Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: ALVOGEN

Inflanor Forte 400 mg capsule moi se recomanda pentru calmarea durerilor musculare, reumatice si de spate, precum si a febrei si simptomelor gripei si racelii.

Inflanor Forte 400 mg x 10 capsule moi

Indisponibil
11,50 RON

Ce este Inflanor Forte şi pentru ce se utilizează

Substanța activă din Inflanor Forte este ibuprofen. Acesta aparține unei clase de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS acționează prin schimbarea răspunsului organismului la durere, inflamație și febră. Inflanor Forte este utilizat pentru a calma:

- durerile de cap și migrenele;

- nevralgiile și durerile de dinți;

- durerile menstruale;

- durerile reumatice, musculare și de spate;

- stările de febră și manifestările asemănătoate simptomelor de gripă și răceală.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informaţii pentru utilizator

INFLANOR FORTE 400 mg capsule moi

Ibuprofen

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-aspus medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă farmacistului.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Discutați cu medicul dumneavoastră dacă nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău după 10 zile.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Inflanor Forte şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Inflanor Forte

3. Cum să luaţi Inflanor Forte

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Inflanor Forte

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Inflanor Forte şi pentru ce se utilizează

Substanța activă din Inflanor Forte este ibuprofen. Acesta aparține unei clase de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS acționează prin schimbarea răspunsului organismului la durere, inflamație și febră. Inflanor Forte este utilizat pentru a calma:

Durerile de cap și migrenele;

Nevralgiile și durerile de dinți;

Durerile menstruale;

Durerile reumatice, musculare și de spate;

Stările de febră și manifestările asemănătoate simptomelor de gripă și răceală.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Inflanor Forte

Nu luaţi Inflanor Forte:

dacă sunteţi alergic la ibuprofen, sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6) sau la acid acetilsalicilic și alte analgezice;

dacă aveţi (sau aţi avut două sau mai multe episoade) ulcer gastric, perforații sau sângerare la nivelul stomacului;

dacă aţi avut o agravare a astmului bronșic, mâncărimi ale pielii, secreţii nazale sau umflare a feței după ce ați luat ibuprofen, acid acetilsalicilic sau alte medicamente similare (AINS);

dacă aţi avut sângerare gastro-intestinală sau perforație după utilizarea AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene);

dacă aveți probleme severe ale ficatului sau rinichilor;

dacă aveți probleme cu inima;

dacă aveți dificultăți la respirație;

dacă sunteți în ultimele 3 luni de sarcină;

dacă aveți o stare de deshidratare semnificativă (determinată de vărsături, diaree sau consumul insuficient de lichide);

dacă aveţi orice sângerare activă (inclusiv la nivelul creierului);

dacă aveți o afecţiune de origine necunoscută având ca rezultat formarea anormală a celulelor sanguine;

dacă aveți vârsta sub 12 ani.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Inflanor Forte, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă aveți sau ați avut astm bronșic;

Dacă aveți probleme cu rinichii, ficatul sau intestinele;

Dacă aveți valori mari ale colesterolului în sânge sau ați avut anterior infarct miocardic sau accident vascular cerebral;

Dacă aveți probleme legate de mecanismul de coagulare a sângelui;

Dacă aveți antecedente de boală gastro-intestinală (precum colita ulcerativă, boala Crohn);

Dacă aveți lupus eritematos sistemic (o boală a sistemului imunitar care cauzează durere articulară, modificare a structurii pielii și alte afecțiuni ale organelor interne);

Dacă sunteți fumător;

Dacă sunteți gravidă în primele 6 luni de sarcină;

Dacă aveți probleme ereditare de intoleranță la fructoză (vezi ”Inflanor Forte conține sorbitol”);

Dacă aveți reacții grave la nivelul pielii, inclusiv dermatite exfoliative, sindromul Stevens- Johnson sau necroliza toxică epidermică. Administrarea de ibuprofen trebuie întreruptă la primele apariții ale mâncărimilor de piele, leziunilor la nivelul mucoaselor sau orice alt semn de hipersensibilitate.

Există risc de insuficiență renală la adolescenții deshidratați.

Medicamentele anti-inflamatoare/împotriva durerii, cum este ibuprofenul, pot fi asociate cu un risc uşor crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, în special dacă sunt utilizate în doze mari. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului.

Trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, înainte de a lua Inflanor Forte în cazul în care:

aveţi probleme ale inimii, inclusiv insuficienţă cardiacă, angină pectorală (dureri în piept) sau dacă aţi avut un infarct miocardic, intervenţie chirurgicală pentru by-pass, boală arterială periferică (circulaţie redusă a sângelui la nivelul picioarelor sau tălpilor, din cauza îngustării sau blocării arterelor) sau orice tip de accident vascular cerebral (inclusiv „accident vascular cerebral minor” sau accident ischemic tranzitoriu „AIT”);

aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat, concentraţii crescute de colesterol în sânge, istoric familial de boli ale inimii sau accident vascular cerebral sau dacă sunteţi fumător.

Inflanor Forte împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Inflanor Forte poate influenţa sau poate fi influenţat de alte medicamente. De exemplu:

medicamente anticoagulante (care subţiază sângele/previn coagularea, cum sunt aspirina/acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina);

medicamente care scad tensiunea arterială mare (inhibitori ai ECA cum este captoprilul, beta- blocante cum este atenololul, antagonişti ai receptorilor de angiotensină II cum este losartanul).

Pentru a reduce riscul de apariție a reacțiilor adverse, nu luați acest medicament împreună cu alte medicamete AINS (acid acetilsalicilic, ibuprofen).

Alte medicamente pot influenţa sau pot fi influenţate de tratamentul cu Inflanor Forte. De aceea, întotdeauna trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a utiliza Inflanor Forte împreună cu alte medicamente.

Spuneți medicului sau farmacistului mai ales dacă luați următoarele medicamente, în afara celor menționate mai sus:

corticosteroizi sau antibiotice chinolone;

alte analgezice AINS sau o dozăt de acid acetilsalicilic mai mare de 75 mg pe zi;

pentru stimularea inimii (de exemplu glicozide);

pentru a ajuta la eliminarea apei (diuretice);

pentru inhibarea temporară a sistemului imunitar (de exemplu: metotrexat, ciclosporină, tacrolimus);

pentru depresie și manie (de exemplu litiu sau ISRS);

pentru întreruperea sarcinii (de exemplu mifepristonă);

pentru tratamentul infecțiilor cu HIV (de exemplu zidovudina).

Alte atenționări

Medicamentele precum Inflanor Forte se pot asocia cu un risc ușor crescut de apariție a infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depașiți dozele recomandate;

Dacă aveți probleme ale inimii, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că puteți avea risc de apariție a acestor afecțiuni (de exemplu dacă aveți tensiune arterială mare, diabet zaharat sau valori mari ale colesterolului din sânge sau sunteți fumător), trebuie să discutați despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să ramâneți gravidă, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte să luați acest medicament.

Nu luați medicamentul în ultimele 3 luni de sarcină sau dacă alăptați. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă sunteți gravidă în primele 6 luni de sarcină.

Inflanor Forte aparține unei clase de medicamente care pot afecta fertilitatea la femei. Această afectare este reversibilă după încetarea tratamentului. Este puțin probabil ca Inflanor Forte, utilizat ocazional, să vă afecteze șansele de a rămâne gravidă. Cu toate acestea, adresați-vă medicului dumneavoastră înainte să luați acest medicament dacă aveți probleme în a rămâne gravidă.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este puțin probabil ca Inflanor Forte să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Inflanor Forte conține sorbitol

Acest medicament conține sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveți intoleranță la anumite glucide, vă rugăm să îl întrebați înainte să luați acest medicament.

3. Cum să luaţi Inflanor Forte

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Acest medicament trebuie utilizat doar pe termen scurt. Trebuie să luați doza cea mai mică pe perioada cea mai scurtă de timp, necesară pentru ameliorarea simptomelor dumneavoastră.

Adulţi, vârstnici şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani

Luați 1 capsulă cu apă de până la 3 ori pe zi, la nevoie. Intervalul dintre doze trebuie să fie de cel puțin 4 ore. Nu luați mai mult de 3 capsule în 24 ore.

A nu se administra copiilor cu vârsta de 12 ani sau mai mică.

Nu luați acest medicament o perioadă mai mare de 10 zile, decât dacă medicul dumneavoastră v-arecomandat acest lucru. Dacă simptomele persistă sau dacă durerea sau febra se agravează, sau dacă apare orice simptom nou, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă la adolescenți (≥ 12 ani) este recomandat acest medicament pentru mai mult de 3 zile, sau dacă simptomele se înrăutățesc trebuie să consultați medicul.

Dacă luaţi mai mult Inflanor Forte decât trebuie

Vă puteți simți somnolent sau amețit. Trebuie să cereți imediat sfatul medicului în caz de supradozaj, chiar dacă vă simțiți bine.

Dacă uitaţi să luaţi Inflanor Forte

Citiți indicațiile din acest prospect referitoare la cum să luați acest medicament și nu luați o doză mai mare decât este indicat.

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Inflanor Forte

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că acestea nu apar la toate persoanele.

Dacă observați oricare dintre următoarele reacții adverse grave rare, încetați să mai luați Inflanor Forte și contactați imediat medicul:

semne de sângerare gastro-intestinală cum sunt: scaune de culoare roșu deschis, scaun negru și întărit, vărsături cu sânge sau cu particule închise la culoare asemănătoare cu zațul de cafea;

semne ale unei reacții alergice grave cum sunt: dificultăți la respirație sau respirație șuierătoare inexplicabilă, amețeli sau bătăi rapide ale inimii, reacții severe la nivelul pielii (erupții pe piele, mâncărime, decojire, exfoliere sau formare de bășici), umflarea feței sau gâtului.

Reacțiile adverse pot apărea cu o anumită frecvență, descrisă după cum urmează:

Mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

durere abdominală, dispepsie sau senzație de greață;

dureri de cap;

diferite erupții pe piele;

reacții de hipersensibilitate cu urticarie și mâncărime.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):

constipație, diaree, flatulență și vărsături.

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane):

tulburări de formare a celulelor din sânge (paloare a pielii și slăbiciune din cauza anemiei sau alte tulburări cu simptome cum sunt febră, durere în gât, ulcerații ușoare la nivelul gurii, manifestări asemănătoare simptomelor de gripă, oboseală severă, învinețire ușoară sau sângerare la nivelul pielii şi nasului);

exacerbare a astmului bronșic sau bronhospasmului;

meningită (inflamarea membranei creierului; simptomele pot include gât înțepenit, durere de cap, greață sau vărsături, febră sau dezorientare);

ulcer gastric sau ulcer duodenal sau perforație;

ulcerații la nivelul gurii;

inflamare a intestinelor și agravarea inflamației și a ulcerațiilor colonului sau tractului digestiv (boala Crohn);

probleme ale ficatului, în special în tratamentul pe termen lung;

tulburări ale rinichilor (incapacitate a rinichilor de a funcționa adecvat, simptomele pot include umflarea gleznelor (edem)). Insuficiență renală acută;

afectare a țesutului rinichilor.

În timpul tratamentului cu ibuprofen, au fost observate cazuri rare de meningită (manifestate prin rigiditate a gâtului, durere de cap, greaţă, vărsături, febră sau dezorientare) la pacienţii cu tulburări autoimune existente, cum este lupusul eritematos sistemic sau boala mixtă a ţesutului conjunctiv.

Medicamentele cum este Inflanor Forte se pot asocia cu un risc ușor crescut de apariție a infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral (vezi pct 2. ”Alte atenționări”).

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observați orice reacţie adversă nemenționată în acest prospect, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct la

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

Bucuresti 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: [email protected]

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Inflanor Forte

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau blister după ”EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 30°C.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Inflanor Forte

Substanţa activă este ibuprofen. Fiecare capsulă moale conține ibuprofen 400 mg;

Celelalte componente sunt: macrogol 400, oleat de sorbitan, Povidonă K-30, hidroxid de potasiu, apă purificată.

Masa de gelatină conține: gelatină, macrogol 400, sorbitol lichid necristalizat, apă purificată, trigliceride (cu lanț mediu).

Cerneala de inscripționare: Shellac, alcool izopropilic, oxid negru de fer (E 172), alcool n-butilic,propilenglicol, hidroxid de amoniu.

Cum arată Inflanor Forte şi conţinutul ambalajului

Inflanor Forte 400 mg sunt capsule gelatinoase moi transparente, cu formă ovală, conținând un lichid vâscos, transparent, incolor până la galben pal, imprimate cu ”400” pe corpul capsulei cu cerneală neagră.

Inflanor Forte 400 mg este disponibil în blistere în cutii cu 10 sau 12 capsule. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricanţii

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Alvogen IPCo S.àr.l.

5, Rue Heienhaff

L-1736, Senningerberg

Luxemburg

Fabricanţii

Pharma Pack Hungary Kft.

Vasút u.13, Budaörs, 2040,

Ungaria

S.C. Labormed Pharma S.A.

Bld. Theodor Pallady nr. 44B, sector 3,

Bucureşti, 032266

România

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spațiului Economic European sub

următoarele denumiri comerciale:

 

Islanda

Inflanor 400 mg mjúkt hylki

România (RO)

Inflanor Forte 400 mg capsule moi

Acest prospect a fost revizuit în noiembrie 2018.

OTC Da
Brand ALVOGEN
Line Nici unul
EAN 5450557006157
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen pentru ca asta inseamna ca nu exista suficient oxigen in sangele tau pentru...
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate dar si in alte procese metabolice importante pentru organism. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Leacuri pentru scaderea febrei exista din cele mai vechi timpuri, insa in zilele noastre, cand avem acces la mai multe resurse naturale de combatere a febrei, avem la dispozitie mai multe variante din care putem alege.
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica iubeste lumina soarelui si se dezvolta armonios in locurile bine luminate. Tulpina dreapta creste pana la inaltimea de un metru sau chiar doi. Radacinile lumanaricii sunt foarte puternice si ramificate iar tulpina este prevazita cu perisori desi si fini, care au un aspect de puf moale si...
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola este infectia virala deosebit de contagioasa, cauzata de virusul Morbillivirus. Virusul rujeolic se raspandeste prin contactul direct cu secretiile nazale sau orale ale unei persoane infectate, precum si prin aerul respirat de o persoana bolnava.
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de propolis datorita proprietatilor sale antibiotice, poate fi utilizata pentru a trata infectiile, dar poate fi utila si pentru a elimina cosurile de pe fata, printre altele. Dizolvarea a aproximativ 3 picaturi intr-un pahar de apa si o clatire ulterioara a gurii poate ajuta in cazuri de...
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Transaminazele TGO si TGP sunt enzime hepatice. Acestea servesc la stabilirea unui diagnostic de modificari care produc leziuni hepatocelulare, musculare si cardiace.  De asemenea, sunt utile pentru stabilirea unei monitorizari a bolilor consacrate sau pentru evaluarea marimii afectarii...