Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: NUROFEN

Nurofen Immedia Ultra 400 mg are rol de calmare a durerilor usoare pana la moderate, precum si a febrei si durerii asociate cu raceala comuna. 

Nurofen Immedia Ultra 400 mg, 24 drajeuri

Indisponibil
39,40 RON

Medicamentul are in componenta ibuprofen, o substanta activa incadrata in categoria medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene, avand proprietati antiinflamatoare si calmand durerile si febra.

Nu se recomanda administrarea Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri la copiii cu varsta mai mica de 12 ani, daca suferiti de tulburari ale coagularii sanguine ori tulburari ale formarii globulelor sangelui, daca sunteti hipersensibil la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte elemente componente ale medicamentului ori daca va confruntati cu insuficienta renala, cardiaca sau hepatica grava.

Pe parcursul tratamentului cu Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri, este contraindicat fumatul si consumul bauturilor alcoolice.

Acest medicament nu influenteaza in niciun fel capacitatea de folosire a utilajelor si conducere a vehiculelor.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri

Ibuprofen

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

- Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc:

- după 3 zile la adolescenţi

- după 4 zile de tratare a durerii sau 3 zile în cazul febrei la adulţi.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri

3. Cum să luaţi Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii


1. Ce este Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri şi pentru ce se utilizează

Substanţa activă a medicamentului – ibuprofen - face parte dintr-o clasă numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS); medicamente care au proprietăţi antiinflamatoare şi ameliorează durerea şi febra.

Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri conţine ibuprofen sub formă ibuprofen sodic dihidrat, care se absoarbe semnificativ mai rapid în circulaţia sanguină, astfel încât ajunge mai rapid la sursa de durere.

Prin urmare, un studiu clinic cu Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri a demonstrat un debut mai rapid al acţiunii comparativ cu comprimatele standard ibuprofen. Instalarea efectului ca urmare a administrarii dozei de 400 mg a avut loc în 15 minute. De aceea, medicamentul furnizează o ameliorare foarte rapidă a durerii.

Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri este conceput pentru calmarea simptomatică a durerilor uşoare până la moderate, cum sunt cefalee, dureri de spate, dureri menstruale, dureri de dinţi, nevralgii, dureri reumatice şi musculare, durerea în formele uşoare de artrită, migrena, precum şi a febrei şi durerii asociate cu răceala comună.

De asemenea, Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri scade inflamaţia şi prezintă efecte antipiretice în stările febrile.

Medicamentul poate fi utilizat de către adulţii şi adolescenţi cu vârsta de cel puţin 12 ani.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri

Nu luaţi Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri:

- dacă sunteţi alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6) şi în cazul hipersensibilităţii la acidul acetilsalicilic sau la alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, manifestate ca astm bronşic sau urticarie,

- dacă aveţi ulcer sau hemoragie activă sau recurentă la nivelul stomacului sau duodenului sau dacă aţi avut repetat aceste evenimente (de exemplu cel puţin de două ori) în trecut,

- dacă aţi avut hemoragie sau perforaţie gastro-intestinală, în legătură cu un tratament anterior cu AINS,
- dacă suferiţi de tulburări ale formării globulelor sângelui sau tulburări ale coagulării sanguine,

- dacă aveţi insuficienţă severă cardiacă, hepatică sau renală,

- dacă sunteţi o femeie aflată în al treilea trimestru de sarcină,

- la copiii cu vârsta sub 12 ani.

Atenţionări şi precauţii

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte să luaţi acest medicament (sau orice medicament care conţine ibuprofen):

- dacă suferiţi de tulburări renale sau hepatice mai severe

- dacă suferiţi de astm bronşic

- dacă utilizaţi concomitent medicamente care pot creşte riscul de gastrotoxicitate sau hemoragie (vezi mai jos)

- dacă suferiţi de lupus eritematos sistemic (tulburare a sistemului imunitar) şi alte tulburări ale ţesutului conjunctiv (risc de meningită aseptică)

- dacă suferiţi de o boală ulceroasă inflamatorie a tractului digestiv cum este boala Crohn sau rectocolita ulcero-hemoragică

Oricare dintre riscuri este mai probabil în cazul dozelor mari şi al tratamentului prelungit.

Există un risc de insuficienţă renală la adolescenţii deshidrataţi.

Hemoragia, ulceraţia sau perforaţia gastro-intestinală pot să apară în orice moment în timpul tratamentului, cu sau fără simptome de avertizare sau istoric de reacţii gastro-intestinale grave.

Riscul de hemoragie, ulceraţie sau perforaţie gastro-intestinală este mai mare cu creşterea dozelor, la pacienţii cu antecedente de ulcer şi la vârstnici. Anumite medicamente administrate concomitent determină creşterea riscului de gastrotoxicitate sau hemoragie (alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, corticosteroizi, anticoagulante cum este warfarina, inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS) sau medicamente antiagregante plachetare cum este acidul acetilsalicilic).

La pacienţii cu risc crescut de toxicitate gastro-intestinală trebuie luată în considerare utilizarea concomitentă de medicamente protectoare ale mucoasei gastro-duodenale.

Medicamentele anti-inflamatoare/împotriva durerii, cum este ibuprofenul, pot fi asociate cu un risc uşor crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, în special dacă sunt utilizate în doze mari.

Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului.

Trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, înainte de a lua Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri în cazul în care:

- aveţi probleme ale inimii, inclusiv insuficienţă cardiacă, angină pectorală (dureri în piept) sau dacă aţi avut un infarct miocardic, intervenţie chirurgicală pentru by-pass, boală arterială periferică (circulaţie redusă a sângelui la nivelul picioarelor sau tălpilor, din cauza îngustării sau blocării arterelor) sau orice tip de accident vascular cerebral (inclusiv „accident vascular cerebral minor” sau accident ischemic tranzitoriu „AIT”).

- aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat, concentraţii crescute de colesterol în sânge, istoric familial de boli ale inimii sau accident vascular cerebral sau dacă sunteţi fumător.


Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri împreună cu alte medicamente Ce trebuie să evitaţi când utilizaţi alte medicamente?

Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri poate influenţa sau poate fi influenţat de alte medicamente. De exemplu:

- medicamente anticoagulante (care subţiază sângele/previn coagularea, cum sunt aspirina/acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina)

- medicamente care scad tensiunea arterială mare (inhibitori ai ECA, cum este captoprilul, beta-blocante cum este atenololul, antagonişti ai receptorilor de angiotensină II cum este losartanul)

Alte medicamente pot influenţa sau pot fi influenţate de tratamentul cu Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri. De aceea, întotdeauna trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, înainte de a utiliza Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri împreună cu alte medicamente.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

În special, spuneţi-le dacă luaţi:

acid acetilsalicilic sau alte AINS (antiinflamatoare şi analgezice)

digoxină (pentru insuficienţă cardiacă)

corticosteroizi (medicamente care conţin cortizon sau substanţe asemănătoare cortizonului)

medicamente antiplachetare acid acetilsalicilic (în doză mică)

fenitoină (pentru epilepsie)

inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente utilizate pentru depresie)

litiu (medicament pentru boala maniaco-depresivă şi depresie)

probenecid şi sulfinpirazone (medicamente pentru gută)

diuretice care reţin potasiul

metotrexat (medicament pentru cancer sau reumatism)

tacrolimus şi ciclosporină (medicamente imunosupresoare)

zidovudină: (un medicament pentru tratamentul SIDA)

deoarece acesta poate creşte riscul de ulcere sau hemoragii gastro-intestinale

deoarece efectul digoxinei poate fi accentuat

deoarece acestea pot creşte riscul de ulcere sau hemoragii gastro-intestinale

deoarece acestea pot creşte riscul de hemoragii

deoarece poate fi afectat efectul de subţiere a sângelui

deoarece efectul fenitoinei poate fi accentuat

deoarece aceştia pot creşte riscul de hemoragii gastro-intestinale

deoarece efectul litiului poate fi accentuat

deoarece excreţia ibuprofenului poate fi întârziată

deoarece acestea pot duce la hiperkaliemie deoarece efectul metotrexatului poate fi accentuat

deoarece este posibil să apară distrugeri la nivelul rinichilor

deoarece utilizarea Nurofen poate provoca un risc crescut de hemoragie la nivelul unei articulaţii sau o hemoragie care poate determina inflamaţii la

pacienţii cu hemofilie şi HIV (+) sulfoniluree (medicamente antidiabetice) sunt posibile interacţiuni

antibiotice chinolone

deoarece poate creşte riscul de producere a convulsiilor

Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri nu trebuie administrat concomitent cu alte medicamente antiinflamatoare nonsteroidiene.

Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Drajeurile trebuie înghiţite întregi şi cu o cantitate suficientă de lichid.
Nu se recomandă consumarea băuturilor alcoolice şi fumatul în timpul tratamentului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Medicamentul nu trebuie utilizat de femei aflate în al treilea trimestru de sarcină.

În primul şi al doilea trimestru de sarcină, utilizaţi medicamentul doar la recomandarea medicului curant. Utilizarea pe termen scurt de Nurofen Immedia 400 mg drajeuri în timpul alăptării este posibilă când este neapărat necesară, deoarece ibuprofenul trece în laptele matern uman doar în cantităţi foarte mici. Nu este de aşteptat şi nu a fost documentat niciodată un impact asupra copilului alăptat. În cazul utilizării pe termen lung, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Femeile care plănuiesc să rămână gravide trebuie să se consulte cu medicul curant înainte de utilizarea medicamentului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu afectează atenţia.

Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri conţine zahăr şi sodiu.

Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri conţine zahăr. De aceea, dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Un drajeu Nurofen Immedia Ultra 400 mg conţine 48,6 mg (aproximativ 2,12 mmol) sodiu. Dacă vi s-a recomandat să urmaţi o dietă cu restricţie de sodiu, vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră.


3. Cum să luaţi Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de cel puţin 12 ani

Doza iniţială este de 1 drajeu de Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri, iar apoi 1 drajeu la fiecare 8 ore în funcţie de necesităţi.

Păstraţi un interval de cel puţin patru ore între doze şi nu depăşiţi 3 drajeuri de Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri (1200 mg ibuprofen) în 24 de ore.

Medicamentul Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri nu se utilizează la copiii cu vârsta sub 12 ani.

Vârstnici

La pacienţii vârstnici, doza este aceeaşi ca la adulţi, dar este necesară precauţie crescută (vezi Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri)

Pacienţi cu insuficienţă hepatică sau renală

La pacienţii cu insuficienţă renală şi hepatică este necesară precauţie crescută (vezi Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri)

A nu se depăşi doza recomandată sau durata recomandată a tratamentului.

Adolescenţi:

Dacă administrarea Nurofen Immedia Ultra este necesară pentru adolescenţi mai mult de 3 zile, sau dacă simptomele se agravează trebuie consultat medicul.

Adulți:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră în cazul în care este necesară administrarea de Nurofen Immedia Ultra timp de mai mult de 3 zile pentru tratamentul febrei şi mai mult de 4 zile pentru tratamentul durerii sau dacă simptomele se înrăutăţesc.

Dacă luaţi mai mult Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri decât trebuie

Dacă ați luat mai mult Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri decât trebuie sau dacă copiii au luat medicamentul în mod accidental, adresați-vă imediat unui medic sau mergeți la cel mai apropiat spital pentru o evaluare a riscului existent și pentru sfaturi privind măsurile care trebuie luate.

Simptomele pot include greață, dureri abdominale, vărsături (pot conține urme de sânge), dureri de cap, țiuituri în urechi, dezorientare și mișcări oscilatorii ale ochilor. În cazul intoxicației grave s-au raportat următoarele simptome: somnolență, dureri în piept, palpitații, pierderea cunoștinței, convulsii (în special la copii), slăbiciune și amețeală, sânge în urină, senzație de corp rece și probleme respiratorii.

Dacă uitaţi să luaţi Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri

Dacă uitaţi să utilizaţi Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri, luaţi următorul drajeu de Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri imediat ce v-aţi dat seama de acest lucru. Păstraţi un interval minim de 4 ore între două doze.

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Apariţia reacţiilor adverse poate fi redusă la minimum prin utilizarea celei mai mici doze posibile (maxim 1200 mg ibuprofen pe zi) pentru cea mai scurtă durată de timp posibilă.

Probabilitatea apariţiei reacţiilor adverse creşte la pacienţii vârstnici, la pacienţii cu istoric de ulcer gastric sau duodenal (în principal cu hemoragii sau perforaţie a mucoasei), la pacienţii trataţi pe termen lung cu medicamente care conţin acid acetilsalicilic.

În cazul apariţiei unei urticarii, apariţiei bruşte a umflării în jurul ochilor, senzaţiei de tensiune toracică cu respiraţie dificilă sau înghiţire dificilă, ulterior durere epigastrică sau tulburări de vedere, sau în cazul hemoragiei de la nivelul tractului digestiv (vărsături cu sânge sau scaune de culoare neagră), întrerupeţi utilizarea acestui medicament şi solicitaţi asistenţă medicală imediată

Reacţiile adverse care pot apărea sunt enumerate mai jos pe categorii în funcţie de frecvenţă:

Mai puţin frecvente

(afectează 1-10 utilizatori din 1000) durere abdominală, dispepsie şi greaţă, cefalee, erupţii cutanate variate şi mâncărimi


Rare
(afectează 1-10 utilizatori din 10000) diaree, flatulenţă, constipaţie şi vărsături

Foarte rare

(afectează 1 din 10000 de utilizatori) ulcer peptic, hemoragie gastro-intestinală şi perforare, melenă, hematemeză, uneori letale, mai ales la vârstnici. Stomatite ulcerative, gastrită. Exacerbare a colitei şi bolii Crohn

meningită aseptică - au fost raportate cazuri de izolate de meningită

insuficienţă renală acută, necroză papilară, în special la administrarea pe termen lung, asociată cu creşterea concentraţiilor sanguine de acid uric şi edem

tulburări hepatice

tulburări ale formării celulelor sanguine (anemie, leucopenie, trombocitopenie, pancitopenie, agranulocitoză). Primele semne pot fi febra, durerea în gât, leziuni superficiale la nivelul gurii, manifestări asemănătoare gripei, oboseala severă, sângerările nazale şi sângerările cutanate inexplicabile.

pot să apară forme severe de reacţii cutanate cu ar fi

reacţii buloase incluzând sindromul Stevens-Johnson ,
eritem polimorf şi necroliza epidermică toxică

pe durata tratamentului cu ibuprofen, anumite cazuri cu simptome de meningită aseptică, cum sunt redoare de ceafă, cefalee, greaţă, vărsături, febră sau dezorientare, au fost observate la pacienţii cu tulburări autoimune existente (cum sunt lupusul eritematos sistemic, boala mixtă a ţesutului conjunctiv)

Cu frecvență necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile)

reactivitatea tractului respirator cuprinzând astm bronşic, 

bronhospasm sau dispnee.

poate să apară o reacție cutanată gravă cunoscută sub numele de sindrom DRESS. Simptomele sindromului DRESS includ: erupție cutanată, febră, inflamarea

ganglionilor limfatici și eozinofile crescute (un tip de celule albe din sânge)

insuficiență cardiacă, hipertensiune, edeme

Medicamente care conţin ibuprofen (sau unele dintre celelalte AINS) asociază un risc uşor mărit de infarct miocardic („atac de cord“) sau accident vascular cerebral.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul


Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.


5. Cum se păstrează Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A păstra la temperaturi sub 30°C.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.


6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri

- Substanţa activă este ibuprofen. Fiecare drajeu conţine ibuprofen 400 mg (sub formă de ibuprofen sodic dihidrat 512 mg).

- Celelalte componente sunt:

nucleu - croscarmeloză sodică, xilitol, celuloză microcristalină, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru

strat de drajefiere - carmeloză sodică, talc, Acacia Spray Dried, zahăr, dioxid de titan (E171), macrogol 6000;

cerneală de inscripționare - Opacode S-1-15094 Red [shellac, oxid roşu de fer (E172), propilenglicol, hidroxid de amoniu, simeticonă.

Cum arată Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri şi conţinutul ambalajului

Se prezintă sub formă de drajeuri rotunde, biconvexe, imprimate pe o față cu ,,N>>” colorat în roşu, de culoare albă sau aproape albă.

Este disponibil în cutii cu 12, 24, respectiv 48 de drajeuri.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

RECKITT BENCKISER (ROMÂNIA) SRL

Str. Grigore Alexandrescu, nr. 89-97, Corpul A, Etaj 5, sector 1, București, România

Fabricantul

Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd.

Nottingham Site, Thane Road, Nottingham, Nottingamshire, NG90 2DB, Marea Britanie

RB NL Brands B.V.
Schiphol Boulevard 207, 1118 BH Schiphol,

Olanda

Pentru orice informații referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactați reprezentanța locală a deținătorului autorizației de punere pe piață.

Acest prospect a fost revizuit în Septembrie, 2019

Alte surse de informaţii

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/

OTC Da
Brand NUROFEN
Line Nici unul
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...