Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: PHARCO PHARM

Uricol granule suspensie plicuri este folosit in spasmele tractului urinar si ca adjuvant in tratamentul infectiilor tractului urinar.

Uricol granule suspensie 5 g x 6 plicuri

Indisponibil
6,50 RON

CE ESTE URICOL ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Uricol este o combinaţie de substanţe active la nivelul tractului urinar precum metenamina (generează formaldehida care este un agent antibacterian activ), citratul de piperazină (favorizează eliminarea urinară a acidului uric), kelina (un compus natural care relaxează musculatura ureterală).

Uricol se utilizează:

în spasmele tractului urinar.

ca adjuvant în tratamentul infecţiilor tractului urinar, după un tratament eficace cu antibiotice.

pentru înlăturarea discomfortului datorat hipermotilităţii rezultând din inflamaţii ca în cistite, prostatite, uretrite şi uretro-cistite.

pentru profilaxia (prevenirea) reinfectării unei urine sterile la pacienţii cu urină reziduală (restantă), însoţind unele tulburări neurologice şi cu cateterizare prelungită a vezicii.

în litiaza urinară cu acid uric, hiperuricemie.

Acest medicament este un medicament destinat adulţilor şi adolescenţilor cu vârsta peste 12 ani.

Mai multe informații
Prospect OTC

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Uricol 5 g granule efervescente pentru soluţie orală

Metenamină/citrat de piperazină/kelină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Uricol cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 3 zile.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

1. Ce este Uricol şi pentru ce se utilizează

2. Înainte să utilizaţi Uricol

3. Cum să utilizaţi Uricol

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Uricol

6. Informaţii suplimentare

1. CE ESTE URICOL ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Uricol este o combinaţie de substanţe active la nivelul tractului urinar precum metenamina (generează formaldehida care este un agent antibacterian activ), citratul de piperazină (favorizează eliminarea urinară a acidului uric), kelina (un compus natural care relaxează musculatura ureterală).

Uricol se utilizează:

ca adjuvant în tratamentul infecţiilor tractului urinar, după un tratament eficace cu antibiotice.

pentru profilaxia (prevenirea) reinfectării unei urine sterile la pacienţii cu urină reziduală (restantă), însoţind unele tulburări neurologice şi cu cateterizare prelungită a vezicii.

în spasmele tractului urinar.

pentru înlăturarea discomfortului datorat hipermotilităţii rezultând din inflamaţii ca în cistite, prostatite, uretrite şi uretro-cistite.

în litiaza urinară cu acid uric, hiperuricemie.

Acest medicament este un medicament destinat adulţilor şi adolescenţilor cu vârsta peste 12 ani.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI URICOL

Nu utilizaţi Uricol

dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la metenamină, citrat de piperazină, kelină sau la oricare dintre celelalte componente ale Uricol.

Dacă suferiţi de afecţiuni renale, hepatice sau gastro-intestinale, nu trebuie să depăşiti dozele recomandate pentru dumneavoastră de către medic sau farmacist.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Uricol

Nu trebuie să depăşiti dozele recomandate pentru dumneavoastră de către medic sau farmacist, datorită posibilităţii de apariţie a fenomenelor de supradozaj.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul, dacă utilizaţi sau dacă trebuie să utilizaţi concomitent unul din următoarele medicamente:

acetazolamida, deoarece terapia concomitentă cu acetazolamidă şi hexamină conduce la alcalinizarea urinei. Această alcalinizare inhibă conversia (transformarea) hexaminei la forma sa activă, formaldehidă.

diclorfenamida, deoarece acţiunea hexaminei este dependentă de aciditatea urinei. Diclorfenamida alcalinizează urina, şi astfel se inhibă acţiunea hexaminei.

sulfacitina, deoarece administrarea concomitentă a sulfacitinei cu hexamină poate creşte incidenţa cristalizării. În urina acidă, hexamina se descompune la formaldehidă care poate forma un precipitat insolubil cu sulfacitină.

sulfametizol, deoarece acest medicament este insolubil în urina acidă şi poate conduce la cristalurie în combinaţie cu hexamina.

sulfapiridina, deoarece acest medicament administrat concomitent cu hexamină poate creşte incidenţa cristaluriei.

Utilizarea Uricol cu alimente şi băuturi

Nu există recomandări speciale în acest caz.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Dacă sunteţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă, spuneţi medicului dumneavoastră.

Uricol nu trebuie utilizat în timpul sarcinii, decât dacă este absolut necesar şi este de preferat ca utilizarea acestuia să se facă la recomandarea medicului, după analiza raportului risc potenţial fetal/beneficiu matern. Medicul va discuta cu dumneavoastră posibilele riscuri ale utilizării Uricol în timpul sarcinii.

Nu trebuie să alăptaţi în timpul utilizării Uricol, deoarece hexamina se excretă în laptele matern şi acest lucru îi poate dăuna copilului dumneavoastră. De aceea, mamele care iau Uricol sunt sfătuite să oprească alăptarea.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Uricol nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Uricol

Vă rugăm să întrebaţi medicul dumneavoastră dacă vă îngrijorează vreunul din componentele acestui medicament.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI URICOL

Utilizaţi întotdeauna Uricol exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră.

Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Înainte de a bea soluţia orală Uricol, conţinutul unui plic se dizolvă în jumătate de pahar cu apă şi se aşteaptă până la finalizarea efervescenţei.

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani:

Se recomandă 1-2 plicuri (conţinând 5 g granule efervescente) de 3 ori pe zi.

Copii cu vârsta sub 12 ani:

Nu se recomandă administrarea la copii cu vârsta sub 12 ani datorită lipsei datelor privind eficacitatea şi siguranţa medicamentului.

Dacă aţi utilizat mai mult Uricol decât trebuie

Dacă aţi luat din greşeală mai mult din Uricol decât trebuie, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Simptomele ce pot apare în acest caz, datorită conţinutului în metenamină, sunt: vărsături, urinare cu sânge.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Uricol

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi următoarea doză conform schemei stabilite, fără a se suplimenta numărul de doze zilnice.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vămedicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Uricol poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt prezentate conform frecvenţei de apariţie folosind următoarea convenţie:

Foarte frecvente

care afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente

care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente

care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi

Rare

care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi

Foarte rare

care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi

Cu frecvenţă necunoscută

care nu poate fi estimată din datele disponibile.

Vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi oricare dintre următoarele simptome.

Hexamina este, în general, bine tolerată. Dacă se administrează în doze mai mari decât cele recomandate, sau timp mai îndelungat, poate apărea riscul de iritaţie sau inflamaţie a tractului urinar. Oricum, efectul formaldehidei este parţial diminuat de către baza efervescentă.

Dozele terapeutice de citrat de piperazină nu cauzează reacţii adverse, dar pot apărea în unele cazuri, efecte ca: vomă, diaree, reacţii alergice. În doze mari, sau la pacienţii cu insuficienţă renală, poate apărea oboseala musculară, pierderea totală sau parţială a înţelegerii şi a posibilităţii de a reda cuvintele (disfazie), confuzie. În cazuri excepţionale pot apare contracţii musculare bruşte şi involuntare (mioclonii), crize convulsive, ameţeli, tulburări de vedere.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ URICOL

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare.

Nu utilizaţi Uricol după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Uricol

Substanţele active sunt metenamină, citrat de piperazină şi kelină. Fiecare plic cu 5 g granule efervescente pentru soluţie orală conţine metenamină 500 mg, citrat de piperazină 190 mg, kelină 1,83 mg.

Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, zaharină sodică, hidrogenocarbonat de sodiu, riboflavină (E101).

Cum arată Uricol şi conţinutul ambalajului

Uricol se prezintă sub formă de plicuri cu granule efervescente de culoare galbenă, care prin dizolvare în apă conduc, la sfârşitul efervescenţei, la obţinerea unei soluţii limpezi, cu gust dulce. Medicamentul este disponibil în cutie cu 6 plicuri din hârtie-Al-PE a câte 5 g granule efervescente pentru soluţie orală.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

PHARCO IMPEX 93 SRL

Str. Coriolan Marcius nr. 23, Sector 5,

Bucureşti, România

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

Tel.: + 4 021 311 32 19

Fax: + 4 021 311 32 58 [email protected]

Acest prospect a fost aprobat în Februarie 2012.

OTC Da
Brand PHARCO PHARM
Line Nici unul
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...