Colebil, afectiuni digestive, 20 drajeuri

Producator:

14,20 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 22.03.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Colebil drajeuri este un medicament recomandat copiilor mai mari de 7 ani si adultilor ca tratament adjuvant in constipatia cronica.

logo.png


Colebil, 20 drajeuri, Biofarm de ajutor in tulburarile digestive

Mesele bogate in grasimi, sosuri si prajeli pot cauza asa-numita bila lenesa - dischinezia biliara in termeni medicali. Imposibilitatea eliminarii bilei pentru favorizarea digestiei poate duce la disconfort abdominal. Colebil, 20 drajeuri, Biofarm e un tratament adjuvant in deficitul de bila si actioneaza eficient in caz de constipatie cronica. Colebil prospect indica faptul ca produsul poate fi administrat si copiilor de peste 7 ani.

... Citeste mai mult

Cum se administreaza Colebil

Colebil, 20 drajeuri, Biofarm e recomandat ca tratament pentru doua sau trei saptamani. Din Colebil prospect reiese ca modul de administrare difera la adulti si la copii. Persoanele adulte pot lua 1-3 drajeuri, de 2-3 ori pe zi, dupa mese. Pentru copiii de peste 7 ani, doza recomandata este de un drajeu de 2-3 ori pe zi, dupa mese. Colebil, 20 drajeuri, Biofarm este medicatie substitutiva in terapia vezicii biliare, datorita combinatiei unice de substante active. Descopera Colebil la pret fara egal la comenzi online.

Beneficii Colebil:

 • Tratament adjuvant in tulburarile dispeptice atribuite deficitului de bila in intestin (greata, gust amar, stare de voma, durere biliara sau migrena), precum si in constipatia cronica;
 • Medicatie substitutiva in terapia vezicii biliare (cu rol de compensare a deficitului de bila), datorita combinatiei unice de substante active.

Mod de administrare Colebil:

Adulti: 1-3 drajeuri de 2-3 ori pe zi, dupa masa.
Copii peste 7 ani: 1 drajeu de 2-3 ori pe zi, dupa masa.
Durata uzuala a unei cure de tratament este de 2-3 saptamani.

... Citeste mai putin
Produsul Colebil, afectiuni digestive, 20 drajeuri face parte din categoria Medicamente fara reteta - Afectiuni digestive - Tulburari biliare - Colebil, afectiuni digestive, 20 drajeuri Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicatii terapeutice Colebil:

Este indicat adultilor si copiilor peste 7 ani ca tratament adjuvant in tulburarile dispeptice atribuite deficitului de bila in intestin si in constipatia cronica.

Precautii / Atentionari Colebil:

In cazul in care aveti hipersensibilitate la bila de bovine, metenamina, salicilat de sodiu sau la oricare dintre elementele componente ale acestui medicament.
Daca suferiti de icter obstructiv.
In situatia in care ati fost diagnosticat cu insuficienta hepatica, datorita continutului in metenamina.
Daca aveti ulcer gastric sau duodenal activ.
Daca va confruntati cu colangita - inflamatia cailor biliare - sau alte afectiuni hepatice severe, datorita continutului in ulei de menta – 1 drajeu contine 5 mg ulei de menta.

Prospect: Informatii pentru utilizator

COLEBIL drajeuri

Bila de bovine/ Metenamina/ Salicilat de sodiu

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.

Utilizati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra, sau farmacistului sau asistentei medicale.

... Citeste mai mult

-            Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

-            Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.

-            Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

-            Daca nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

 

Ce gasiti in acest prospect

 1.       Ce este Colebil si pentru ce se utilizeaza
 1.       Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Colebil
 2.       Cum sa utilizati Colebil
 3.       Reactii adverse posibile
 4.       Cum se pastreaza Colebil
 5.       Continutul ambalajului si alte informatii

 

 1.           Ce este Colebil si pentru ce se utilizeaza

COLEBIL contine o combinatie de substante utilizata ca medicatie substitutiva in terapia vezicii biliare (care compenseaza deficitul de bila).

COLEBIL este indicat adultilor si copiilor peste 7 ani ca tratament adjuvant in tulburarile dispeptice atribuite deficitului de bila in intestin, precum si in constipatia cronica.

 

 1.           Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Colebil Nu utilizati Colebil:

-       daca sunteti alergic la bila de bovine, metenamina, salicilat de sodiu sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

-       daca prezentati icter obstructiv (coloratia galbena a pielii si a mucoaselor);

-       daca suferiti de ulcer gastric sau duodenal;

-       daca aveti insuficienta hepatica, ati fost diagnosticat cu inflamatia cailor biliare sau alte afectiuni hepatice severe.

 

Atentionari si precautii

Inainte sa utilizati Colebil, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.

1

Va rugam sa spuneti medicului sau farmacistului daca:

-       aveti litiaza biliara (prezenta sau formarea de calculi la nivelul cailor biliare);

-       utilizati medicamente ce contin acizi biliari si saruri biliare (ce se regasesc in compozitia bilei de bovine), deoarece pot provoca diaree;

-       utilizati pentru o perioada indelungata de timp, deoarece administrarea indelungata in doze mari a sarurilor biliare poate determina scaderea rezistentei mucoasei eso-gastro-duodenale si afectarea epiteliului biliar;

-       suferiti de afectiuni inflamatorii ale tractului gastro-intestinal, ulcer gastric si duodenal, astm bronsic, trebuie sa cereti sfatul medicului inainte de a utiliza medicamentul;

-       copiii au vârsta mai mica de 12 ani si cu sindrom febril, deoarece salicilatii trebuie administrati la recomandarea medicului datorita riscului de aparitie a sindromului Reye.

 

Colebil impreuna cu alte medicamente

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.

Salicilatii pot creste actiunea sedativelor, hipnoticelor, hipoglicemiantelor si anticoagulantelor daca se administreaza concomitent.

Administrarea concomitenta a salicilatilor impreuna cu antiinflamatoarele steroidiene si nesteroidiene, anticoagulantele, antiagregantele si fibrinoliticele poate creste riscul sângerarii mucoasei gastrice.

Administrarea concomitenta a metenaminei cu sulfamide creste riscul de cristalurie.

Administrarea metenaminei poate interfera cu teste de laborator pentru catecolamine, 17-hidroxicorticosteroizi si estrogeni in urina.

 

Colebil impreuna cu alimente, bauturi si alcool

Se administreaza oral dupa mesele principale.

 

Sarcina, alaptarea si fertilitatea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramâneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Pentru COLEBIL nu sunt disponibile date clinice privind utilizarea la femeile gravide. Medicamentul va fi prescris cu prudenta in sarcina.

Salicilatii se excreta in lapte. Prin urmare nu se recomanda administrarea in timpul alaptarii.

 

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

COLEBIL nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

 

COLEBIL contine zahar.

Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

 

COLEBIL contine 12,92 mg sodiu pe drajeu.

Acest lucru trebuie avut in vedere daca urmati o dieta cu restrictie de sodiu.

 

 1.           Cum sa utilizati Colebil

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v- a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti: 1-3 drajeuri de 2-3 ori pe zi.

Copii peste 7 ani: 1 drajeu de 2-3 ori pe zi.

 

2

Mod de administrare

Se administreaza oral dupa mesele principale.

Durata uzuala a unei cure de tratament este de 2-3 saptamâni.

 

Daca utilizati mai mult Colebil decât trebuie>

Daca ati luat prea multe drajeuri de COLEBIL, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital, deoarece pot aparea manifestari usoare (greata, varsaturi, durere abdominala, tiuit in ureche, ameteala), dar si manifestari severe (temperatura crescuta, dificultate in respiratie, reducerea nivelului glucozei si a potasiului din sânge, confuzie, convulsii, coma). Luati ambalajul medicamentului cu dumneavoastra, daca este posibil, pentru ca medicul sa stie ce ati luat.

 

Daca uitati sa utilizati Colebil

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, sau farmacistului sau asistentei medicale.

 

 1.           Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactiile adverse sunt clasificate dupa urmatoarele frecvente: foarte frecvente (care afecteaza mai mult de 1 pacient din 10), frecvente (care afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti), mai putin frecvente (care afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti), rare (care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti), foarte rare (afecteaza mai putin de 1 din 10000 pacienti), cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile).

Cu frecventa necunoscuta: diaree, varsaturi, greata, dispepsie, gust amar, reactii de hipersensibilitate (manifestate prin eruptii cutanate, tuse, obstructie nazala, edem facial, dificultate la inghitire si in respiratie), tulburari ale functiei hepatice, cresteri tranzitorii ale testelor hepatice, eruptii cutanate.

Administrarea salicilatilor acetilati prezinta ca si acidul acetilsalicilic riscul de aparitie a sindromului Reye la copii cu vârsta sub 12 ani (encefalopatie acuta cu edem cerebral si steatoza hepatica masiva).

 

Raportarea reactiilor adverse

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

 

 1.           Cum se pastreaza Colebil

Nu lasati acest medicament la vederea si indemâna copiilor.

A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.

Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa Exp.

Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

3

 1.           Continutul ambalajului si alte informatii Ce contine Colebil

-       Substantele active sunt bila de bovine, metenamina, salicilat de sodiu. Un drajeu contine bila de bovine 100 mg, metenamina 50 mg, salicilat de sodiu 90 mg.

-       Celelalte componente sunt: nucleu-carbonat de magneziu usor, carbonat de magneziu greu, zahar, talc, ulei de menta; strat de drajefiere - povidona K25, talc, zahar, dioxid de titan (E 171), amidon de porumb, gelatina, carbonat de calciu, ceara carnauba micronizata.

 

Cum arata Colebil si continutul ambalajului

Se prezinta sub forma de drajeuri de forma lenticulara, de culoare alba, cu suprafata lucioasa alba.

Cutie cu 2 blistere din Al/PVC transparent a câte 10 drajeuri.

Cutie cu 2 blistere din Al/PVC-PVDC transparent a câte 10 drajeuri.

 

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

BIOFARM SA

Str. Logofatul Tautu nr. 99, Bucuresti, sector 3, România

Telefon: 021 301 06 00

Fax: 021 301 06 05

E-mail: [email protected]

Acest prospect a fost revizuit in Iulie 2020.

... Citeste mai putin

Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs? Spune-ti parerea

Nota 
27-11-2020

De mare ajutor!

Ajuta foarte mult, dupa mese un pic mai copioase!

Scrie o parere
Colebil, afectiuni digestive, 20 drajeuri

Colebil, afectiuni digestive, 20 drajeuri

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

tulburari digestive Digestie Hepatobiliare Afectiuni digestive sistem digestiv Colebil
Nota pentru produsul Colebil, afectiuni digestive, 20 drajeuri 5.00/ 5 (1 voturi)

PRODUSE ASEMANATOARE CU Colebil, afectiuni digestive, 20 drajeuri

newsletter