescu Nr. 89-97, Corpul A, etaj 5, Sector 1, Bucureşti, Romȃnia

 

Fabricanții

 

Pantheon Softgels B.V.

De Posthoornstraat 7

5048 AS Tilburg,

Olanda

 

RECKITT BENCKISER Healthcare International Ltd,

 

Thane Road,

Nottingham,

NG90 2DB,

Marea Britanie

 

Acest medicament este autorizat în statele membre ale SEE (Spaţiul Economic European) sub următoarele denumiri comerciale:

UK       Nurofen for Children Orange Flavour 100 mg, chewable capsule, soft

NL        Nurofen voor Kinderen Sinaasappel 100 mg kauwcapsules, zacht

IE          Nurofen for Children Soft Chews Orange 100mg Chewable Capsules, Soft

 

RO        Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale 100 mg capsula moale masticabila

 

Acest prospect a fost revizuit în Ianuarie 2019.

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Nurofen Junior 7 ani+ cu aroma de portocale 100 mg, 12 capsule moi

Nurofen Junior 7 ani+ cu aroma de portocale 100 mg, 12 capsule moi

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Durere in gat durere dureri moderate calmeaza durerea

PRODUSE ASEMANATOARE CU Nurofen Junior 7 ani+ cu aroma de portocale 100 mg, 12 capsule moi

newsletter