In general, problema caderii parului este cel mai usor de gestionat atunci cand cauza este externa, daca nu cumva este vorba despre o situatie dermatologica dificila. Ea poate fi gestionata prin reglarea alimentatiei, astfel incat acele carente nutritionale sa dispara, si prin folosirea unor sampoane imbogatite cu vitamine, minerale si alte substante care fortifica si hranesc firul de par. Dintre acestea, vitaminele din grupul B sunt esentiale (B3 – confera forta si energie radacinii parului, B5 – ajuta la dezvoltarea structurala a firului de par si B6 – stimuleaza sinteza de cheratina).
Tratamentul pentru a stopa caderea parului trebuie sa actioneze pe doua directii, atat din interior, cu ajutorul suplimentelor alimentare, cat si din exterior, cu ajutorul produselor de ingrijire adecvate. Pe langa folosirea unui sampon impotriva caderii parului, se recomanda folosirea fiolelor Revalid Hair Tonic. Formula inovatoare pe baza de cofeina si ingrediente naturale precum panthenolul, proteinele din grau si extractul de ovaz, nu doar stopeaza procesul de deteriorare a foliculilor pilosi, dar si stimuleaza regenerarea acestuia. In plus, se aplica usor prin masaj, nu necesita clatire, iar rezultatele se observa imediat.
Exista mai multe tipuri de matreata asociata cu diferite tipuri de par si scalp sau cu diferite probleme hormonale sau de piele. In functie de anumite criterii, avem de exemplu matreata care apare din cauza pielii uscate. Pielea uscata are o recurenta in lunile de iarna cand stam mai mult in casa si organismul ajunge mai des sa aiba carente de vitamine.
Un alt motiv pentru uscarea scalpului este si samponarea in mod neregulat. Persoanele cu par cret, de asemenea, sufera de un scalp mai uscat decat alte persoane cu alte tipuri de par. Mai des intalnita este matreata care apare din cauza parului gras, si se intalneste mai des la barbatii care au probleme cu pielea a scalpului. In conditii normale, sebumul este uleiul natural care este produs de glandele sebacee pentru a hidrata parul si pielea pentru a preveni uscarea acestuia. El, de asemenea, are scopul de a preveni aparitia semnelor de imbatranire. Cu toate astea, corpul poate uneori produce sebum in exces.
Exista si matreata cauzata de dermatita seboreica. Dermatita seboreica este o inflamatie cronica a pielii care se poate dezvolta in anumite parti ale corpului, unde este o concentrare mare de glande sebacee. Asta include scalpul, gatul, in spatele urechilor, fata si sprancenele. Acest tip de matreata seamana cu cea pentru par gras, doar ca poate ataca si alte zone precum sprancenele, si este mult mai agresiva. Studiile au dezvaluit ca aceasta este provocata de o reactie inflamatorie la o infectie care se gaseste in mod natural pe suprafata pielii. Stresul si modificarile hormonale ar putea declansa dermatita seboreica.
Totodata exista si matreata cauzata de psoriazis. Psoriazizul este o boala cronica de piele in care sistemul imunitar ataca tesuturi de piele sanatoase. Asta provoaca o productie rapida de noi celule ale pielii inainte ca vechea piele moarta sa fi avut sansa sa se desprinda. Rezulta astfel niste solzi de culoare argintie pe scap, gat, genunchi si spate. Pe langa acestia, apar fulgi de matreata alba groasa, roseata si mancarimi usoare.