Sanatatea muschilor: Ce exercitii te ajuta pentru tonifierea corpului

Pentru a avea muschii proeminenti si bine tonifiati trebuie sa existe un procent destul de mic de grasime corporala, pentru a nu impiedica vizibilitatea acestora. Cu cat este mai mare masa musculara si mai mic stratul de grasime care o acopera, cu atat muschii sunt mai bine definiti. In primul rand, aceste exercitii ajuta la construirea masei musculare si cresterea fortei. Prin ridicarea de greutati, muschii se contracta si se extind, ceea ce duce la formarea de noi fibre musculare si cresterea masei musculare. Acest lucru poate ajuta la cresterea fortei fizice si a performantei sportive.
In al doilea rand, exercitiile cu greutati pot ajuta la imbunatatirea sanatatii generale si prevenirea unor probleme de sanatate. De exemplu, prin cresterea masei musculare si imbunatatirea compozitiei corporale, exercitiile cu greutati pot ajuta la scaderea nivelului de grasime corporala si cresterea nivelului de masa musculara, ceea ce poate reduce riscul de boli de inima, diabet si alte probleme de sanatate. In plus, exercitiile cu greutati pot ajuta la imbunatatirea posturii si a mobilitatii corpului. Prin intarirea muschilor si imbunatatirea echilibrului, exercitiile cu greutati pot ajuta la prevenirea accidentarilor si la imbunatatirea posturii si a mobilitatii corpului.
Tonifierea se refera la intarirea unui tesut. Atunci cand muschii sunt tonifiati inseamna ca sunt bine intariti, fermi. Intotdeauna un corp bine tonifiat va fi invidiat. Este nevoie de un program de crestere de masa musculara pentru a arata cat mai bine. Acesta trebuie sa contina exercitii cu o dinamica bine gandita pentru a genera rezultatele dorite. De indata ce se obtine un nivel ridicat al masei musculare, va creste si forta pe care grupele musculare solicitate o pot depune, in realizarea exercitiilor de intensitate ridicata. Pentru o musculatura cat mai vizibila, sesiunile de antrenamente nu trebuie sa depaseasca o ora 1 30, maxim 2 ore, cu tot cu perioada de incalzire. Eforturile scurte asigura mai multe rezultate decat eforturile de lunga durata. In timpul antrenamentului se lucreaza cu greutati mari, cu ajutorul barei sau a halterelor.
Este important sa te axezi pe exercitiile de baza care solicita grupele mari de muschi: squat, ridicat de la sol, rowing, tragere, dezvoltare, flotari si altele. Cu cat implici mai mult muschii, cu atat vei creste mai mult volumul muschilor. Imparte antrenamentele pentru cresterea masei musculare pe zile si grupe de muschi. Aceasta practică este extrem de utila pentru a obtine rapid rezultatele dorite.
Exercitii practice si utile pentru intarirea musculaturii
Fluturari laterale de brate cu gantere
Tonifierea bratelor este foarte importanta intrucat muschii deltoizi au nevoie constanta de antrenament. Pentru a putea realiza fluturarile laterale de brate cu gantere trebuie sa respecti urmatoarele instructiuni:
Cu picioarele departate si bratele pe langa corp, tine in fiecare mana cate o greutate de 0,5 kg sau 1 kg. Incepe sa ridici bratele lateral, pana cand acestea ajung in dreptul umerilor. Pastreaza aceasta pozitie timp de 3 secunde apoi coboara lent bratele pe langa corp, fara sa le bruschezi. Pe toata durata antrenamentului, mentine pozitia corpului dreapta. Astfel, efortul fizic va fi axat doar pe brate. Pentru un exercitiu eficient, realizeaza 3 seturi a cate 10 repetari fiecare, cu o pauza de 20 de secunde intre ele. Aceste exerciții sunt recomandate persoanelor cu experienta iar pentru incepatori este suficient sa faceti exercitii doar cu o bara fara greutati.
Ridicari laterale ale picioarelor cu haltera
Stati intinsi pe podea, prindeti haltera la latimea umerilor si ridicati-o deasupra capului in timp ce mentineti bratele bine intinse. Incordati muschii abdomenului, apropiati picioarele si in timpul exercitiului tineti picioarele cat mai drepte. Ridicati ambele picioare spre mana dreapta, in timp ce spatele il împingeti in podea. Reveniti in pozitia initiala si repatati cu partea stanga. Faceti cate 10-12 repetari pe ambele sensuri. Pentru o versiune mai simpla intindeti bratele, ridicati picioarele si incercati sa atingeti cu mainile degetele de la picioare.
Ridicari cu haltera la banca declinata
Intindeti-va pe o banca si fixati bine picioarele sub manere. Prindeti haltera la latimea bratelor si ridicati-va spre genunchi in timp ce ridicati haltera deasupra capului. Bicepsul este la nivelul urechilor, iar spatele drept. Reveniti la pozitia initiala si faceti 8-10 repetari cu greutati mai mari. Daca folositi greutati mai usoare, atunci faceti 10-12 repetari. Pentru o versiune mai simpla faceti acest exercitiu pe banca inclinata cu o haltera mai usoara lucrand fiecare grupa musculara si respectand tehnica corecta.
Impins la piept cu bara pe banca declinata
Intindeti-va pe banca declinata, fixati foarte bine picioarele si haltera la latimea umerilor. Adoptati pozitia semi-sezut, ridicati omoplatii si spatele si lasati fundul pe banca. Mentineti muschii abdomenului incordati si ridicati haltera deasupra capului. Pe masura ce expirati trageti de haltera spre piept in timp ce coatele sunt poziționate foarte larg. Faceti 8-10 repetari si apoi reveniti in pozitia initiala. Pentru o versiune mai simpla adoptati pozitia de semi-sezut si continuati exercitiile cu greutati mai mici in timp ce mentineti incordati muschii abdomenului.
Daca sunteti pregatiti sa incepeti un antrenament cu acest tip de exercitii trebuie sa fiti cat mai fermi si sa respectati cu precizie tehnica impusa. Adoptati exercitiile pe care le considerati cele mai eficiente si veti vedea ca beneficiile nu vor intarzia sa apara. Exercitiile cu haltere, gantere si la bara reprezinta modalitatea perfecta de ardere a grasimilor si tonifiere a organismului. Mentinand un program constant vei observa un progres important.Adauga cateva dintre aceste exercitii cu haltera in antrenamentul tau daca vrei sa arati cat mai bine.
Daca iti doresti sa incepi sa ridici greutati mai mari si mentii un ritm corect in antrenamentele tale vei observa ca aceste exercitii reprezinta un bun punct de pornire si te ajuta sa cresti masa musculara slaba si forta in cel mai scurt timp. Daca vrei un antrenament scurt dar eficient pentru tot corpul adopta exercitiile de tonifiere cat mai diverse. Acestea lucreaza in acelasi timp mai multe grupe musculare, astfel incat rezultatele obtinute vizeaza intregul corp.
Incalzirea si revenirea organismului dupa efort sunt obligatorii pentru un antrenament sanatos si eficient. Inainte de fiecare antrenament este nevoie de 5 minute de exercitii de incalzire pentru a lasa corpul sa se obisnuiasca in mod treptat cu efortul si pentru a impiedica aparitia simptomelor neplacute.
Ce este scleroza multipla si cum afecteaza ea musculatura
Scleroza multipla este o boala care afecteaza sistemul nervos central in mod ireversibil din cauza faptului ca sistemul imunitar nu recunoaste mielina si se activeaza pentru a o distruge. Boala avanseaza progresiv si, intrucat cauzele exacte ale aparitiei sale nu sunt cunoscute inca, nu exista o cale de vindecare permanenta iar boala are mai mult un caracter ireversibil si incurabil. In general, diagnosticul este pus persoanelor cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani, dar s-a intamplat in mai multe cazuri ca boala sa se declanseze mai repede, mai ales in cazul persoanelor bolnave de progerie.
Este considerata una dintre cele mai frecvente boli ale sistemului nervos central in randurile tinerilor adulti, femeile fiind statistic mai des afectate decat barbatii. Oboseala este unul dintre cele mai predominante simptome, iar boala nu este contagioasa sau infectioasa. Scleroza multipla este cunoscuta ca si o boala progresiva, care afecteaza sistemul nervos central. Inca nu se cunosc cauzele care declanseaza scleroza multipla, însă este considerata ca fiind o boala autoimuna.
Scleroza multipla poate afecta persoanele cu varsta cuprinsa intre 15 si 60 de ani, fiind considerata o boala autoimuna care poate fi tinuta sub control prin tratamentul corespunzator. Descopera tot ce ai nevoie sa stii despre posibilele cauze ale declansarii sale, modul prin care se manifesta si tipul de tratament care poate fi prescris de un medic specialist.