Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: ALVOGEN

Alupirin se recomanda pentru prevenţia secundară a infarctului miocardic. Acest medicament reduce riscul de infarct miocardic la pacienţii cu angină pectorală sau pacienti care prezinta factori de risc multipli precum: hipertensiune arterială, hipercolesterolemie, fumat, diabet zaharat şi antecedente familiale.

Medicamentul se recomanda pentru menţinerea revascularizării după angioplastie şi by-pass coronarian (PTCA, CABG), pentru prevenţie secundară a accidentelor cerebrale ischemice tranzitorii (AIT) şi infarct cerebral. 

Alupirin 75 mg , 30 comprimate, pentru inima

Indisponibil
5,50 RON

Alupirin conţine acid acetilsalicilic, o substanţă utilizată pentru prevenirea coagulării sângelui. Acesta împiedică formarea cheagurilor de sânge la persoane care: - au suferit un atac cerebral, un atac de cord sau o operaţie de revascularizare a inimii sau - prezintă risc crescut pentru atac de cord (de exemplu, au valori mari ale colesterolului sau ale tensiunii arteriale, diabet zaharat, antecedente familiale sau sunt fumători).

Mai multe informații
Prospect OTC

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

 

Alupirin 75 mg comprimate gastrorezistente

 Acid acetilsalicilic

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

 Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Alupirin cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

-           Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-           Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

-           Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc.

 -           Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 În acest prospect găsiţi: 

  1.          Ce este Alupirin şi pentru ce se utilizează
  2.          Înainte să utilizaţi Alupirin
  3.          Cum să utilizaţi Alupirin
  4.          Reacţii adverse posibile
  5.          Cum se păstrează Alupirin
  6.          Informaţii suplimentare
  1.          Ce este Alupirin şi pentru ce se utilizează

    

 Alupirin conţine acid acetilsalicilic, o substanţă utilizată pentru prevenirea coagulării sângelui. Acesta împiedică formarea cheagurilor de sânge la persoane care:

-           au suferit un atac cerebral, un atac de cord sau o operaţie de revascularizare a inimii sau prezintă risc crescut pentru atac de cord (de exemplu, au valori mari ale colesterolului sau ale tensiunii arteriale, diabet zaharat, antecedente familiale sau sunt fumători).

 

 2. Ce trebuie să știți înainte să luati ALUPIRIN

 

Nu utilizaţi Alupirin:

 -           dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acidul acetilsalicilic, la alţi salicilaţi sau la oricare dintre celelalte componente ale Alupirin;

 -           dacă aţi avut astm bronşic legat de utilizarea salicilaţilor sau a substanţelor înrudite, în special antiinflamatoare nesteroidiene;

 -           dacă aveţi tendinţă la sângerări, număr scăzut de trombocite în sânge, hemofilie;

-           dacă aveţi ulcer la nivelul stomacului sau intestinului subţire;

-           dacă vă aflaţi deja sub tratament cu metotrexat în doze ≥15 mg/săptămână;

-           dacă sunteţi gravidă în ultimul trimestru de sarcină.

 Alupirin nu trebuie administrat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 16 ani decât dacă medicul consideră absolut necesar. La aceasta categorie de vârstă, administrarea de acid acetilsalicilic poate produce o boală foarte rară (sindrom Reye) care efectează creierul şi ficatul, uneori fatală.

 

Atenționări și precauții

-          dacă prezentaţi sau aţi prezentat alergii (astm bronşic, rinită alergică, polipi nazali sau reacţii alergice la alte medicamente); în acest caz luaţi Alupirin numai sub supravegherea medicului dumneavoastră;

-           dacă aţi avut ulcer la nivelul stomacului sau intestinului subţire;

-           dacă aveţi anumite afecţiuni care cresc riscul de hemoragii, inclusiv sângerări menstruale abundente;

 -           dacă aţi avut boli renale, dacă sunteţi deshidratat sau reţineţi lichid în ţesuturi (edeme);

-           dacă aveţi afecţiuni severe ale ficatului;

-           dacă aveţi insuficienţă cardiacă necontrolată prin tratament sau valori mari ale tensiunii arteriale;

 -           dacă aveţi o tulburare a metabolismului numită gută;

-           dacă aveţi peste 65 de ani, deoarece creşte riscul de sângerare;

-           dacă aveţi deficit de glucozo - 6 - fosfat - dehidrogenază (o enzimă).

Înaintea oricărei intervenţii chirurgicale spuneţi medicului sau stomatologului că luaţi Alupirin, deoarece tratamentul cu acid acetilsalicilic trebuie întrerupt cu câteva zile înainte. Dacă vi se recomandă să faceţi teste funcţionale pentru tiroidă, anunţaţi medicul că luaţi Alupirin, deoarece medicamentul poate influenţa rezultatele testelor.

 

3. Ce trebuie să evitaţi când luaţi acest medicament?

Efectul tratamentului poate fi influenţat în cazul în care acidul acetilsalicilic este administrat concomitent cu alte medicamente utilizate pentru:

-           împiedicarea formării cheagurilor de sânge (de exemplu warfarină);

-           rejetul de organ după transplant (ciclosporină, tacrolimus);

-           hipertensiune arterială (de exemplu diuretice şi inhibitori de enzimă de conversie), digoxină;

-           durere şi inflamaţie (de exemplu steroizi sau ibuprofen);

-           gută (probenecid);

-           cancer sau poliartrită reumatoidă (metotrexat);

-           stimularea sistemului imunitar (interferon alfa);

-           epilepsie (valproat de sodiu sau fenitoină, barbiturice);

-           diabet zaharat (sulfonamide, insulină, glucagon);

-           infecţii (tetracicline);

-           astm bronşic (zafirlukast);

-           glaucom (acetazolamidă);

-           afecţiuni ale tiroidei (triiodtironină);

-           boli psihice (litiu);

-           indigestie (antiacide, anticolinergice).

 

Înainte de a utiliza acid acetilsalicilic informaţi-vă medicul despre medicamentele pe care le luaţi. Dacă utilizaţi acid acetilsalicilic în mod regulat, cereţi sfatul medicului dumneavoastră înainte de a lua orice alt medicament (inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală). Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

 

Folosirea Alupirin împreună cu alimente şi băuturi

 Evitaţi consumul de alcool etilic în timpul tratamentului cu Alupirin, deoarece efectele adverse de la nivelul tubului digestiv pot fi mai intense.

 

Sarcina şi alăptarea

 Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Nu utilizaţi Alupirin dacă sunteţi gravidă în ultimele trei luni de sarcină. Alupirin nu este recomandat în primele două trimestre de sarcină şi în timpul alăptării, decât la recomandarea expresă a medicului.

 

Informaţii importante privind unele componente ale Alupirin

Alupirin conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.  Utilizaţi întotdeauna Alupirin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră.  Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

 Adulţi

Doza uzuală este de 75 mg-150 mg pe zi (1 – 2 comprimate Alupirin). În anumite cazuri medicul vă poate recomanda o doză mai mare, de până la 300 mg pe zi (4 comprimate Alupirin).

 Copii şi adolescenţi

Nu se recomandă administrarea Alupirin la copii şi adolescenţi ( Nu utilizaţi Alupirin pentru aceste categorii de varsta).  Comprimatele gastrorezistente trebuie înghiţite întregi, cu suficient lichid, preferabil după masă, fără a fi sfărâmate sau mestecate.

 

Dacă aţi utilizat mai mult Alupirin decât trebuie

 Contactaţi imediat medicul sa adresaţi- vă celui mai apropiat spital dacă aţi luat o doză mai mare decât trebuie, chiar dacă vă simţiţi bine. Semnele intoxicaţiei includ ameţeală, transpiraţii,vărsături, respiraţie rapidă, uneori dezorientare, convulsii sau comă.

 

Dacă aţi uitat să utilizaţi Alupirin

 Luaţi doza pe care aţi uitat-o imediat ce v-aţi adus aminte. Dacă mai este puţin timp până când trebuie să vă luaţi următoarea doză, nu o mai luaţi pe cea pe care aţi uitat-o, urmându-vă programul obişnuit. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată

 

4.        REACŢII ADVERSE POSIBILE

 

Ca toate medicamentele, Alupirin poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:

 

Întrerupeţi imediat tratamentul cu Alupirin şi adresaţi-vă medicului dumnevoastră dacă observaţi că vă apar:

 -           reacţii alergice manifestate prin urticarie, pete roşii pe piele, mâncărimi, spasm bronşic, inflamaţie şi ulceraţii la nivelul pielii si mucoaselor, umflarea feţei, gâtului, mâinilor, picioarelor şi probleme de respiraţie;

 -           hemoragii la nivelul stomacului sau intestinului, evidenţiate prin vărsături cu sânge roşu deschis sau cu aspect de „zaţ de cafea”, scaune de culoare neagră (în special la doze mari).

 Reacţii adverse rare

 -           prelungirea timpului de sângerare, scăderea numărului de trombocite din sânge cu predispoziţie la sângerare şi vânătăi;

 -           ameţeli şi zgomote în urechi;

-           declanşarea crizelor de astm bronşic;

-           greaţă, vărsături, hemoragii la nivelul stomacului sau intestinului care, în cazuri rare pot fi responsabile de anemie prin lipsă de fier;

-           formare de calculi la nivelul rinichilor, modificări la nivelul rinichilor (în special la doze mari, pe perioade îndelungate).

 Reacţii adverse foarte rare

 -           modificări ale testelor hepatice (creşterea valorilor enzimelor hepatice).

 Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

 5.       CUM SE PĂSTREAZĂ Alupirin

 

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. Nu utilizaţi Alupirin după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP.). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

 Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

  1.          INFORMAŢII SUPLIMENTARE

 

Ce conţine Alupirin 75 mg:

 Substanţa activă este acidul acetilsalicilic. Celelalte componente sunt: nucleu: lactoză monohidrat, amidon din porumb, partial pregelatinizat,

acid stearic; film 1: alcool polivinilic, dioxid de titan (E 171), talc(E 553b), oxid galben de fer (E 172), lecitină (soia), gumă xantan (E 415); film 2: copolimer al acidului metacrilic , talc (E 553b), dioxid de titan (E 171), trietilcitrat (E 1505), dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu (E 500), laurilsulfat de sodiu.

 

Cum arată Alupirin 75 mg şi conţinutul ambalajului:

 Alupirin se prezintă sub formă de comprimate rotunde, biconvexe, de culoare albă sau aproape albă. Medicamentul este ambalat în cutii cu 2 blistere a câte 15 comprimate gastrorezistente.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

 LABORMED PHARMA SA

Bd. Theodor Pallady nr.44B

Sector 3, Bucureşti, România

 

Fabricantul

 Labormed Pharma SA

Bd. Theodor Pallady Nr. 44B, cod 032266, Sector 3, Bucureşti

 

 Acest prospect a fost aprobat în Decembrie, 2018

OTC Da
Brand ALVOGEN
Line Nici unul
EAN 5944719007972
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Este diferența între alupirin și aspenter?
Ambele medicamente contin aceeasi substanta activa si in aceeasi concentratie daca vorbim despre Aspenter 75 mg.
Întrebări și răspunsuri despre produs

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Te-ar putea interesa și

Top 10 cele mai citite articole
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen pentru ca asta inseamna ca nu exista suficient oxigen in sangele tau pentru...
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Radacina de Ghimbir: beneficii, cum se poate folosi, contraindicatii de consum
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate dar si in alte procese metabolice importante pentru organism. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Febra: Metode de preventie si tratament din medicina homeopata
Leacuri pentru scaderea febrei exista din cele mai vechi timpuri, insa in zilele noastre, cand avem acces la mai multe resurse naturale de combatere a febrei, avem la dispozitie mai multe variante din care putem alege.
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica: ce afectiuni poate trata si cum se utilizeaza
Lumanarica iubeste lumina soarelui si se dezvolta armonios in locurile bine luminate. Tulpina dreapta creste pana la inaltimea de un metru sau chiar doi. Radacinile lumanaricii sunt foarte puternice si ramificate iar tulpina este prevazita cu perisori desi si fini, care au un aspect de puf moale si...
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola la copii: cum o recunosti, simptome, cauze, tratament
Rujeola este infectia virala deosebit de contagioasa, cauzata de virusul Morbillivirus. Virusul rujeolic se raspandeste prin contactul direct cu secretiile nazale sau orale ale unei persoane infectate, precum si prin aerul respirat de o persoana bolnava.
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de Propolis: beneficii pentru sanatate si cum sa o folosesti
Tinctura de propolis datorita proprietatilor sale antibiotice, poate fi utilizata pentru a trata infectiile, dar poate fi utila si pentru a elimina cosurile de pe fata, printre altele. Dizolvarea a aproximativ 3 picaturi intr-un pahar de apa si o clatire ulterioara a gurii poate ajuta in cazuri de...
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Analiza TGO: ce inseamna cand indica valori crescute si cum sa reduci aceste valori
Transaminazele TGO si TGP sunt enzime hepatice. Acestea servesc la stabilirea unui diagnostic de modificari care produc leziuni hepatocelulare, musculare si cardiace.  De asemenea, sunt utile pentru stabilirea unei monitorizari a bolilor consacrate sau pentru evaluarea marimii afectarii...