Bixtonim Xylo® 1mg/ml picaturi nazale, probleme respiratie, 10ml

Producator:

12,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 25.09.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Desfunda nasul MULT si BINE!
Bixtonim Xylo® 1 mg/ml este utilizat pentru decongestionarea mucoasei nazale datorate racelii, rinitei vasomotorii si rinitei alergice, ca tratament adjuvant in infectiile urechii, pentru decongestionarea mucoasei nazo-faringiene. Poate fi utilizat in vederea efectuarii unei examinari a nasului (rinoscopii).

logo.png


Ingrediente Bixtonim Xylo® 1mg/ml picaturi nazale, probleme respiratie:

1 ml solutie contine clorhidrat de xilometazolina 1 mg.

... Citeste mai mult

Mod de administrare Bixtonim Xylo® 1mg/ml picaturi nazale, probleme respiratie:

Pentru adulti si copii cu varsta peste 6 ani: Doza recomandata este de 2-3 picaturi de 2-3 ori pe zi (la intervale de 8-10 ore), in fiecare nara. Nu depasiti doza recomandata.
Acest medicament nu trebuie utilizat mai mult de 5 zile. Daca dupa 5 zile de utilizare, starea dumneavoastra nu s-a imbunatatit sau s-a agravat, trebuie sa va prezentati la medic.

... Citeste mai putin
Produsul Bixtonim Xylo® 1mg/ml picaturi nazale, probleme respiratie, 10ml face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente de raceala si gripa - Decongestionant nazal - Bixtonim Xylo® 1mg/ml picaturi nazale, probleme respiratie, 10ml Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Bixtonim Xylo 1 mg/ml este indicat copiilor cu varste peste 6 ani si adultilor pentru:
- decongestionarea mucoasei nazale datorate corizei, rinitei vasomotorii si rinitei alergice,
- facilitarea evacuarii secretiilor in afectiunile sinusurilor paranazale,
- ca tratament adjuvant in otita medie, pentru decongestionarea mucoasei nazo-faringiene,
- facilitarea rinoscopiei.

BIXTONIM XLO 1 mg/ml picături nazale, soluţie

Clorhidrat de xilometazolină

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-           Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

... Citeste mai mult

-           Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

-            Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct.4.

-            Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

Ce găsiţi ȋn acest prospect:

 1.          Ce este Bixtonim Xylo şi pentru ce se utilizează
 2.          Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Bixtonim Xylo
 3.          Cum să luaţi Bixtonim Xylo
 4.          Reacţii adverse posibile
 5.           Cum se păstrează Bixtonim Xylo
 6.          Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

 1.          Ce este Bixtonim Xylo şi pentru ce se utilizează

Bixtonim Xylo conține xylometazolină, un decongestionant nazal care eliberează rapid nasul înfundat, ajutându-vă pe dumneavoastră sau pe copilul dumneavoastră să respire mai uşor. Bixtonim Xylo este utilizat pentru decongestionarea mucoasei nazale în cazul răcelii, rinitei vasomotorii şi rinitei alergice.

Bixtonim Xylo poate fi utilizat şi în tratamentul infecţiilor urechii pentru a ajuta la decongestionarea mucoasei nazo-faringiene. De asemenea, acesta poate fi prescris de către medicul dumneavoastră în vederea efectuării unei examinări a nasului.

Bixtonim Xylo 1 mg/ml este destinat copiilor cu vârste peste 6 ani, adolescenților şi adulţilor.

 

 1.               Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Bixtonim Xylo

Nu utilizaţi Bixtonim Xylo

-            dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră sunteţi/este alergic la xilometazolină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

-            dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveţi/are o inflamaţie a mucoasei nazale neînsoţită de secreţie (rinita sicca);

-            dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveţi/are presiune intraoculară crescută (glaucom), în special glaucom cu unghi închis;

-            dacă copilul dumneavoastră are vârsta sub 6 ani;

-            dacă aţi suferit o operaţie prin nas, cum ar fi hipofizectomie trans-sfenoidală sau cu expunere a durei mater.

1

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizați Bixtonim Xylo, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveți:

-           boli cardiovasculare grave (de exemplu : sindrom QT prelungit, boli grave ale arterelor coronare, hipertensiune arterială);

-           feocromocitom, o tumoră a glandelor suprarenale, care determină creşterea tensiunii arteriale;

-           tulburări metabolice, cum sunt hipertiroidie, diabet zaharat;

Utilizarea prelungită sau excesivă poate determina reapariţia sau agravarea înfundării nasului. Bixtonim Xylo împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Spuneţi-i medicului sau farmacistului dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră utilizează medicamente pentru depresie, deoarece se poate produce creşterea tensiunii arteriale (datorită efectelor cardiovasculare induse de xilometazolină).

Nu folosiţi în acelaşi timp picături nazale care conţin substanţe active din aceeaşi clasă cu xilometazolina, cum sunt oximetazolina, nafazolina.

 

Bixtonim Xylo împreună cu alimente şi băuturi

Nu este cazul.

 

Fertilitatea, sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu utilizaţi Bixtonim Xylo în timpul sarcinii şi alăptării.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Tratamentul prelungit sau cu doze mari de xilometazolină prezintă risc de reacţii adverse la nivel nervos central şi cardiovascular. Dacă apar astfel de efecte, capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi influenţată negativ.

 

Bixtonim Xylo conţine clorură de benzalconiu. poate determina iritație sau umflare în interiorul nasului în special în cazul utilizării de lungă durată

 1.          Cum să luaţi Bixtonim Xylo

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 6 ani

Doza recomandată este de 2-3 picături de 2-3 ori pe zi (la intervale de 8-10 ore), în fiecare nară. Nu depăşiţi doza recomandată.

Acest medicament nu trebuie utilizat mai mult de 5 zile. Dacă după 5 zile de utilizare, starea dumneavoastră nu s-a îmbunătăţit sau s-a agravat, trebuie să vă prezentaţi la medic.

Înainte să utilizaţi din nou Bixtonim Xylo este necesară o pauză de câteva zile.

Dacă aveţi impresia că efectul Bixtonim Xylo este prea puternic sau prea slab, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Copii cu vârsta sub 6 ani

Bixtonim Xylo nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 6 ani.

2

Instrucţiuni de utilizare

Suflaţi nasul.

Lăsaţi capul pe spate, într-o poziţie confortabilă, sau dacă sunteţi în pat, lăsaţi capul pe spate la marginea patului.

Administraţi picăturile în fiecare nară şi menţineţi capul lăsat pe spate pentru a permite împrăştierea acestora în nas.

Puneţi la loc capacul după utilizare.

Flaconul nu va fi utilizat decât de dumneavoastră sau de copilul dumneavoastră, pentru a evita răspândirea microbilor şi virusurilor prin intermediul picurătorului.

 

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Bixtonim Xylo

Dacă aţi utilizat accidental o doză mai mare decât cea recomandată de Bixtonim Xylo sau un copil mai mic de 6 ani a utilizat accidental Bixtonim Xylo 1 mg/ml pot să apară : puls neregulat, palpitaţii, tahicardie, hipertensiune arterială şi uneori, afectarea stării de conştienţă.

În acest caz trebuie să vă prezentaţi imediat la medic sau să mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital.

 

Dacă uitaţi să utilizaţi Bixtonim Xylo

Bixtonim Xylo se utilizează la nevoie. Dacă aţi uitat să vă puneţi picăturile nazale şi este necesar acest lucru, administraţi-le imediat ce vă aduceţi aminte. Nu puneţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

 

 1.          Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Tulburări cardiace

Utilizarea topică intrasinusală poate să determine, foarte rar sau ocazional, efecte sistemice de tip simpatomimetic cum sunt palpitaţii, tahicardie sau creşterea tensiunii arteriale.

Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale

În special la pacienţii cu hipersensibilitate, xilometazolina poate produce o iritaţie locală, moderată şi tranzitorie (senzaţie de arsură sau uscăciune a mucoasei nazale). Au fost menţionate cazuri izolate de sindrom de rebound congestiv (hiperemie reactivă) după întreruperea administrării medicamentului.

Tratamentul prelungit, frecvent şi/sau cu doze mari de xilometazolină poate determina iritaţie (senzaţie de arsură sau uscăciune a mucoasei nazale), precum şi congestie reactivă cu rinită indusă medicamentos. Acest efect poate să apară după numai 5 zile de tratament şi, dacă se continuă administrarea, pot apărea afectări cronice ale mucoasei nazale cu formare de cruste.

Tulburări ale sistemului nervos

Foarte rar s-au raportat cefalee, insomnie, astenie şi tulburări de vedere.

 

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

3

5.         Cum se păstrează Bixtonim Xylo

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după “Data expirării”.

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

A se utiliza în maxim 30 zile după prima deschidere a flaconului.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 1.          Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Bixtonim Xylo

-            substanţa activă este clorhidratul de xilometazolina. Un mililitru picături nazale, soluţie conţine clorhidrat de xilometazolină 1 mg.

-            celelaltecomponente sunt: clorură de benzalconiu, fosfat disodic dodecahidrat, dihidrogenofosfat de potasiu, sorbitol, edetat disodic dihidrat, clorură de sodiu, sorbitol, apă purificată.

 

Cum arată Bixtonim Xylo şi conţinutul ambalajului

Bixtonim Xylo este o soluţie limpede, incoloră, lipsită de particule vizibile, fără miros.

 

Ambalaj

Cutie cu un flacon din PEÎD a 10 ml picături nazale, soluţie, prevăzut cu picurător din PEJD.

 

Deţinǎtorul autorizaţiei de punere pe piaţǎ şi fabricantul

BIOFARM S.A.

Str. Logofătul Tăutu nr. 99, Sector 3, Bucureşti, România

 

Acest prospect a fost revizuit în Septembrie, 2020.

 

... Citeste mai putin

Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs? Spune-ti parerea

Nota 
16-09-2020

aida chitu

eficient

Scrie o parere
Bixtonim Xylo® 1mg/ml picaturi nazale, probleme respiratie, 10ml

Bixtonim Xylo® 1mg/ml picaturi nazale, probleme respiratie, 10ml

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

raceala si gripa sistem respirator bixtonim
Nota pentru produsul Bixtonim Xylo® 1mg/ml picaturi nazale, probleme respiratie, 10ml 5.00/ 5 (1 voturi)

PRODUSE ASEMANATOARE CU Bixtonim Xylo® 1mg/ml picaturi nazale, probleme respiratie, 10ml

newsletter