Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: SANIENCE
Data de expirare produs: 30.04.2025

Enterium 2 mg capsule trateaza simptomele de diaree aparute brusc sau in cazul episoadelor de diaree asociata cu sindromul colonului iritabil la adulti.

Enterium 2 mg, 10 capsule

în stoc
Rating:
73 % of 100
3,90 RON

Enterium 2 mg capsule contine clorhidrat de loperamida, substanta activa care face parte din categoria medicamentelor antidiareice.

In cazul in care va confruntati cu diaree, Enterium 2 mg capsule va face scaunele mai putin frecvente si mai consistente.

Nu se recomanda utilizarea medicamentului in situatia in care va confruntati cu inflamatie a abdomenului inferior, daca sunteti hipersensibil la clorhidratul de loperamida ori la oricare dintre celelalte componente ale Enterium 2 mg capsule sau daca observati ca aveti scaune cu miros urat, sange in scaun sau daca aveti o stare febrila.

Uneori, starile de ameteala, oboseala, somnolenta ori modificarile starii de constienta pot insoti diareea. Daca pe parcursul tratamentului cu Enterium 2 mg capsule prezentati aceste simptome, nu conduceti vehicule si nu manevrati utilaje.

Mai multe informații
Prospect OTC

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

ENTERIUM 2 mg capsule

Clorhidrat de loperamidă

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Enterium cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 2 zile.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

1. Ce este Enterium şi pentru ce se utilizează

2. Înainte să utilizaţi Enterium

3. Cum să utilizaţi Enterium

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Enterium

6. Informaţii suplimentare

1. CE ESTE ENTERIUM ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Enterium conţine clorhidratul de loperamidă, care aparţine unui grup de medicamente denumite antidiareice.

Enterium se utilizează pentru tratamentul simptomelor de diaree apărute brusc (diaree acută) la adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani, sau în cazul episoadelor de diaree asociată cu sindromul colonului iritabil la adulţi, după confirmarea diagnosticului de către medic.

În caz de diaree, Enterium face scaunele mai consistente şi mai puţin frecvente.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI ENTERIUM

Diareea este un semn al mai multor boli ale stomacului sau intestinului gros şi de aceea unele persoane nu trebuie să utilizeze acest medicament şi trebuie să ia legatura cu medicul sau farmacistul.

Nu utilizaţi Enterium

dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de loperamidă sau la oricare dintre celelalte componente ale Enterium;

dacă aveţi sânge în scaun, scaune cu miros urât sau dacă aveţi febră;

dacă aveţi o inflamaţie a abdomenului inferior (de exemplu colită ulceroasă acută sau colită pseudomembranoasă ca rezultat al utilizării antibioticelor);

dacă aveţi dizenterie (o boală digestivă cauzată de ingestia de alimente şi băuturi contaminate) manifestată prin febră şi prezenţa de sânge în fecale;

dacă aveţi diaree apărută după administrarea de antibiotice;

dacă sunteţi constipat, aveţi o boală care poate da constipaţie sau dacă medicul v-a spus că încetinirea activităţii intestinului trebuie evitată;

dacă aveţi paralizie sau obstrucţie a intestinului gros.

Nu administraţi Enterium pentru tratamentul diareei acute la copii cu vârsta sub 12 ani (datorită formei farmaceutice şi dozei).

În cazul episoadelor acute de diaree asociată cu sindromul colonului iritabil nu administraţi Enterium la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Enterium

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului:

dacă aveţi probleme cu ficatul, deoarece este posibil să aveţi nevoie de îngrijire medicală mai atentă cât timp luaţi Enterium;

dacă aveţi SIDA şi sunteţi trataţi cu Enterium pentru diaree, atunci când observaţi orice semn de balonare a abdomenului întrerupeţi imediat tratamentul cu Enterium şi informaţi-1 pe medicul dumneavoastră;

dacă aţi fost diagnosticat anterior cu sindromul „colonului iritabil”, cereţi sfatul medicului înainte de a utiliza Enterium:

Dacă aveţi cel puţin 40 ani şi în ultima perioadă tabloul general al bolii dumneavoastră s-a modificat sau a trecut ceva timp de la ultimul episod diareic;

Dacă observaţi apariţia sângelui în scaune; Dacă aveţi constipaţie severă;

Dacă aveţi stare de rău sau dacă vomaţi;

Dacă nu mai aveţi poftă de mâncare sau aţi slăbit în ultima perioadă de timp, fără să vă doriţi acest lucru;

Dacă aveţi dificultăţi la urinare; Dacă aveţi febră;

Dacă aţi călătorit de curând în ţări îndepărtate.

Deşi Enterium opreşte diareea, nu va trata cauza acesteia. Ori de câte ori este posibil, cauza diareei trebuie, deasemenea, tratată.

Când aveţi diaree, pierdeţi multe lichide. De aceea, trebuie să înlocuiţi lichidele pierdute (să beţi mai multe lichide). Farmacistul va fi în măsură să vă ofere o pulbere specială care conţine glucoză şi săruri. Când este adăugată în apă, aceasta va înlocui sărurile pe care le-aţi pierdut în timpul unui episod diareic.

În cazul unui episod brusc (acut) de diaree, Enterium va opri de obicei simptomele în decurs de 48 ore. Dacă lucrurile nu se petrec astfel, întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

În cazul diareei asociate sindromului de intestin iritabil, dacă în timp ce luaţi Enterium constataţi apariţia unor manifestări noi, dacă episodul diareic durează mai mult de 48 de ore, dacă starea dumneavoastră se agravează sau dacă episoadele diareice repetate persistă mai mult de două săptămăni luaţi legătura cu medicul.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

În special, informaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă utilizaţi următoarele medicamente:

• medicamente pentru afecţiuni ale stomacului şi intestinelor;

• ritonavir (medicament folosit pentru tratarea infecţiei HIV);

• chinidină (pentru tratarea tulburărilor de ritm cardiac);

• gemfibrozil (pentru tratarea excesului de grăsimi din sânge);

• itraconazol, ketoconazol (pentru tratarea infecţiilor fungice);

• desmopresină (pentru tratarea urinărilor frecvente).

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Dacă sunteţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă, trebuie să-1 informaţi pe medicul dumneavoastră, care va decide dacă puteţi să utilizaţi Enterium.

Se recomandă să nu utilizaţi Enterium dacă alăptaţi, deoarece cantităţi mici din Enterium se excretă în laptele dumneavoastră.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Oboseala, modificări ale stării de conştienţă, ameţelile sau somnolenţa pot însoţi diareea. De aceea, dacă în timpul tratamentului cu Enterium observaţi apariţia acestor manifestări, evitaţi să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Enterium

Enterium conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-1 întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Enterium conţine para-hidroxibenzoat de metil şi para-hidroxibenzoat de n-propil. Poate provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

3. CUM SĂ UTILIZAŢI ENTERIUM

Utilizaţi întotdeauna Enterium exact aşa cum este menţionat în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze şi mod de administrare

Puteţi utiliza Enterium oricând în cursul zilei.

Capsulele trebuie înghiţite cu o cantitate de lichid.

Nu administraţi mai mult de 6 capsule Enterium în decurs de 24 de ore!

Dacă diareea persistă mai mult de 48 de ore, întrerupeţi tratamentul cu Enterium şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Tratamentul diareei acute

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani

Pentru episodul brusc (acut), administraţi 2 capsule Enterium odată, apoi câte o capsulă Enterium după fiecare scaun diareic eliminat.

Tratamentul diarei acute asociate cu sindromul colonului iritabil

Adulţi

La început administraţi 2 capsule Enterium odată, apoi câte o capsulă Enterium după fiecare scaun diareic eliminat, dacă medicul nu vă recomandă altfel. Dacă episoadele repetate de diaree continuă mai mult de două săptămâni luaţi legătura cu medicul.

Dacă aţi utilizat mai mult Enterium decât trebuie

Dacă aţi luat o doză mai mare decât cea recomandată pot să apară : somnolenţă, modificări ale stării de conştienţă, tulburări de coordonare, rigiditate a muşchilor, probleme de respiraţie, dilatarea pupilelor, retenţie de urină, constipaţie şi oprirea mişcărilor intestinului. Unele manifestări pot fi mai intense în cazul copiilor sau al persoanelor cu afecţiuni ale ficatului. Trebuie să vă prezentaţi imediat la medic. Luaţi cu dumneavoastră prospectul şi ambalajul, chiar dacă acesta din urmă este gol.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Enterium

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Enterium poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă prezentaţi una din următoarele reacţii adverse rare dar severe, nu mai luaţi medicamentul şi prezentaţi-vă imediat la un medic:

respiraţie dificilă;

umflarea feţei, limbii şi gâtului (reacţii alergice).

În cursul tratamentului cu loperamidă s-au semnalat următoarele reacţii adverse:

Frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 10 utilizatori): 

dureri de cap;

stare de rău (greaţă), constipaţie, flatulenţă.

Mai puţin frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 100 utilizatori):

uscăciunea gurii, vărsături, indigestie, disconfort sau dureri la nivelul abdomenului, dureri ale stomacului sau la nivelul porţiunii superioare a abdomenului;

somnolenţă, ameţeală;

erupţii trecătoare pe piele.

Rare (care afectează mai puţin de 1 din 1000 utilizatori):

obstrucţia intestinului gros, dilatarea intestinului gros, paralizia (incapacitatea de contracţie) muşchilor intestinului, ceea ce împiedică eliminarea conţinutului acestuia;

umflarea stomacului sau abdomenului; urticarie, mâncărime;

reacţii alergice cutanate precum: pete roşii, supranivelate pe piele care sunt însoţite de mâncărime (care uneori pot fi severe – descuamare, apariţia de vezicule pe piele sau de mici zone de ulceraţie);

senzaţie de oboseală generală, pierderea sau scăderea stării de conştienţă, probleme de coordonare, lipsa de răspuns la stimuli;

rigiditate musculară;

scăderea diametrului pupilei(mioză); dificultăţi la urinare.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ ENTERIUM

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi Enterium după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Enterium

Substanţa activă este clorhidratul de loperamidă. O capsulă conţine clorhidrat de loperamidă 2 mg. Celelalte componente sunt: conţinutul capsulei-lactoză monohidrat, stearat de magneziu; capsula (capac şi corp)-dioxid de siliciu, laurilsulfat de sodiu, acid acetic glacial, glicerol, para-hidroxibenzoat de metil, para-hidroxibenzoat de n-propil, dioxid de titan (E 171), eritrozină (E 127), albastru strălucitor FCF (E 133), galben de chinolină (E 104), verde S (E 142), gelatină.

Cum arată Enterium şi conţinutul ambalajului

Enterium se prezintă sub formă de capsule cu capac de culoare albastru-opac şi corp de culoare verde- opac, conţinând o pulbere de culoare albă sau aproape albă, parţial compactă.

Este ambalat în cutii cu un blister a 10 capsule.

Detinătorul Autorizaţiei de Punere pe piaţă

Sanience S.R.L.

Str. Fr. Chopin nr. 1A, Sector 2

Bucureşti, România

Fabricantul

Labormed Pharma S.A.

Bd. Theodor Pallady nr. 44 B, Sector 3

Bucureşti, România.

Acest prospect a fost aprobat în Mai 2014.

SKU 80444
OTC Da
Brand SANIENCE
Line Nici unul
EAN 5949056500087
BBD 30 apr. 2025
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să te conectezi sau să îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.