Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: BAYER

Canespor Onichoset este un unguent care trateaza cu succes infectiile fungice ale unghiilor mainilor si picioarelor, inlaturand in final bacteriile fungice.

Canespor Onichoset unguent x 10 g

Indisponibil
Rating:
100 % of 100
142,60 RON

Ce este Canespor Onichoset și pentru ce se utilizează

Ciupercile se dezvoltă în straturile profunde ale pielii. Bifonazolul, un component activ al unguentului, atacă infecţia fungică a pielii. Ureea, un alt component activ al unguentului, înmoaie unghiile tratate, astfel încât acestea să poată fi îndepărtate mai uşor.

Canespor Onichoset este un medicament utilizat pentru tratamentul infecțiilor fungice ale unghiilor de la mâini și de la picioare și îndepărtarea atraumatică a acestora, cu acțiune simultană antimicotică.

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: informații pentru utilizator

CANESPOR ONICHOSET 10 mg + 400 mg/g unguent

bifonazol, uree

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Dacă nu au fost eliminate toate porţiunile infectate ale unghiei şi dacă patul unghiei nu devine moale după 7-14 zile de utilizare, consultaţi medicul.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Canespor Onichoset şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Canespor Onichoset

3. Cum să utilizaţi Canespor Onichoset

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Canespor Onichoset

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Canespor Onichoset și pentru ce se utilizează

Ciupercile se dezvoltă în straturile profunde ale pielii. Bifonazolul, un component activ al unguentului, atacă infecţia fungică a pielii. Ureea, un alt component activ al unguentului, înmoaie unghiile tratate, astfel încât acestea să poată fi îndepărtate mai uşor.

Canespor Onichoset este un medicament utilizat pentru tratamentul infecțiilor fungice ale unghiilor de la mâini și de la picioare și îndepărtarea atraumatică a acestora, cu acțiune simultană antimicotică.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Canespor Onichoset

Nu utilizați Canespor Onichoset

dacă sunteţi alergic la substanţa(ele) activă(e) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atenționări și precauții

Înainte să utilizaţi Canespor Onichoset, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Evitati contactul cu ochii.

A nu se inghiti.

A nu se lăsa la indemâna copiilor .

Copii

Canespor Onichoset trebuie utilizat la sugari și copii mici doar sub supraveghere medicală. Asiguraţi- vă că unguentul nu pătrunde în gura copilului.

Canespor Onichoset împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Datele limitate sugerează că ar fi posibilă o interacțiune între bifonazol și warfarină. Dacă bifonazolul este recomandat pacienților care sunt pe terapie cu warfarină, se recomandă o monitorizare atentă a acestora.

Sarcina , alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Canespor Onichoset trebuie utilizat în timpul sarcinii doar după evaluarea atentă a raportului risc/beneficiu, deoarece nu există date privind utilizarea sa la femeile gravide.

Ca masura de precautie este de preferat a se evite utilizarea bifonazolului și a ureei in primul trimestru de sarcina.

Alăptarea

Nu se cunoaște dacă ureea este excretată în laptele matern.

Alăptarea ar trebui întreruptă în timpul tratamentului cu uree sau Canespor Onichoset cu bifonazol.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum să utilizați Canespor Onichoset

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-aspus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze si mod de administrare

Cu exceptia altui mod de prescriere, unguentul se aplica pe unghia infectata o data pe zi intr-ocantitate suficientă pentru a acoperi intreaga suprafață a unghiei cu un strat subțire.

Tratamentul cu bifonazol unguent trebuie continuat cu grija in fiecare zi pana cand nu se mai poate indepărta substanța unghială moale, infectată. Tratamentul dureazăuzual 7-14 zile, depinzând de extinderea infecîiei și de grosimea unghiei.

După desprinderea unghiei, tratamentul antimicotic consecutiv al patului unghial trebuie continuat cu bifonazol cremă o dată pe zi timp de aproximativ 4 săptămâni.

Unghia (de la măini sau picioare) tratată trebuie acoperită cu un plasture care se lasă timp de 24 h. Plasturele trebuie schimbat zilnic iar degetul (de la mâini sau picioare) trebuie spălat timp de 10 minute cu apă caldă după scoaterea plasturelui. După spălarea cu apă, substanța unghială infectată se inmoaie și se indepărtează cu răzuitoarea. Unghiile tratate se usucă și se aplică unguent cu bifonazol așa cum s-a menționat mai sus, iar unghiile sunt incă o dată acoperite cu plasturele pregatit pentru utilizare.

Nu este necesar să se acopere pielea din jurul unghiei. Totuși, dacă in cazuri excepționale are loc o iritare, marginile pielii inconjurând unghia trebuie acoperite cu un produs adecvat, de exemplu pasta de zinc, inainte de fixarea plasturelui.

După desprinderea unghiei, de exemplu inainte de inceperea tratamentului antimicotic de continuare, medicul trebuie să verifice dacă onicoliza este completă și dacă este necesar să realizeze o curățire finală a patului unghial.

Bifonazol unguent unghial acționează numai asupra substanței unghiale infectată de fungi; zonele sănătoase rămân neafectate.

Durata de utilizare

Tratamentul trebuie continuat în fiecare zi, până la eliminarea completă a unghiei infectate şi până în momentul în care patul unghiei devine neted. (Unguentul acţionează doar asupra porţiunii de unghie afectată, neafectând porţiunile sănătoase ale acesteia). Aceasta durează de obicei 7-14 zile, în funcţie de gravitatea infecţiei şi grosimea unghiei. După eliminarea unghiei afectate, timp de aproximativ 4 săptămâni trebuie aplicat un tratament sistematic (antifungic) cu bifonazol cremă (fără uree).

În cazul în care nu se elimină toate porţiunile infectate ale unghiei şi patul unghiei nu devine moale după 7-14 zile de utilizare, consultaţi medicul.

Ce altceva mai puteţi face?

Schimbaţi zilnic toate prosoapele sau articolele de îmbrăcăminte care intră în contact cu zonele afectate. Această măsură de precauţie va împiedica răspândirea infecţiei fungice la alte părţi ale corpului dumneavoastră sau la alte persoane.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Următoarele reacții adverse au fost raporate la administrarea de bifonazol:

Foarte rare (afectează mai puțin de 1 din 10000 utilizatori):

• reacții de hipersensibilitate;

Cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

• durere la locul de administrare,

• umflarea locului de administrare sau a zonei respective,

• reacție alergică cutanată generalizată,

• reacție alergică cutanată localizată,

• înroșirea pielii,

• mâncărimea pielii,

• erupție cutanată de culoare roșie,

• descuamarea pielii,

• erupție cutanată tranzitorie însoțită sau nu de mâncărime,

• eczemă,

• uscăciunea pielii,

• iritație cutanată, distrucția pielii,

• senzație de arsură la nivelul pielii.

• decolorarea unghiei

• afectarea unghiei

• durere la nivelul extremităților

Aceste reacții sunt reversibile la oprirea tratamentului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Canespor Onichoset

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau flacon, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 30ºC, in ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Canespor Onichoset

Substanțele active sunt: Bifonazol şi uree. 1 g de unguent conţine bifonazol 0,01 g şi uree 0,4 g.

Celelalate componente sunt: ceara albă de albine, vaselină albă, lanolină.

Conținutul ambalajului

Canespor Onichoset conţine un tub cu 10 g unguent, 15 plasturi rezistenţi la apă şi o racletă pentru îndepărtarea unghiei înmuiate.

Plasturii livraţi împreună cu CANESPOR ONICHOSET nu sunt disponibili în comerţ. Dacă aveţi nevoie de plasturi suplimentari, trebuie să cumpăraţi plasturi rezistenţi la apă şi să-i tăiaţi la dimensiunea necesară.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă și fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

BAYER S.R.L.

Şos. Pipera Nr. 42, Etajele 1, 16, 17 Sector 2, Bucureşti, România

Fabricantul

KERN PHARMA, S.L.

Pol. Ind. Colon II, C/Venus, 72

08228 Terrassa, Barcelona, Spania

Ghid De Tratament A Micozelor Unghiale

1. Spălați piciorul (sau mana) afectat(a) cu apă caldă apoi ștergeți pana la uscare.

2. Introduceți tubul in dispozitivul de presare și răsuciți șurubul până când cantitatea de unguent corespunde zonei unghiale afectate.

3. Aplicați unguentul și nu masați!

4. Aplicați jumătate din plasture pe unghia afectată și jumătate pe deget pentru fixare (imaginea arată partea dorsală a piciorului).

Atenție! Plasturele trebuie tăiat in cazul unghiilor mai mici.

5. Aplicați părțile adezive și apăsați (imaginea arată partea dorsală a piciorului).

6. Aplicați cealaltă jumătate a plasturelui pe spatele degetului și apăsați pentru fixare (imaginea arată partea dorsală a piciorului).

7. Plasturele acoperă unghia afectată. Unghia va fi astfel acoperită timp de 24 ore (imaginea arată partea dorsala a piciorului).

8. După 24 ore scoateți plasturele, spalați piciorul (sau mâna) afectat(ă) apoi stergeți până la uscare.

9. Utilizați răzuitoarea pentru a îndeparta substanța unghială moale.

Aceste etape trebuie repetate până când toată substanța unghială afectată este îndepartată și patul unghial este expus (aproximativ 1-2 saptamani).

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Acest prospect a fost aprobat în februarie 2015.

OTC Da
Brand BAYER
Line Nici unul
EAN 5948912000259
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen pentru ca asta inseamna ca nu exista suficient oxigen in sangele tau pentru...
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate dar si in alte procese metabolice importante pentru organism. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Leacuri pentru scaderea febrei exista din cele mai vechi timpuri, insa in zilele noastre, cand avem acces la mai multe resurse naturale de combatere a febrei, avem la dispozitie mai multe variante din care putem alege.
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica iubeste lumina soarelui si se dezvolta armonios in locurile bine luminate. Tulpina dreapta creste pana la inaltimea de un metru sau chiar doi. Radacinile lumanaricii sunt foarte puternice si ramificate iar tulpina este prevazita cu perisori desi si fini, care au un aspect de puf moale si...
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola este infectia virala deosebit de contagioasa, cauzata de virusul Morbillivirus. Virusul rujeolic se raspandeste prin contactul direct cu secretiile nazale sau orale ale unei persoane infectate, precum si prin aerul respirat de o persoana bolnava.
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de propolis datorita proprietatilor sale antibiotice, poate fi utilizata pentru a trata infectiile, dar poate fi utila si pentru a elimina cosurile de pe fata, printre altele. Dizolvarea a aproximativ 3 picaturi intr-un pahar de apa si o clatire ulterioara a gurii poate ajuta in cazuri de...
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Transaminazele TGO si TGP sunt enzime hepatice. Acestea servesc la stabilirea unui diagnostic de modificari care produc leziuni hepatocelulare, musculare si cardiace.  De asemenea, sunt utile pentru stabilirea unei monitorizari a bolilor consacrate sau pentru evaluarea marimii afectarii...