Antinevralgic P, prin combinatia celor 3 substante active: Paracetamol, Acid Acetilsalicilic si Cafeina, actioneaza eficient impotriva durerilor precum: durerea de cap, nevralgia, durerile dentare, durerile musculare si articulare.
Pentru mai multe detalii despre Prospect consultati sectiunea, Mai multe informatii:
Antinevralgic P, 20 comprimate, Sanofi
acid acetilsalicilic, paracetamol, cafeina
Beneficii Antinevralgic P:
Reduce durerea prin efectul analgezic al Paracetamolului si Acidului Acetilsalicilic | |
Putere tripla impotriva durerii | |
Cafeina are un efect complementar si creste efectul analgezic |
|
Impreuna, cele 3 substante active au un efect analgezic crescut pentru a inlatura rapid durerea de cap |
Ingrediente Antinevralgic P:
Fiecare comprimat contine Acid Acetilsalicilic 250 mg, Paracetamol 150 mg si Cafeina Anhidra 20 mg
Mod de administrare Antinevralgic P:
Pentru adulti si adolescenti cu varsta peste 16 ani: Doza uzuala este de 1-2 comprimate de 2-3 ori pe zi, la nevoie, fara a depasi 7 comprimate pe zi. Nu luati comprimatele la un interval mai mic de 4 ore. Pentru copii si adolescenti cu varsta sub 16 ani: Este contraindicata administrarea Antinevralgic P la aceasta grupa de varsta. |
|
Pentru varstnici (cu varsta peste 65 de ani): Doza uzuala este de 1-2 comprimate, administrata de 2-3 ori pe zi, la nevoie, fara a depasi 5 comprimate pe zi. La pacientii cu hipersensibilitate gastrica se recomanda administrarea Antinevralgic P impreuna cu alimente. Daca suferiti de ulcer gastric sau intestinal sau aveti probleme cu inima, rinichii sau ficatul, adresati-va medicului pentru recomandari. Poate fi necesara modificarea intervalului dintre doze (8 ore in caz de insuficienta renala) sau durata tratamentului. |
Prospect OTC | AUTORIZAŢIE DE PUNERE PE PIAŢĂ NR. 5499/2005/01-02 Anexa 1 Prospect Prospect: Informaţii pentru utilizator Antinevralgic P comprimate Acid acetilsalicilic / Paracetamol / Cafeină Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Ce găsiţi în acest prospect:
Ce este Antinevralgic P și pentru ce se utilizează Antinevralgic P este un medicament care acţionează împotriva durerii (analgezic), a febrei şi inflamaţiei. Fiecare comprimat de Antinevralgic P conţine trei substanţe active: acid acetilsalicilic, paracetamol şi cafeină. Acidul acetilsalicilic şi paracetamolul reduc durerea şi febra, iar acidul acetilsalicilic reduce, în plus, inflamaţia. Cafeina este un stimulent uşor şi creşte efectul acidului acetilsalicilic şi al paracetamolului. Antinevralgic P este indicat pentru tratamentul simptomatic, de scurtă durată, al durerilor de intensitate uşoară până la moderată, cu diferite localizări: dureri de cap, migrenă, nevralgii, dureri de dinţi, dureri ale muşchilor sau articulaţiilor, dureri după intervenţii chirurgicale. De asemenea, este indicat pentru scăderea febrei şi ameliorarea durerilor menstruale supărătoare. Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.
Nu luaţi Antinevralgic P dacă sunteţi alergic la acid acetilsalicilic, paracetamol, cafeină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). Simptomele unei reacţii alergice pot include: astm, respiraţie şuierătoare sau dificilă, erupţii trecătoare pe piele sau urticarie, umflarea feţei sau a limbii, secreţii nazale. dacă aţi avut o reacţie alergică la alte medicamente utilizate pentru tratarea durerii, a inflamaţiei sau a febrei, precum diclofenac sau ibuprofen. 1 dacă aveţi ulcer gastric sau intestinal sau aţi avut ulcer gastric sau intestinal. dacă aţi observat sânge în scaun sau scaun de culoare neagră (simptome de sângerare sau de perforaţie gastro-intestinală). dacă aveţi o afecţiune ereditară numită „deficit de glucozo-6 fosfatdehidrogenază”, care afectează celulele roşii ale sângelui şi ar putea cauza anemie, icter sau mărirea splinei în cazul expunerii la anumite alimente, medicamente cum sunt anumite antiinflamatoare (de exemplu acidul acetilsalicilic) sau alte boli. dacă sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină sau dacă alăptaţi. dacă aveţi probleme severe cu inima, cu ficatul sau cu rinichii. dacă aveţi hemofilie sau alte afecţiuni ale sângelui cu risc de sângerări. dacă aveţi o afecţiune numită mastocitoză (creştere a unui anumit tip de celule din ţesut conjunctiv, care secretă histamină, substanţă responsabilă în parte de simptomele alergiei, dar şi serotonină şi diverse enzime), deoarece acidul acetilsalicilic poate induce reacţii alergice (şoc circulator cu înroşirea feţei, tensiune arterială mică, accelerarea bătăilor inimii şi vărsături). dacă utilizaţi metotrexat în doză mai mare de 15 mg pe săptămână (vezi „Antinevralgic P împreună cu alte medicamente”). copii şi adolescenţi cu vârsta sub 16 ani. Copii şi adolescenţi Siguranţa şi eficacitatea Antinevralgic P la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 16 ani nu au fost evaluate. Prin urmare, nu este recomandată administrarea Antinevralgic P la această grupă de pacienţi (vezi şi „Atenţionări şi precauţii”). Atenţionări şi precauţii Înainte să utilizaţi Antinevralgic P, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:
2 acidul acetilsalicilic are efect antiagregant plachetar, care persistă câteva zile, existând risc de accidente hemoragice.
Antinevralgic P poate reduce simptomele unei infecţii (de exemplu dureri de cap, febră), ceea ce face dificilă detectarea acesteia. Dacă nu vă simţiţi bine şi trebuie să vă prezentaţi la medic, nu uitaţi să îi spuneţi că utilizaţi Antinevralgic P. Medicamente precum Antinevralgic P se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral. Utilizarea frecventă a analgezicelor poate cauza dureri de cap, care nu trebuie tratate cu doze mai mari ale aceleiaşi substanţe analgezice. Dacă sunteţi în această situaţie, adresaţi-vă medicului pentru recomandări. Antinevralgic P poate influenţa rezultatele testelor de laborator, cum sunt testele funcţiei tiroidiene (valorile hormonilor T3 şi T4), determinarea acidului uric din sânge, determinarea glicemiei sau testele pentru evaluarea fluxului de sânge la nivelul muşchiului inimii. Dacă vi s-a cerut să vi se recolteze sânge, urină sau vi se fac alte teste de laborator, nu uitaţi să spuneţi că utilizaţi Antinevralgic P. Copii şi adolescenţi Există o posibilă asociere între administrarea acidului acetilsalicilic şi apariţia sindromului Reye atunci când acest medicament este administrat copiilor şi adolescenţilor. Sindromul Reye este o boală foarte rară care afectează creierul şi ficatul şi care poate duce la deces. Se recomandă precauţie în cazul administrării Antinevralgic P la adolescenţi cu gripă, viroze respiratorii sau varicelă (din cauza riscului de apariţie a sindromului Reye). Prin urmare, Antinevralgic P nu trebuie utilizat la adolescenţi fără indicaţia expresă a medicului. Se recomandă evitarea administrării Antinevralgic P la adolescenţi cu boli febrile acute, până la precizarea diagnosticului. Antinevralgic P nu trebuie administrat copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 16 ani (vezi pct. „Nu luaţi Antinevralgic P”). Antinevralgic P împreună cu alte medicamente Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. În special, spuneţi dacă utilizaţi oricare dintre următoarele medicamente:
3
Nu luaţi Antinevralgic P dacă vi s-a administrat un vaccin împotriva varicelei în ultimele 6 săptămâni. Antinevralgic P împreună cu alimente, băuturi şi alcool Trebuie evitat consumul de alcool pe durata tratamentului cu acest medicament. Alcoolul etilic creşte riscul de leziuni ale ficatului, stomacului şi intestinului şi de sângerări ale stomacului şi intestinului. În timpul tratamentului cu Antinevralgic P trebuie evitat consumul de băuturi alcoolice. Limitaţi-vă doza de medicamente, alimente sau băuturi care conţin cafeină în timp ce utilizaţi acest medicament, deoarece prea multă cafeină poate determina nervozitate, iritabilitate, insomnie şi, ocazional, palpitaţii. Nu se recomandă administrarea Antinevralgic P înainte de culcare, din cauza conţinutului de cafeină. 4 Sarcina, alăptarea şi fertilitatea Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Antinevralgic P nu trebuie administrat în timpul primului şi celui de-al doilea trimestru de sarcină, cu excepţia cazului în care este absolut necesar şi numai la recomandarea medicului. Este deosebit de important să nu utilizaţi Antinevralgic P în ultimele 3 luni de sarcină, deoarece poate dăuna fătului sau poate determina probleme la naştere. Medicul dumneavoastră vă va recomanda cea mai mică doză care vă reduce durerea şi/sau febra, pentru o perioadă de timp cât mai scurtă posibil şi cu o frecvenţă cât se poate de mică. Nu utilizaţi Antinevralgic P dacă alăptaţi, deoarece poate fi dăunător pentru sugar. Antinevralgic P aparţine unui grup de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) care pot să scadă fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la oprirea administrării medicamentului. Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor Dacă observaţi reacţii adverse precum ameţeală sau somnolenţă, nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră cât mai curând posibil pentru a fi sfătuit. Antinevralgic P conţine lactoză Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Antinevralgic P conţine p-hidroxibenzoat de propil (E 216) şi p-hidroxibenzoat de etil (E 214). Poate provoca reacţii alergice (chiar întârziate).
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v -a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Adulți și adolescenţi cu vârsta peste 16 ani Doza uzuală este de 1-2 comprimate de 2-3 ori pe zi, la nevoie, dar fără a depăşi 7 comprimate pe zi. Nu luaţi comprimatele la un interval mai mic de 4 ore. Copii și adolescenţi cu vârsta sub 16 ani Este contraindicată administrarea Antinevralgic P la această grupă de vârstă. Vârstnici (cu vârsta peste 65 de ani) Doza uzuală este de 1-2 comprimate, administrată de 2-3 ori pe zi, la nevoie, dar fără a depăşi 5 comprimate pe zi. Pacienţi cu insuficiență renală sau hepatică Spuneţi -i medicului dacă aveţi probleme uşoare sau moderate cu rinichii sau cu ficatul. Poate fi necesar ca acesta să modifice intervalul dintre doze (8 ore în caz de insuficienţă renală) sau durata tratamentului. Nu luaţi Antinevralgic P dacă aveţi probleme severe cu rinichii sau cu ficatul (vezi pct. 2, „Nu luaţi Antinevralgic P”). Mecanismul de acţiune al acidului acetilsalicilic şi al paracetamolului poate accentua insuficienţa renală sau hepatică. A nu se depăşi o durată a tratamentului de 3 zile. Antinevralgic P nu trebuie utilizat în doze mari sau timp îndelungat fără recomandarea medicului. Antinevralgic P nu trebuie luat seara, înainte de culcare. 5 Dacă luaţi mai mult Antinevralgic P decât trebuie Dacă aţi luat mai mult Antinevralgic P decât v-a fost prescris sau dacă un copil a luat accidental acest medicament, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau departamentului de urgenţă al celui mai apropiat spital. Asistenţa medicală de urgenţă este esenţială, deoarece paracetamolul poate provoca leziuni hepatice ireversibile. Nu aşteptaţi să apară simptome, deoarece în cazul unui supradozaj este posibil ca la început să nu apară niciun simptom care să poată fi observat. Dacă apar simptome de supradozaj, acestea sunt:
musculare, confuzie, convulsii, creşterea valorilor zahărului în sânge, accelerarea bătăilor inimii sau tulburări de ritm cardiac. Chiar dacă aceste simptome nu apar sau dacă dispar, este esenţial să solicitaţi imediat asistenţă medicală. Dacă uitaţi să luați Antinevralgic P Dacă ați uitat să luați o doză de Antinevralgic P, luaţi-o imediat ce v -aţi amintit. Dacă este timpul următoarei doze, luaţi-o direct pe aceasta. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Opriţi administrarea Antinevralgic P şi adresaţi-vă imediat unui medic dacă prezentaţi una dintre următoarele reacţii adverse grave:
6
Reacţiile adverse raportate în asociere cu tratamentul cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) au fost acumularea de lichid în organism (edemul), tensiunea arterială mare şi insuficienţa cardiacă. Medicamente precum Antinevralgic P se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin administrarea celei mai mici doze eficace, pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor. Reacţii adverse legate de conţinutul în acid acetilsalicilic Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile):
Reacţiile adverse de la nivelul tubului digestiv se pot asocia sau nu cu sângerări şi pot apărea la orice doză de acid acetilsalicilic, la pacienţii cu sau fără simptome de avertizare sau antecedente gastro-intestinale grave.
7 Alte reacţii adverse:
Reacţii adverse legate de conţinutul în paracetamol: Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)
La doze mari şi în cazul tratamentului prelungit, paracetamolul poate produce afectarea funcţiei renale până la insuficienţă renală cronică (nefropatie caracteristică analgezicelor), în special la persoane cu afectare renală preexistentă. Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane)
Tulburările sângelui pot să se manifeste sub formă de creştere a susceptibilităţii la infecţii, faringită, febră, oboseală, dureri de cap.
Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)
Reacţii adverse legate de conţinutul în cafeină: La doze mari, poate să apară insomnie, nelinişte, palpitaţii şi disconfort epigastric. 8 Raportarea reacţiilor adverse Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.
Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25ºC. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Ce conţine Antinevralgic P
Cum arată Antinevralgic P şi conţinutul ambalajului Antinevralgic P se prezintă sub formă de comprimate neacoperite de formă rotundă, plate, cu margini intacte, de culoare albă, având gravată pe una dintre feţe litera “A”. Antinevralgic P este disponibil în cutie cu un blister Al/Aclar-PVC a câte 10 comprimate sau cutie cu 2 blistere Al/Aclar-PVC a câte 10 comprimate. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate. Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă OPELLA HEALTHCARE ROMANIA SRL Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, etajul 9 Sector 2, București, România Fabricantul S.C. ZENTIVA S.A. B-dul Theodor Pallady nr. 50 Sector 3, Bucureşti, România Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă: S.C. ZENTIVA S.A. Tel.: +4 021 317 31 36 Fax: +4 021 317 31 34 9 Acest prospect a fost revizuit în Iunie, 2021. Alte surse de informaţii Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. |
---|---|
SKU | 124 |
OTC | Da |
Brand | SANOFI |
Line | Antinevralgic |
EAN | 5944705003902 |
BBD | 31 iul. 2025 |